Prohlížeč Brave využívající kryptoměnu BAT získává rychle na oblibě

Internetový prohlížeč Brave, digitální vlajková loď kryptoměny BAT (Basic Attention Token), se v krátké době stal velmi populární. Vývojáři minulý týden uvedli, že Brave, který eliminuje zobrazování reklam, eviduje již 10 milionů stažení z Google Play Store. To společně s očekávaným zalistováním kryptoměny BAT na směnárně Coinbase potvrzuje, že tento altcoin začíná hrát stále důležitější roli.

10 milionů stažení ukazuje na zvýšený zájem o prohlížeč Brave a s ním spojenou kryptoměnu BAT. Přitom ještě v květnu bylo evidováno „pouze“ 5 milionů stažení. Brave byl spoluzaložen tvůrcem jiného prohlížeče, Mozilla Firefox, Brendanem Eichem. Uživateli Brave jsou především kryptonadšenci, nicméně pozornost si získává i mezi „běžnými lidmi“.

Omezení nepříjemných reklam a využití TOR sítě zajišťující při brouzdání internetem větší anonymitu jsou incentiva, která přitahují pozornost zájemců o Brave. Díky blokování reklamních bannerů tak mohou uživatelé ušetřit i peníze za stažená data.

Nový způsob odměňování pro tvůrce obsahu. To je ústřední bod prohlížeče Brave. Namísto skrze mnohdy otravné blikající reklamy na webových stránkách mohou nyní jejich vlastníci získávat prostředky pomocí kryptoměny BAT. Pokud se bude návštěvníkům obsah určitých stránek líbit, mají možnost takovou stránku odměnit BAT tokeny.

Ty jsou založeny na Ethereu a v současnosti se hodnota 1 BAT podle worldcoinindex.com pohybuje okolo 0,21 dolarů s celkovou tržní kapitalizací 325 milionů dolarů. Uživatelé si mohou vytvořit i seznam oblíbených webů, které chtějí takto odměňovat, nastavit maximální rozpočet a systém pak prostředky podle požadavků uživatele při návštěvách webů automaticky distribuuje.

BAT je mimo tradiční způsob nákupu na burzách (například Binance nebo Bittrex) možné získat také sledováním reklam, které nejsou blokovány. Loni a letos bylo také možné získat zdarma tokeny BAT, které byly mezi uživatele distribuovány za marketingovým účelem. Rozděleno takto bylo bezmála 300 milionů tokenů, které však mohly být použity pouze na odměňování sledovaných webů.

Díky Brave by webové stránky mohly být opět uživatelsky přívětivé a zároveň by nemělo docházet k nadbytečnému shromažďování dat o uživatelích nebo problémům se soukromím. Ocenění projektu se dostalo i od jedné z největších kryptosměnáren, Coinbase. Ta chce s tvůrci Brave spolupracovat. Navíc Coinbase zamýšlí zalistovat tokeny BAT na své platformě. Jakmile bude zalistování potvrzeno a poté, co k němu dojde, lze očekávat pozitivní vliv na cenu tokenů. „Tokenizace pozornosti“ v podobě projektu Brave je tak zajímavým počinem, který je zatím na dobré cestě.

The post Prohlížeč Brave využívající kryptoměnu BAT získává rychle na oblibě appeared first on Kryptomonitor.


Zařazenopo 27.08.2018 22:08:00
Zdrojkryptomonitor.cz
Originálkryptomonitor.cz/2018/08/27/prohlizec-brave-vyuzivajici-kryptomenu-bat-ziskava-rychle-na-oblibe/
KategorieHlavní zprávy

Související témata

Kryptoměny
Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V