Vácha sestřelil Váchu. Sparta rozjíždí unikátní projekt

Když to nejde na hřišti, musí to jít ve virtuální realitě. Asi tohle si v létě řekla fotbalová Sparta, která zakládá esport tým. Ten ji bude reprezentovat ve videohře FIFA. Navazuje tak na evropské giganty, jako je třeba Manchester City, nebo PSG.

Možnost zahrát si za Spartu budou šanci mít i hráči z řad nadšenců. Stačí vyhrát kvalifikační turnaj. Vítěz doplní tým profesionálů z týmu eSuba. Hráči budou pobírat plat a klub jim proplatí i náklady na turnajích a přípravu v zahraničí.


"Víme, že videohry jsou důležitou součástí života mnoha našich mladších fanoušků a chceme s tím pracovat. Proto nabízíme všem sparťanům možnost zapojit se do unikátního kvalifikačního turnaje. Vítěz, který z něj vzejde, pak bude nosit rudý dres a podepíše se Spartou oficiální smlouvu," vysvětluje marketingový ředitel Sparty Kamil Veselý.


„Výši platů zveřejňovat nebudeme. Jsme rádi, že Sparta následuje trendy, které jsou populární v celém světě, a vstupuje do dynamicky rostoucího odvětví. Pro sportovní klub jde o unikátní projekt, který nastavuje vysokou laťku všem ostatním v České republice i na Slovensku," prozradil zakladatel týmu eSuba Ladislav Dyntar.


„Nejsme ještě jako v Americe nebo v Asii, kde se gaming náležitě vyplácí. Tady budou platy v poněkud jiné rovině, nicméně půjde o bezkonkurenční podmínky na českém trhu. Navíc jsme chtěli i fanouškům poskytnout unikátní možnost obléci sparťanský dres," prozrazuje ředitel komunikace klubu Ondřej Kasík důvody vzniku virtuálního týmu.


FIFA je velmi oblíbená i u profesionálních fotbalistů. A sparťané nejsou výjimkou. A tak u spuštění celého projektu nechyběl exhibiční zápas mezi Lukášem Váchou a profesionálním hráčem Tottinhem. Oba hráli za Spartu a zkušenosti ze hřiště Lukáš Vácha na playstation přenést nedokázal. Prohrál 0:3 a jeden z gólů mu dokonce dal virtuální Lukáš Vácha.


„FIFA je hra, kterou mám velmi rád. Už ji sice nehraju tak vášnivě, jako dřív, ale pořád si rád nějaký zápas dám. Moc se těším na novou verzi 2019. Přijde mi jako hodně zajímavý nápad, že budeme mít jako Sparta svůj vlastní tým. Těším se, jak se celý projekt rozjede," přiznal sparťanský záložník.


Kvalifikační turnaj se odehraje v říjnu. Nejdříve ve třech samostatných skupinách, ze kterých postoupí šestnáct nejlepších do velkého finále, které se uskuteční přímo na stadionu letenských.


Zařazenost 12.09.2018 20:09:00
Zdrojtn.cz Mediafax Nova
Originálsport.tn.nova.cz/ext/vacha-sestrelil-vachu-sparta-rozjizdi-unikatni-projekt.html
Přílohy

Související témata

ECB | Lukáš Vácha | Evropské fondy | Evropa
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.