Hledáte levný dům či byt? Stát se zbavuje nepotřebného majetku.

Poohlížíte se po rodinném domu, bytu či pozemku, ale ceny u realitních kanceláří vám přijdou přemrštěné? Prohlédněte si nemovitosti, které prodává stát! Ten se za lidové ceny zbavuje nepotřebných domů, bytů, které zůstaly v jeho vlastnictví.

Prodej státního majetku má na starost Úřad pro zastupování státu ve věcích majetkových (ÚZSVM). Ten na svých stránkách pravidelně inzeruje nepotřebné nemovitosti k prodeji. V následujícím článku jsme pro vás vybrali ty nejvýhodnější.

A jak se stát případným novým majitelem? U některých nemovitostí stačí zaplatit uvedenou sumu, u dalších se pak musíte zúčastnit výběrového řízení nebo aukce. Konkrétní informace k jednotlivým nemovitostem naleznete ZDE.

Hlavní město Praha

Byt 1 + KK na Proseku

Stát zde prodává jednopokojový byt o ploše 40 m2. "Dispoziční uspořádání: kuchyně (resp. kuchyňský kout), předsíň, pokoj, koupelna, WC, zasklená lodžie. K bytu patří komora mimo byt,"udává inzerát. Pokud máte o byt zájem, připravte si 1,8 milionu korun. Na tuto lokalitu nízkou cenu vysvětluje hlavně stav bytu. Ten je od roku 1976 v původním stavu a vyžaduje rekonstrukci.

Ústecký kraj

Dům v obci Velké Žernoseky

Stát se zbavuje také rodinného domu na břehu Labe. Dvoupatrová budova není vyklizena a je tak nabízena i s movitými věcmi, které se v ní aktuálně nacházejí. V ceně nemovitosti je také přilehlá garáž. Pokud máte o budovu zájem, přihlaste se do výběrového řízení, které probíhá formou aukce. Počáteční nabídka startuje na 165 tisíc korun.

Rodinný dům v Dolní Poustevně

Na severozápadě Čech si můžete výhodně koupit ještě jeden dům. V obci Dolní Poustevna, která leží na hranicích s Německem, stát prodává dvoupatrový dům se zahradou. Již delší dobu však není obydlený a je tedy vhodný k celkové rekonstrukci. Za 594 tisíc korun může být váš!

Středočeský kraj

Rodinný dům v Lysé nad Labem

Necelých 30 km za Prahou se stát zbavuje zděného domu s částečným podsklepením a jedním nadzemním podlažím. V budově se nachází bytová jednotka 2+1, nechybí také koupelna, sklep a půda. WC byste v budově naopak hledali marně. Na zahradě pozemku se nachází pouze suché WC. Rozvod plynu také chybí. Dům je v prodeji za 121 tisíc.

Karlovarský kraj

Bytová jednotka v Sokolově

Na západě Čech je k prodeji skromný byt 1+KK s předsíní, koupelnou a WC. Součástí nabídky úřadu je také sklepní kóje o velikosti 22,92 m2. Dům se nachází v blízkosti obchodního domu Michal, a také necelý 1 km od centra města. Nový majitel však kromě 235 tisíc korun, za které se byt prodává, bude muset investovat další peníze do vybavení. V bytě totiž chybí kuchyňská linka a sprchový kout nebo vana.

Zlínský kraj

Stavba s pozemky ve Vítonicích

Za pouhých 60 tisíc korun se můžete stát majitelem rozestavěného rodinného domu a přilehlých pozemků. Přízemní stavba je plně funkční, ale neví se, kdy vlastně vznikla. "O stáří domu nejsou doklady, ale podle čísla popisného, stavebního provedení a výpovědi spoluvlastníka byl dům postaven před cca 100 lety," stojí v inzerátu. Součástí nabídky je také chlév a stodola.

Jihomoravský kraj

Rodinný dům v Rybníkách

Stát se za 375 tisíc korun zbavuje přízemního domu, který stojí necelé 4 km od Moravského Krumlova. Do domu jsou zavedeny přípojky plynu, elektřiny a vody. Nový majitel však bude muset provést menší stavební úpravy. Dům je totiž mimořádně nehospodárný.

Plzeňský kraj

Bývalý hotel v Železné Rudě

V držení státu je už několik let uzavřený hotel DIX. Do třípodlažní budovy se v dobách její největší slávy vešlo až 33 hostů. "V prvním podlaží se nachází kuchyň, plynová kotelna, sklady, dílna, posilovna, vinárna. Druhé nadzemní podlaží tvoří restaurace se společenskou místností, ze které je vstup na terasu, dále přípravna jídla, pokoje pro hosty se sociálním zařízením. Ve třetím nadzemním podlaží jsou pokoje pro hosty se sociálním zařízením," stojí v inzerátu. A cena? 9,8 milionu korun!


Zařazenost 21.02.2018 05:02:00
Zdrojtn.cz Mediafax Nova
Origináltn.nova.cz/ext/hledate-dum-ci-byt-stat-se-levne-zbavuje-majetku.html
Přílohy
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.