Ministr Havlíček společně s podnikatelskou delegací navštívil Uljanovskou oblast Ruské federace

Publikováno:
9.10.2017
Autor:
Odbor komunikace a marketingu 10500

Ministr průmyslu a obchodu Jiří Havlíček se v čele podnikatelské delegace v rámci pracovní návštěvy  Uljanovské oblasti Ruské federace zúčastnil slavnostního zahájení provozu nového podniku české společnosti HESTEGO a.s., v Uljanovsku. Navštívil též Uljanovské centrum pro transfer technologií.


Vyškovská strojírenská společnost HESTEGO se zabývá především výrobou vnějšího a vnitřního krytování obráběcích strojů. Zaměřuje se na vývoj a výrobu teleskopických krytů a dalších součástí pro obráběcí stroje a vývojem a produkcí dalších výrobků pro elektrotechnický a energetických průmysl. Vloni byla v Praze při příležitosti 9. zasedání česko-ruské Mezivládní komise pro hospodářskou, průmyslovou a vědeckotechnickou spolupráci uzavřena smlouva o investici do nového výrobního závodu pro produkci teleskopických krytů a kapotáží pro ruský trh.  Nová společnost OOO GESTEGO získala status ruského výrobce a plánuje další rozvoj v oblasti výroby lakoven pro ruský trh. Mezi její zákazníky tak budou patřit i české firmy Trimill a TOS Varnsdorf. Po zlínské společnosti TRIMILL, která je naším předním výrobcem portálových obráběcích center, je společnost HESTEGO v krátké době další českou firmou, která se úspěšně etablovala v Uljanovské oblasti. Slavnostního zahájení provozu se společně s ministrem Jiřím Havlíčkem a gubernátorem Dimitrijem Morozovem zúčastnili i majitel společnosti HESTEGO Ivo Bezloja, velvyslanec ČR v RF Vladimír Remek a další hosté.

V rámci česko-ruského kulatého stolu, který se věnoval rozvoji vzájemné spolupráce mezi Českou republikou a Uljanovskou oblastí, vystoupili společně s ministrem Havlíčkem i gubernátor Uljanovské oblasti Sergej Ivanovič Morozov, velvyslanec České republiky v Ruské federaci Vladimír Remek a místopředseda vlády Uljanovské oblasti Dimitrij Jurgejevič Bogdanov. Představitelé několika českých, především strojírenských firem, v rámci kulatého stolu před početným auditoriem uljanovských podnikatelů prezentovali možnosti svých firem.

Poté podepsali zástupci MPO a Uljanovské oblasti Statut Společné pracovní skupiny pro koordinaci obchodně ekonomické spolupráce mezi Českou republikou a Uljanovskou oblastí Ruské federace.

 „Naše angažmá v tomto průmyslově velmi rozvinutém ruském regionu není náhodná. S ohledem na její ekonomický i vědecký potenciál považujeme Uljanovskou oblast za klíčového partnera v Povolžském federálním okruhu Ruské federace. Tato oblast patří mezi pět strojírensky nejvyspělejších regionů Ruska,“ uvedl ministr Jiří Havlíček.

V rámci jednodenní pracovní návštěvy ministr Jiří Havlíček společně s podnikateli i uljanovské centrum pro transfer technologií.

 Ruská federace je pro Českou republiku i přes omezené hospodářsko-politické vztahy mezi EU a RF dlouhodobě významným partnerem v oblasti obchodních a ekonomických vztahů. Obchodní obrat ČR a Ruska v roce 2016 dosáhl hodnoty 22,7 mld. USD, z toho vývoz činil 4,8 mld. USD, což je čtyřikrát více než v roce 2015, a dovoz z RF představoval 17,9 mld. USD.




Zařazenopo 09.10.2017 00:10:00
ZdrojMPO.cz - Tiskové
Originálmpo.cz/cz/rozcestnik/pro-media/tiskove-zpravy/ministr-havlicek-spolecne-s-podnikatelskou-delegaci-na...



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V