Zbraně a výhružky: Maskování lupiči vybrali obchod za 3 minuty.

Dva ozbrojení a maskovaní lupiči vběhli ve čtvrtek večer do prodejny v Křemži, na prodavače namířili zbraň a donutili ho odejít od kasy, kterou následně vybrali. Při úprku si ještě nabrali cigarety a zmizeli neznámo kam. Celá akce zabrala jen tři minuty. Policie hledá svědky celého incidentu.

Na čtvrteční večer jen tak nezapomene prodavač z malé prodejny v Křemži v ulici Školní. Během klasické směny se ve 20:22 rozletěly dveře a dovnitř vstoupili dva muži v kuklách a maskách. V rukou měli zbraně, které rovnou namířili na prodavače.

"Pod pohrůžkou použití střelné zbraně přinutitli prodavače, aby odešel od kasy za prodejním pultem. Jeden z nich ke kase okamžitě přistoupil a vzal z ní papírové bankovky různé nominální hodnoty, které uložil do cestovní tašky," popsala průběh loupeže policejní mluvčí Lenka Krausová.

Pak se dali oba na útěk, cestou ještě stihli vzít několik desítek krabiček s cigaretami. Po opuštění obchodu pak utekli směrem k náměstí v Křemži. Celá loupež zabrala jen tři minuty.

Na celou akci byli dobře připraveni. Byli důkladně maskovaní, na rukou měli nasazeny latexové rukavice modré barvy, aby nezanechali otisky. "Oba muži měli přes kukly natažené masky, které slouží pravděpodobně jako ochranné pomůcky při paintabllu nebo airsoftu," popisuje Krausová.

Prodavač uvedl, že oba muži měřili přibližně 175 centimetrů, jeden z nich byl štíhlý, druhý byl spíše silnější postavy. Jeden z nich měl na sobě modrou mikinu na zip bílé barvy s kapucí a sportovní kalhoty s bílým pruhem na boku. Na hlavě měl černou kuklu a přes ní ještě černou masku.

Silnější z dvojice měl na sobě černou sportovní bundu a černé kalhoty. Na hlavě měl také kuklu a přes obličej měl modrou masku s třemi bílými hvězdami na čele.

Policie po lupičích intenzivně pátrá, proto se obrací na veřejnost s prosbou o pomoc. "Máte-li informace k pohybu těchto mužů, či samotnému přepadení, volejte je, prosím, na linku 158," požádala Krausová.


Zařazenopá 16.03.2018 15:03:00
Zdrojtn.cz Mediafax Nova
Origináltn.nova.cz/ext/bleskova-loupez-maskovani-lupici-mavali-muzi-zbrani-do-obliceje.html
Přílohy

Související témata

Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V