Otazníky kolem obchodování USDT na burze Kraken

Obchodování s tokenem USDT společnosti Tether je opět předmětem spekulací o možné protiprávní manipulaci kryptoměnového trhu. K té mohlo docházet na jedné z největších světových kryptoburz, Krakenu. Tvrdí to závěry výzkumu zpravodajské stanice Bloomberg News, která zkoumala prodejní a nákupní příkazy, které klienti Krakenu na burzu umístili v období od 1. května do 22. června.

Celkově Bloomberg News zanalyzovala více jak 56 000 příkazů nákupu a prodeje USDT za americké dolary. U těch bylo patrné, že i nákupní příkazy velkého objemu v řádu desítek tisíc dolarů neměly prakticky žádný vliv na cenu USDT tokenů, respektive někdy měly nižší vliv než příkazy a uskutečněné obchody s řádově menším objemem. Celkově ve zkoumaném období byly zaznamenány nákupní příkazy v hodnotě 50 milionů dolarů a prodejní za 32 milionů dolarů, přičemž kurz USDT se pohyboval v rozmezí 1.0095 do 0.989.

U necelé tisícovky příkazů na burze se pak objevovala částka 13 076,389 USDT a velice často příkazy s pětimístným číslem za desetinnou čárkou hodnoty příkazu. Zjištění z kryptoburzy tak vedou k úvahám Bloombergu o možném wash tradingu, tedy k falešným obchodům, kdy investor současně prodává a nakupuje jím prodávané kryptoměny (nebo jiná aktiva), aby vytvořil umělou činnost na trhu. Výkonný ředitel Krakenu, Jesse Powell, však odmítá, že by na burze probíhaly podezřelé obchody. Daty uvedenými v analýze Bloombergu se však dle svých slov zatím nezabýval.

Tokeny USDT jsou kryty americkými dolary v poměru 1:1 a cena tokenu by měla být stabilní. Pro mnoho investorů tak mohou představovat alternativu v dobách vysoké volatility na trhu. V současnosti jsou v oběhu USDT v celkové hodnotě 2,85 miliard dolarů. Poslední emise byla oznámena minulý týden a to o objemu 250 milionů dolarů. V minulosti byl Tether často obviňován z možné manipulace trhu právě skrze vydávání nových tokenů. Bylo také zpochybňováno krytí obchodovaných USDT. To však vyvrátila nedávná kontrola právnické firmy Freeh, Sporkin & Sullivan LLP, která potvrdila dostatečné finanční prostředky nutné pro krytí tokenů na účtech společnosti Tether.

The post Otazníky kolem obchodování USDT na burze Kraken appeared first on Kryptomonitor.


Zařazenone 01.07.2018 16:07:00
Zdrojkryptomonitor.cz
Originálkryptomonitor.cz/2018/07/01/otazniky-kolem-obchodovani-usdt-na-burze-kraken/
Přílohy
KategorieHlavní zprávy
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.