Kladno zažívá kolaps MHD, jen dnes nevyjelo 84 spojů!

Systém Pražské hromadné dopravy se rozšířil do oblasti Kladenska. Spojení vyvolalo rozporuplné reakce, někteří si myslí, že je výhodné, jiní stojí proti němu. Už se objevily první problémy, kladenský dopravce totiž neodjel celou řadu spojů. Důvodem má být nedostatek řidičů. Spoustu naštvaných lidí muselo čekat na náhradní spoje.

"Bojkot dopravce ČSAD MHD Kladno nebo nedostatek řidičů? Kladenský dopravce nevypravuje autobusy a odříká spoje," varoval na Twitteru Regionální organizátor pražské integrované dopravy (ROPID).

 

Velkým problémem pro lidi bylo nevypravování nočních spojů, týkalo se to zejména těch posledních, které nemají alternativu. A ani 1. září nebylo výjimkou, naštvaní cestující, pro které měla být integrace usnadněním, tak museli čekat mnohem déle, než je obvyklé.

 

"Již třetí den po sobě prostě nejel bus v 18:08 ze zastávky U Kauflandu linka 603. Dokážu pochopit technické závady na busu, ale abych každý den cestou z práce čekala 25 minut na autobus a od vaší řidičky se dozvěděla, že zkrátka a jednoduše nemáte lidi?" stěžuje si naštvaná Iveta V. na sociálních sítích.

 

"Kladensko zažívá kolaps autobusové dopravy. Na vině je podle vedení Středočeského kraje dopravce ČSAD MHD Kladno, který dnes 1. září 2017 nevypravil na Kladensku 84 spojů. Tím společnost hrubě porušila smlouvu se Středočeským krajem, který vůči dopravci uplatní sankce," uvádí se na Facebooku Středočeského kraje.

 

Hejtmanka kraje Jaroslava Pokorná vyzvala společnost k nápravě, aby v pondělí, kdy začíná školní rok, vyjely nasmlouvané autobusy a dopravily žáky do školy. Středočeský kraj se obyvatelům za komplikace omluvil.

 

I přes komplikace ale ROPID a organizace Integrovaná doprava středočeského kraje (IDSK) změny zatím chválí a snaží se, aby si lidé na změny rychle zvykli.

 

„V klíčových přestupních bodech pomáhají cestujícím lépe se v novém systému zorientovat informátoři organizací ROPID a IDSK, společným úsilím se daří postupně zrychlovat odbavení při nástupu do autobusů a tím i snižovat zpoždění spojů. Cestujícím jsme již rozdali desetitisíce jízdních řádů a dalších informačních letáků a zodpověděli stovky dotazů jak přímo na místě, tak i přes telefonickou infolinku nebo sociální sítě,“ uvádí ředitel ROPID Petr Tomčík.

 

 

Situace s nevypravováním spojů se dotkla mnoha cestujících, všichni tak doufají v brzkou nápravu. „Ostatní dopravci na Kladensku své vozy na integrované linky vypravují. Věřím tedy, že situaci vyřeší ku prospěchu cestujících i dopravce ČSAD MHD Kladno,“ doplňuje radní Středočeského kraje pro oblast dopravy František Petrtýl.

 

Kladenský dopravce byl přitom podle dřívějšího vyjádření připraven. Na jejich internetových stránkách se objevil kompletní seznam změn i relativně podrobný seznam často kladených otázek. I přes to nezačala integrace šťastně. "Tento přístup značně poškozuje důvěru veřejnosti k hromadné dopravě," uvádí ve stanovisku Sdružení přátel veřejné hromadné dopravy.
 


Zařazenopá 01.09.2017 16:09:00
Zdrojtn.cz Mediafax Nova
Origináltn.nova.cz/ext/spojeni-mhd-nevychazi-podle-planu-kladenske-autobusy-nejezdi.html
Přílohy

Související témata

Japonský jen | Jen
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.