Společnosti Nestlé a Starbucks uzavřely smlouvu o časově neomezené globální licenci na balené spotřební zboží a potravinářské produkty značky Starbucks

Firmy Nestlé a Starbucks Corporation dnes oznámily, že uzavřely smlouvu, která zaručí společnosti Nestlé časově neomezená práva na prodej baleného spotřebního zboží a potravinových produktů značky Starbucks na celém světě, kromě obchodů společnosti.

V rámci aliance budou obě firmy úzce spolupracovat na stávající řadě pražené a mleté kávy značky Starbucks, zrnkové kávy, stejně jako instantní a porcované. Budou využívat zkušenosti a schopnosti obou firem, aby vytvářely inovace s cílem rozšíření nabídky produktů pro milovníky kávy na celém světě.

„Naše partnerství je důkazem našeho rozrůstajícího se programu v praxi a přinese společnosti Nestlé jedinečnou pozici v oblasti kávy s celou řadou moderních produktů. S tituly Starbucks, Nescafé a Nespresso spojíme nejžádanější kultovní značky kávy na světě,“ řekl Mark Schneider, generální ředitel společnosti Nestlé. „Vynikající spolupráce obou týmů vyústila v rychlé dokončení této smlouvy, která nám otevře cestu k dalším možnostem rozvoje,“ dodal.

Smlouva významně posílí nabídku kávy společnosti Nestlé v Severní Americe v oblasti špičkové pražené, mleté a porcované kávy. Otevře značce Starbuck rovněž cestu do prodejen potravin a stravovacích zařízení díky globálnímu dosahu značky Nestlé.

„Tato světová aliance v oblasti kávy se společností Nestlé představuje významný mezník v rozvoji Starbucks,“ řekl Kevin Johnson, prezident a generální ředitel společnosti Starbucks. „Spojení předního světového prodejce kávy, největšího světového prodejce potravin a nápojů s největší a nejrychleji se rozrůstající základnou domácích automatických kávovarů a kávovarů se systémem single-serve, nám pomůže prosadit značku Starbucks na celém světě a zároveň můžeme dlouhodobě vytvářet hodnoty pro naše akcionáře.“

Zhruba 500 zaměstnanců společnosti Starbucks ve Spojených státech amerických a Evropě se stane součástí společnosti Nestlé, převážně v Seattlu a Londýně. Mezinárodní expanzi podnikání bude řídit světová centrála společnosti Nestlé ve švýcarském Vevey.

Smlouva zahrnuje balené kávy a čaje společnosti Starbucks, jako například Starbucks®, Seattle’s Best Coffee®, TeavanaTM/MC, Starbucks VIA® Instant, Torrefazione Italia® coffee a kávové kapsle K-Cup® značky Starbucks. Nezahrnuje přímo připravované nápoje a prodej jakýchkoli produktů v rámci obchodů Starbucks®.

Výhledová prohlášení

Určitá prohlášení obsažená v této zprávě jsou „výhledová prohlášení“ ve smyslu příslušných zákonů a předpisů o cenných papírech. Tato prohlášení jsou v textu obecně uváděna výrazy jako například „očekávat“, „čekat“, „věřit“, „mohl by“, „odhadovat“, „cítit“, „předpovídat“, „hodlat“, „smět“, „plánovat“, „potenciální“, „projektovat“, „měl by“. „bude“, „by“, a podobnými výrazy, které by měly výhledová prohlášení identifikovat, ačkoli ne všechna výhledová prohlášení tyto výrazy obsahují. Tato prohlášení jsou založena na informacích, které má společnost Starbucks k dispozici k datu vydání této zprávy a skutečné výsledky nebo výkony společnosti Starbucks se mohou od údajů uváděných v této zprávě zcela lišit v důsledku rizik a nejasností souvisejících s podnikáním. Tato rizika a nejasnosti zahrnují mimo jiné kolísání ekonomiky a měn v USA a v mezinárodním měřítku, naši schopnost si zachovat, rozvíjet a posilovat naše značky, potenciální negativní vlivy v důsledku problémů způsobených onemocněními souvisejícími s nápoji nebo potravinami, nedovolené zásahy, falšování, kontaminaci nebo nesprávné označování, potenciální negativní důsledky závažného narušení našich informačních technologických systémů, závažné selhání těchto systémů, náklady související s úspěšnou realizací iniciativ a plánů společnosti, přijetí produktů našimi zákazníky, dopady konkurence, stejně jako všeobecné ekonomické a průmyslové faktory, jako jsou například ceny a dostupnost kávy, mléčných produktů a dalších surovin, úspěšná realizace vnitřních výkonů a plánů na expanzi, kolísání ekonomiky a měn v USA a dalších zemích, dopady konkurence, důsledky soudních sporů, a další rizika, která jsou podrobně popsána v hlášeních, které společnost předkládá americké Komisi pro cenné papíry, jako například v části „Rizikové faktory“ výroční zprávy na formuláři 10-K za fiskální rok končící 1. října 2017. Společnost nemá žádnou povinnost aktualizovat tato výhledová prohlášení.

Zdrojovou zprávu si můžete prohlédnout na stránkách businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20180827005623/en/

Kontakty

Nestlé SA

Kontakt pro investory:

Luca Borlini, Tel : +41 21 924 38 20

nebo

Kontakt pro média :

Christoph Meier, Tel : +41 21 924 22 00

Josh Morton (USA), Tel : +1-571-457-5262

nebo

Starbucks

Kontakt pro tisk : Sanja Gould, Tel : +1-206-318-7100

press@starbucks.com

Zdroj: Starbucks Corporation

Text této zprávy v původním, zdrojovém jazyce je oficiální verzí. Překlad této zprávy do jiných jazyků poskytujeme pouze jako doplňkovou službu. Text zprávy v původním, zdrojovém jazyce je jedinou právně závaznou verzí této tiskové zprávy.

(BW)


Zařazenost 29.08.2018 07:08:00
Zdrojprotext.cz
Originálprotext.cz/zprava.php?id=29700

Související témata

Starbucks
Tiskové zprávy
Oppenheimer jmenuje Senior bankéře divize ve Frankfurtu
Knižní novinka Psychopat v mém mozku
Bořislavka Centrum získalo European Property Awards
FUTTEC získal od EK 1,8 mil. euro na opravy silnic
Nadace The Mary Kay Foundation věnovala 3,1 mil. USD
Více zpráv
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V