VÝZVA K PODÁVÁNÍ ŽÁDOSTÍ NA PROJEKTY ŘEŠENÉ VE SPOLUPRÁCI S SÚJV DUBNA (PROJEKTY 3+3) 2019

VÝZVA K PODÁVÁNÍ ŽÁDOSTÍ NA PROJEKTY ŘEŠENÉ VE SPOLUPRÁCI S SÚJV DUBNA (PROJEKTY 3+3) 2019

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy vyhlašuje soutěž na podporu výzkumných a vzdělávacích projektů řešených ve spolupráci s SÚJV s předpokládaným zahájením řešení v roce 2019 Projekty 3+3. Předpokládaná doba řešení projektu je maximálně 3 roky.

Česká republika je členskou zemí Spojeného ústavu jaderných výzkumů (dále jen SÚJV), mezinárodní výzkumné organizace zaměřené na experimentální a teoretický výzkum v oblastech fyziky elementárních částic, jaderné fyziky a fyziky kondenzovaných látek. Detailnější informace o SÚJV a o jeho základních zařízeních lze nalézt na webových stránkách www.jinr.ru. Českou účast na aktivitách SÚJV koordinuje Výbor pro koordinaci spolupráce České republiky se Spojeným ústavem jaderných výzkumů Dubna (www.sujv.cz) (dále jen Výbor), prostřednictvím kterého je možno spolupráci navázat.

Projekty se týkají výzkumných oblastí, které jsou obsaženy v Tematickém plánu výzkumu a mezinárodní spolupráce SÚJV, který lze nalézt na http://www.jinr.ru/wp-content/uploads/JINR_Docs/ptp_2018_(rus).pdf v ruské a http://www.jinr.ru/wp-content/uploads/JINR_Docs/ptp_2018_(eng).pdf anglické verzi, a musí vyhovovat alespoň jednomu z následujících požadavků:

  • Projekt na vyšší úrovni či ve větším rozsahu než dosud přistupuje k úlohám řešeným v současné době v SÚJV; jde především o takové úlohy, jejichž řešení se účastní pracovníci z ČR.

  • Projekt řeší úlohu, která má vztah k činnosti SÚJV, v některé z členských zemí SÚJV.

  • Projekt řeší úlohu v nečlenské zemi SÚJV, na níž mají zájem SÚJV i domácí pracoviště.

  • Projekt rozvíjí infrastrukturu domácích pracovišť, která bude jednoznačně orientována na spolupráci s SÚJV.

    Návrhy projektů se podávají v anglickém jazyce na přiloženém formuláři formular_3plus3 2019.

    Vedoucí projektů schválených na více než 1 rok se začátkem řešení v roce 2017 nebo 2018 podávají zprávu o řešení projektu v roce 2018 s případným upřesněním pro rok 2019 na formuláři report_3plus3 2018.

    Návrhy a zprávy o řešení projektů posuzuje Komise 3 + 3 složená z představitelů SÚJV a českých vědeckých pracovišť. Závěry Komise projednává Výbor, který vydává k projektům doporučení pro MŠMT, včetně návrhu na dobu trvání projektu a rozdělení finančních prostředků. Přitom se zohledňují kritéria:

  • významu projektu pro rozvoj spolupráce mezi ČR a SÚJV,

  • vědecké úrovně projektu.

    Finanční prostředky jsou přidělovány z rozpočtu SÚJV a jejich konečné přidělení podléhá souhlasu ředitelství SÚJV.

    Návrhy a zprávy o řešení projektů se doručují do 3. prosince 2018 v elektronické podobě (pdf) na MŠMT (marek.vysinka@msmtcz) a v kopii na sekretariát Výboru pro koordinaci spolupráce ČR s SÚJV Dubna (dubna@ujfcascz).

Nahoru

Zobrazit sloupec