Úspěch růstu XRP přičítá Ripple zejména zalistování na nové kryptoměnové burzy

Token XRP společnosti Ripple byl v prvním čtvrtletí roku 2018 značně volatilní. Jeho hodnota první dny roku rostla, aby dosáhla historických maxim a od té doby zaznamenávala s malými výjimkami neustálý pokles. Hodnocení XRP na trhu během tohoto období teď zveřejnila ve své zprávě společnost Ripple.

Ta uvádí, že společnost za první tři měsíce roku 2018 (Q1) prodala XRP v hodnotě 151,1 milionů dolarů, tak jak plánovala. Dále byly uvolněny 3 miliardy XRP z vázaného účtu, který společnost vytvořila na podzim loňského roku a vložila do něj 55 miliard XRP. Nicméně 2,7 miliard XRP bylo vloženo zpět a 300 milionů bylo využito na investice do XRP ekosystému.

Cenu XRP na konci Q1 hodnotí Ripple vcelku pozitivně a to i přesto, že se tehdy nacházela blízko letošních minim na 0,51 dolarech a oproti začátku roku (1,91 dolarů) pokleslo o 73 procent. Dle Ripple byla tržní kapitalizace celého kryptotrhu na konci Q1 (31.3) stejná jako 24.11 předešlého roku, nicméně tržní kapitalizace samotného XRP se více než zdvojnásobila.

Tento růst Ripple přičítá zejména zalistování XRP na 16 nových kryptoměnových burz a to včetně amerických Abra a Uphold. Ripple klade na americké burzy akcent zejména v souvislosti s nynějšími debatami o statutu XRP, kdy ve Spojených státech zaznívají hlasy, že by měl být definován jako cenný papír. S tím se pojí další požadavky, které musí burzy při jeho listingu splňovat. Objevují se proto dohady, že dvě velké americké burzy, Gemini a Coinbae, nechtějí XRP do svého portfolia přidat, jelikož se tím vystavují riziku budoucí penalizace ze strany dohledového orgánu, pakliže by na XRP opravdu bylo nahlíženo jako na cenný papír. XRP nyní nabízí celosvětově více jak 60 kryptoměnových burz.

Růst XRP byl podpořen také půjčkami v hodnotě více jak 16 milionů dolarů poskytnutým tvůrcům trhu, kteří takto zajišťují dostatečnou likviditu svého portfolia. Ripple to vnímá i jako pozitivum pro jeho systém xRapid, jelikož se tím navyšuje kapacita knihy objednávek, čímž se podporují i přeshraniční platby. Z dlouhodobého hlediska se tím i snižuje volatilita XRP.

Mezi své úspěchy vypočítává Ripple uzavřená partnerství s finančními společnostmi  Western Union, Cambridge Global Payments, MercuryFX, IDT a MoneyGram. V tomto trendu hodlá pokračovat. Naopak negativní dopad na cenu XRP v Q1 mělo odstranění některých jihokorejských burz z cenového indexu coinmarketcap.com, který mnoho obchodníků a společností sleduje a vnímá jako měřítko vývoje kryptotrhu. Burzy byly odstraněny z důvodu mnohem vyšších cen obchodovaných kryptoměn oproti ostatním kryptoburzám, což se týkalo zejména XRP. Tím došlo skokově k propadu ceny XRP krátce po vyjmutí burz z indexu.

Celkový pokles kryptotrhu v Q1 přisuzuje Ripple obavám investorů z restriktivních regulatorních opatření. Jako jednu z hlavních zpráv s tím souvisejících zmiňuje chaotická sdělení přicházející od korejských vládních představitelů, kdy mediálním prostorem kolovaly zprávy o úplném zákazu kryptoměn v zemi, k čemuž však nakonec nedošlo. Dalším faktorem byl pokračující restriktivní přístup Číny, která již dříve zakázala ICO a obchodování na kryptoměnových burzách v zemi. K tomu v Q1 přidala zákaz mimoburzovních obchodů s kryptem, blokování přístupu na kryptoburzy v zahraničí a zákaz poskytování služeb online peněženek.

Zpráva Ripple zmiňuje také vyšetřování kryptoburzy Bitfinex v souvislosti s tetherem, hackerský útok na kryptoburzu Coincheck a následné kontroly ostatních burz, omezování nákupu kryptoměn s pomocí kreditních karet ze strany bank a antagonistická prohlášení vůči kryptoměnám ze strany některých významných osobností finančního světa. To vše tlačilo cenu kryptoměn dolu. Pozitivně pak Ripple hodnotí Akční plán FinTech, který představila Evropská komise, dále přijetí zákona mexickým senátem upravující legislativní rámec i pro digitální aktiva a v neposlední řadě také vytvoření pracovní skupiny pro kryptoměny britskou vládou.

The post Úspěch růstu XRP přičítá Ripple zejména zalistování na nové kryptoměnové burzy appeared first on Kryptomonitor.


Zařazenost 25.04.2018 20:04:00
Zdrojkryptomonitor.cz
Originálkryptomonitor.cz/2018/04/25/uspech-rustu-xrp-pricita-ripple-zejmena-zalistovani-na-nove-kryptomenove...
Přílohy
KategorieHlavní zprávy
Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.