Dejte pozor, co sdílíte. Žena kvůli jedné fotce přišla o práci. ANKETA

Lidé často nepřemýšlí nad tím, co všechno sdílí na sociálních sítích, přitom může mít špatné rozhodnutí nemyslitelné následky, jako jsou ztráta zaměstnání, partnera nebo přátel. O tom, že pro zničení života stačí jedna fotografie, se přesvědčila i Rachel Burnsová, která kvůli tomu přišla o práci a topí se v dluzích.

Lidé sdílí na sociálních sítích téměř vše. Objevují se detaily ze soukromých životů, lidé se nebojí občas sdílet velmi intimní detaily. Lidé se svěřují, sdílí živá videa z velkých událostí. Mnozí si neuvědomují, že i jediný post může mít nedozírné následky.

 

O tom se přesvědčila Rachel Burnsová z anglického hrabství Surrey. Ta na konci prosince sdílela jednu fotografii z firemní akce, kterou pořádala. To ji stálo práci, kvůli soudním sporům se topí v dluzích, nemůže najít nové místo a její život se pomalu rozpadá. I tak stále bojuje a čeká na soudní slyšení, které má rozhodnout, jestli byla její výpověď oprávněná.

 

Rachel pracovala více než dvacet let jako sociální pracovnice v domově péče o staré lidi a zranitelné dospělé v Reigate. Svou práci milovala a dělala pro zákazníky, co bylo v jejích silách. V prosinci 2015 pak pořádala speciální večer s karaoke.

 

Anketa

Sdílíte na sociálních sítích okamžiky z práce?

Hlasovalo 0 lidí.

 

Všichni si akci užili, zpívali a tančili. Rachel na akci fotila a rozhodla se několik záběrů zveřejnit na Facebooku. Po několika dnech ale musela předstoupit před vedení. "Jakmile jsem vešla dovnitř a uviděla jejich obličeje, věděla jsem, že jsem ve velkých problémech," popsala BBC osudový okamžik.

 

Rachel udělala špatně čtyři věci. První chybou bylo sdílení záběrů, dále pak označila zákazníka domova na jedné z fotografií, který na sebe rád strhává pozornost, proto skočil do záběru. Sdílela také video z noci. V neposlední řadě se pak přátelila s příbuznými jednoho z klientů. To vše firma zakazuje.

 

 

Pak přišla nabídka, buď přijme místo s mnohem menším platem, nebo dostane okamžitě výpověď. Na rozhodnutí měla jen dva dny. Když se nevyjádřila, přišel jí jen dopis: "Je nám líto, ale rozhodla jste se pro výpověď."

 

Od té doby se Rachel se společností začala soudit. "Vím, že jsem tu fotku nahrávat neměla, ale opravdu jsem měla ztratit jednadvacetiletou kariéru kvůli takové chybě? Chci jen spravedlnost, myslím si, že to, co mi udělali, nebylo spravedlivé," myslí si Rachel.

 

To si myslí i soud, který sice uznal, že nahráním fotky porušila Rachel politiku společnosti, která ji pak mohla propustit, dva dny, které dostala na rozhodnutí byly ale nedostatečné a přiznal jí tak odškodnění.

 

 

Toho se ale ještě nedočká, až 13. listopadu se bude rozhodovat, jak velké odškodnění bude. Rachel se už ale nyní topí v dluzích a musí počítat každou penny.


Zařazenoút 07.11.2017 05:11:00
Zdrojtn.cz Mediafax Nova
Origináltn.nova.cz/ext/dejte-pozor-co-sdilite-zena-kvuli-jedne-fotce-prisla-o-vse-anketa.html
Přílohy

Související témata

Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V