Zájem žen o podnikání stále roste – za 11 let OCENĚNÍ ČESKÝCH PODNIKATELEK o 138%

Publikováno:
7.6.2018
Autor:
Odbor komunikace 01400

Nejlepší ryze české podnikatelky, které se svými firmami uspěly nejen u nás, ale i v zahraničí, představí 11. ročník OCENĚNÍ ČESKÝCH PODNIKATELEK. Odborný garant projektu, kterým je stejně jako v předchozích letech společnost CRIF – Czech Credit Bureau, vybral 28 535 potenciálních kandidátek na zisk ocenění, což představuje 20% nárůst oproti loňskému ročníku a oproti roku 2008, kdy proběhl historicky první ročník této soutěže, činí nárůst 138 %. Mezi semifinalistky bylo nominováno 1062 podnikatelek. Patronkou letošního ročníku je Simona Kijonková, zakladatelka společnosti Zásilkovna.


Podporu ženám – podnikatelkám a projektu OCENĚNÍ ČESKÝCH PODNIKATELEK vyslovil i současný ministr průmyslu a obchodu Tomáš Hüner. „Ženy mají často dvě práce na plný úvazek. Tu tradiční, podnikání nebo zaměstnání, a pak zpravidla daleko více než muži ještě pečují o rodinu. Přesto během posledních let ženy požádaly zhruba o dvakrát víc živností než muži. V absolutních číslech to znamená nárůst o víc než třicet čtyři tisíc žádostí. Může to souviset s rostoucí dostupností internetu, díky které mnoho žen na mateřské či rodičovské dovolené rozjíždí e-shopy a pak už se do zaměstnání nevrací a v podnikání pokračují. V podnikání chceme ženy podporovat, i proto se snažíme například zvýšit dostupnost internetu a ocenit příkladné aktivity. Tak, aby se sdílela dobrá praxe a podnikatelky se navzájem inspirovaly,“ říká ministr průmyslu a obchodu Tomáš Hüner a dodává: „Vážím si všech, co svou práci, nezávisle na tom, zda jde o podnikání či zaměstnání, ženy či muže, dělají co nejlépe a mají snahu věci zlepšovat, inovovat a posouvat je dopředu. Přeji k tomu hodně síly, nadšení a podpory od těch, co chceme a potřebujeme. A také energii, která je mému naturelu i profesi blízká a vím, že je moc potřeba.“

Projekt OCENĚNÍ ČESKÝCH PODNIKATELEK neznamená jen předání cen v jednotlivých kategoriích. Je hlavně o podpoře a zviditelňování českých podnikatelek, které díky své usilovné práci dosáhly úspěchu nejen u nás, ale také za hranicemi naší země. Cílem projektu je jejich spojování a propojování, který jim může pomoci v dalším rozvoji jejich podnikání. „V loňském roce jsme se v rámci akcí klubu OCENĚNÍ ČESKÝCH PODNIKATELEK setkali s 853 hosty, se kterými se mohly naše podnikatelky seznámit a nechat se inspirovat jejich příběhy. Rok letošní nebude jiný, čeká nás celá řada zajímavých setkání s hosty z nejrůznějších oborů. Navíc je letošní ročník ve znamení oslav 100. výročí založení Československa, čemuž jsme přizpůsobili i jeho logo. Jeho součástí tak není jen letopočet 2018, ale také odkaz do roku 1918,“ říká zakladatelka OCENĚNÍ ČESKÝCH PODNIKATELEK Helena Kohoutová.

V letošním roce splnil kritéria účasti v projektu rekordní počet podnikatelek. „Z pozice odborného garanta Ocenění českých podnikatelek jsme rádi, že v letošním roce splnil pravidla největší počet subjektů v historii tohoto projektu. Tento fakt potvrzují i výsledky našich analýz podnikatelského prostředí v ČR, které ukazují na zvyšující se počet podnikajících žen a zlepšující se hospodářské výsledky jejich firem. V tomto smyslu roste význam celé soutěže, do které jsou vybírány nejlepší české podnikatelky především na základě našeho profesionálního ratingu,“ sdělil Pavel Finger, místopředseda představenstva společnosti CRIF – Czech Credit Bureau.

Podle auditora projektu OCENĚNÍ ČESKÝCH PODNIKATELEK, společnosti NSG Morison, je stále dominující příležitostí pro podnikatele, a podnikatelky nevyjímaje, export. „Největším exportním trhem zůstanou zejména pro ženy – podnikatelky sousední země s vévodícím Německem. Německo se pro české firmy otevírá nejenom k dodávkám automobilových dílů, které byly doposud nejrozsáhlejší komoditou, ale i jiným produktům, které mají větší přidanou hodnotu. A právě tady vidíme velkou příležitost. Pokud podnikatelka vlastní firmu, která něco vyrábí, je v současné době pro ni největší obchodní příležitostí právě export, v ideálním případě mít exportní trhy diversifikované. Pokud k tomu mají ženy dostatečnou dávku odvahy, nemohou nyní v současné ekonomické situaci udělat špatný krok,“ konstatuje Petr Šíma, partner poradenské firmy NSG Morison.

Také v letošním roce udělí ČSOB cenu v kategorii Výjimečná podnikatelka. „Úspěšnost firmy či podnikatele v jeho podnikání lze posuzovat z několika úhlů pohledu. Jsou tu ekonomické ukazatele, které prostřednictvím čísel poskytují informace, jak se firmě daří. Za všemi čísly se skrývá obrovské odhodlání, chuť dělat věci jinak, ale i spousta překážek, které se jí daří překonávat někdy s opravdu velkým úsilím. Díky projektu Ocenění českých podnikatelek jsme ale schopni vnímat firmy českých podnikatelek také prostřednictvím silného příběhu, který za jejich podnikáním vždy je. Proto jsme se stali patronem kategorie Výjimečná podnikatelka, ve které máme možnost ocenit podnikatelku nejen podle hospodářských výsledků, ale právě i za něco, čím je výjimečná ve svém podnikání,“ vysvětluje Petr Manda, výkonný ředitel Firemního bankovnictví ČSOB.

O vítězce Ceny za digitální transformaci rozhoduje společnost Microsoft, která je hlavním partnerem OCENĚNÍ ČESKÝCH PODNIKATELEK. Otázkou je, kdo má šanci ji získat. „Technologické inovace jsou dnes předpokladem růstu jakékoli firmy. Šanci vyhrát v této kategorii mají podnikatelky, které se nebojí pomocí digitálních technologií od základu změnit jakoukoli oblast podnikání – firemní kulturu, vývoj produktu, výrobu a provoz, práci s daty či interakci se zákazníky. Hledáme příběh, který bude k modernizaci inspirovat ostatní,“ prozrazuje Ondřej Novodvorský, ředitel pro malé a střední firmy společnosti Microsoft ČR.

Cena za inovativní řešení bude předána pod patronací České pojišťovny, dalšího hlavního partnera projektu. „Česká pojišťovna patří k inovačním lídrům na našem trhu, a není tak náhoda, že jsme své jméno v rámci Ocenění českých podnikatelek spojili právě s kategorií oceňující ženy za inovativní přístup. Je to pro nás velká inspirace sledovat, jak se ženy úspěšně prosazují a zajímavá je pro nás i možnost sdílet s nimi jejich, mnohdy velmi silné, osobní i podnikatelské příběhy,“ říká Šárka Dolanská, Krajská ředitelka Praha II, Česká pojišťovna.

Jak již bylo zmíněno, patronkou 11. ročníku se stala Simona Kijonková.

Podnikatelky se mohou do letošního ročníku hlásit do uzávěrky dne 21. září 2018 ve 12 hodin. Vyhlášení vítězek proběhne na slavnostním vyhlášení 8. listopadu 2018 v Praze.

KRITÉRIA: Do OCENĚNÍ ČESKÝCH PODNIKATELEK – OCP se mohou podnikatelky přihlásit na doporučení odborného garanta CRIF – Czech Credit Bureau, který jejich firmu doporučil na základě analýzy, která mimo jiné zohledňuje i dostupnost účetních závěrek za roky 2014–2016, minimální roční obrat firem od 10 milionů Kč (tržby roku 2017) a hodnocení iRating ve stupních 1–11. Splňovat musí pravidlo 100% vlastnictví a českého občanství. Doba podnikání musí být minimálně 4 roky.

Soutěžní kategorie:

ČESKÁ PODNIKATELKA, KTERÁ PODNIK VLASTNÍ A ŘÍDÍ

Udělují se ceny za první až třetí místo v podkategoriích Malá společnost (roční obrat 10–30 milionů Kč), Střední společnost (roční obrat 30–80 milionů Kč) a Velká společnost (roční obrat 80 milionů Kč a více).

CENA ČSOB – VÝJIMEČNÁ PODNIKATELKA

Zde se hodnotí výjimečná podnikatelka bez ohledu na počet zaměstnanců, dále vliv na obohacení trhu nebo společnosti, zohlednění sociálních a dalších aspektů její činnosti. Uděluje se jedna cena. Patronem této ceny je generální partner.

CENA ZA VÝJIMEČNÝ RŮST FIRMY

Zde se hodnotí řízený výjimečný růst činnosti firmy za poslední tři sledované roky bez ohledu na kategorii, ve které se firma nachází. Uděluje se jedna cena.

CENA ZA INOVATIVNÍ ŘEŠENÍ – pod patronací České pojišťovny

Zde se hodnotí inovativní přístup firmy za poslední tři sledované roky bez ohledu na kategorii, ve které se firma nachází. Uděluje se jedna cena.

CENA ZA DIGITÁLNÍ TRANSFORMACI – pod patronací Microsoft

V rámci této kategorie hledáme příklady toho, jak české firmy pomocí moderních technologií zlepšily své podnikání v různých oblastech. Například, jak díky moderním technologiím lépe a efektivněji oslovují své zákazníky nebo dávají svým zaměstnancům prostor pro hledání vlastních cest k dosažení cílů a umožňují jim lépe slaďovat pracovní a osobní život, nebo že zlepšují své procesu a provoz (od výroby přes logistiku a administrativu až po marketing), či díky moderním technologiím inovují stávající nebo vytváří zcela nové produkty a služby.

Projekt Ocenění Českých Podnikatelek – OCP podporuje české podnikatelky, oceňuje jejich projekty, inovace, ekonomický růst, osobní přístup, společenský dopad a kultivaci podnikatelského prostředí. Již od roku 2008 poukazuje na společenskou odpovědnost drženou v rukou českých žen a pomáhá budovat hrdé Česko. Podnikatelkám přináší nové zkušenosti a inspiraci a nabízí příležitost získat nový nadhled, a ještě větší uspokojení z podnikání.

Více informací o projektu naleznete na www.oceneniceskychpodnikatelek.cz.

Další partneři 11. ročníku Ocenění Českých Podnikatelek – OCP jsou:

AMSP ČR – partner

Blue Holiday – partner

Buddha-Bar Hotel Prague – partner

Česká agentura na podporu obchodu CzechTrade – partner

DHL Express – partner

MasterCard – partner

MEDIAREX – partner

Ogilvy Public Relations – partner

PresentiGO - partner

TLC Trainings and Languages – partner

Vodafone – hlavní partner

Zátiší Group – partner

Dermacol – partner

JK Kudláčková – partner

AUTO PRŮHONICE – partner

FARMAX – partner

Auviex, s.r.o. / Mezinárodní hudební festival Český Krumlov – partner

BELVEC - partner

Best Brands Company s.r.o. - partner

Česká mincovna - partner

DentALO Slovanský dům s.r.o. - partner

FertiCare Prague - partner

ORGANIC WINES - partner

Trivi a.s. - partner

Pro další informace v České republice můžete kontaktovat:

Agentura Helas, s.r.o.

Tel: 220 570 708 Email: helas@helas.org

O zakladateli: Kdo je Helena Kohoutová?

„Kdo jsem? Podnikám od začátku 90. let. V roce 1997 jsem založila produkční společnost Agentura Helas a s tím následně souviselo i několik speciálních projektů. Mezi nimi byly kluby Helas New Encounters Club, Cosmopolitan Executive Helas Ladies Club a poté projekty Ocenění Českých Podnikatelek a Ocenění Českých Lídrů. Ty všechny se orientují na kultivaci českého podnikatelského prostředí a vzájemné propojování svých členů. Spojuje nás myšlenka „BUDUJEME HRDÉ ČESKO“. Řídím Exportní cenu DHL UniCredit pod záštitou CzechTrade. V rámci projektů kladu důraz na osobní přístup a vzájemné sdílení zkušeností, ocenění českých podnikatelů a etický byznys. Baví mě vytvářet prostředí pro vznik nových obchodních příležitostí a vyměňování zkušeností mezi podnikateli a odborníky z ekonomické oblasti. Agentura Helas dále pořádá a produkuje akce na klíč a zastupuje historické sály Kláštera minoritů sv. Jakuba v Praze. Firemním mottem je „Friendly Business – náš společný úspěch“.

www.helas.org, www.helas-ladies-club.cz, www.hnec.cz, www.PodnikatelkaOnline.cz, www.oceneniceskychlidru.cz,

www.exportnicena.cz, www.oceneniceskychpodnikatelek.cz

O generálním partnerovi: ČSOB

Skupina ČSOB je vedoucím hráčem na trhu finančních služeb v České republice. Skupina ČSOB je součástí mezinárodní banko pojišťovací skupiny KBC, která aktivně působí především v Belgii a v regionu střední a východní Evropy. Na českém trhu působí skupina ČSOB zejména pod obchodními značkami ČSOB, Era, Poštovní spořitelna, Hypoteční banka a ČMSS. Své služby skupina ČSOB poskytuje všem typům zákazníků, a to jak fyzickým osobám, tak malým a středním podnikům, korporátní a institucionální klientele. Do produktového portfolia skupiny ČSOB patří financování potřeb spojených s bydlením (hypotéky a půjčky ze stavebního spoření), pojistné produkty a penzijní fondy, produkty kolektivního financování a správa aktiv i specializované služby (leasing a factoring). Skupina ČSOB pečlivě naslouchá potřebám svých klientů a nabízí jim nikoliv produkty, ale nejvhodnější řešení. V rámci konceptu bankopojištění nabízí také produkty sesterské ČSOB Pojišťovny. www.csob.cz

O odborném garantovi: CRIF – Czech Credit Bureau

Společnost CRIF – Czech Credit Bureau, a. s je součástí celosvětové skupiny CRIF, která aktivně působí ve 30 zemích světa a poskytuje svým klientům aplikaci Cribis, která obsahuje informace o více než 10 milionech podnikatelských subjektů a fyzických osobách z České a Slovenské republiky čerpající z více než 80 informačních zdrojů. Volitelným modulem aplikace Cribis je mezinárodní služba SkyMinder umožňující prověřování více než 200 milionů společností z 230 zemí a území světa. Společnost CRIF je rovněž organizátorem největších českých úvěrových registrů, Bankovního registru klientských informací a Nebankovního registru klientských informací a provozuje registr finančních poradců ELIXIR a registr platebních informací REPI. Společnost také poskytuje komplexní řešení pro oblast řízení úvěrových rizik a pod značkou iRating pokročilé nástroje pro hodnocení ekonomického stavu společností a municipalit.

www.crif.cz, www.informaceofirmach.cz

O auditorovi: NSG MORISON

NSG Morison je česká nezávislá poradenská společnost, poskytující služby firmám všech velikostí více jak 23 let. Její doménou jsou daňové, účetní, mzdové služby, audit, právo, oceňování firem, podnikové a personální poradenství. V posledních letech také stále více zabývá rodinnými firmami a jejich budoucím vývojem. NSG Morison zaměstnává okolo 50 odborníků. NSG Morison je součástí celosvětové asociace poradenských společností Morison KS international.

www.nsgmorison.cz

O hlavním partnerovi: Česká pojišťovna

Česká pojišťovna je univerzální pojišťovnou s více než 185letou bohatou tradicí poskytování životního i neživotního pojištění. Po znovuzavedení konkurenčního prostředí v roce 1991 zůstává největší pojišťovnou na českém pojistném trhu. Poskytuje jak individuální životní a neživotní pojištění, tak i pojištění pro malé, střední a velké klienty v oblasti průmyslových, podnikatelských rizik a zemědělství. Přibližně 3 900 zaměstnanců a 5 600 obchodních zástupců se na více než 4 500 obchodních místech stará o maximální spokojenost klientů. Česká pojišťovna spravuje téměř 8 milionů pojistných smluv a její tržní podíl na domácím trhu dosahuje 23,9 %.

https://www.ceskapojistovna.cz/

O hlavním partnerovi: Microsoft v České republice

Společnost Microsoft byla založena v roce 1975 a je světovým lídrem v poskytování softwaru, služeb, zařízení a řešení, které pomáhají lidem a firmám po celém světě plně realizovat jejich potenciál. Odpovědnost vůči zemi, v níž působíme, vždy byla součástí naší strategie. Podporujeme oblasti, které jsou klíčové pro konkurenceschopnost ČR a v nichž může mít naše zapojení významný dopad. V ČR se zaměřujeme na rozvoj dovedností v oblasti informačních technologií a související modernizaci školství a výuky, podporu inovací a podnikání (start-upů), posilování konkurenceschopnosti malých a středních podniků pomocí technologií, a využívání IT pro zapojení znevýhodněných lidí do práce a zefektivnění práce neziskových organizací. Rozvoj podnikání podporuje i obchodní model Microsoftu - spolupracujeme s více než 3000 partnerskými firmami, většinou malými a středními podniky, které pro své zákazníky vyvíjejí řešení postavená na našich technologiích. Dohromady zaměstnávají na 40 000 lidí, což je významný příspěvek k podpoře zaměstnanosti a rozvoji inovací v ČR. V Česku působíme od roku 1992 a máme zhruba 450 zaměstnanců (Microsoft a Skype). www.microsoft.com



Zařazenočt 07.06.2018 02:06:00
ZdrojMPO.cz - Tiskové
Originálmpo.cz/cz/rozcestnik/pro-media/tiskove-zpravy/zajem-zen-o-podnikani-stale-roste-_-za-11-let-oceneni-...
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V