Bloomberg: Česká koruna patří k největším světovým vítězům pandemie. Česká měna zvládla léta pandemie a války nejlépe ze všech, spolu s měnami Švýcarska a Singapuru - Diskuze, názory, doporučení a hodnocení

 Hodnocení:      0 1 2 3      
Diskutující:
Návod    
 

Okomentovat na facebooku


Výpis příspěvků 1 až 7 (7)
 
přečíst (11) 04.01.23 11:39  Miloš  (254659)

zdali pan Kovanda tuší proč?

Citování Bloombergu je pěkné, ale chtěl bych se pana Kovandy zeptat, jestli tuší, v čem spočívá jádro současné síly koruny. Nepochybně za tím nejsou intervence ČNB, protože ty se nekonají. Zjevně to nejsou ani mimořádné výsledky české ekonomiky. Kde tedy hledat odpověď na otázku, kde se bere současná síla české koruny? Odpověď je zřejmá - za současnou sílu české koruny vděčíme vládě Petra Fialy, která nás vrátila do Evropy, mezi civilizované země. Nejde jen o poslední měsíce, ale brilantně zvládnuté české předsednictví ten proces jen podtrhlo. Vždyť odpověď na všechno ten článek z Bloombergu obsahuje - zatímco zlotý a forint oslabily, česká koruna zpevnila. Nikoliv hospodářským zázrakem, ale tím, že se Česko zbavilo nálepky nesolidní země, jejíž evropská agenda byla omezena nanejvýš na aktivity při rozkrádání evropských dotací. Doufejme, že tento trend Česku vydrží i přes následující prezidentské volby. Že Česko opravdu míří do civilizovaného světa, mezi důvěryhodné země.Proč to ale sepisuji? Nedávno jsme tady od pana Kovandy četli moudra, ve kterých peskoval současnou vládu, a bohorovně ji oznámkoval známkou 3 - se slovy, že vláda si takové hodnocení "zaslouží". Prostě si musíme zvyknout na to, že v článcích od pana Kovandy se dočteme ledacos, a že velmi často plácá úplné nesmysly.
Dosavadní doporučení: přečíst (11)
Vaše doporučení:
přečíst (3) 04.01.23 13:04  BigTV  (226063)

zdali pan Kovanda tuší proč?

Milos, pozri si casovu radu devizovych rezerv, stlpcek euro. Za par dni zverejnia stav za 12. mesiac. Potom vypisuj.https://www.cnb.cz/cs/statistika/platebni_bilance_stat/devizove_rezervy/drs_rada.htmVlada Petra Fialy prebrala zem v sr**ckach. Momentalne jediny na koho mozes nadavat su predchadzajuce vlady. O 5-15 rokov, samozrejme mozes nadavat aj na Fialu (normalny clovek pri zmysloch do politiky nejde, nema ani potrebu mat moc a svetske bohatstvo preto netreba cakat od ziadneho nic normalne)Ceske zlate rucicky posledne roky uz len dvihaju krigle a cigarety. Sem tam pernik. Keby niet pristahovalcov z Ukrajiny, Srbska, Rumunska, Bulharska a Slovenska, ale aj Syrie atd. tak je cela CR pekne v ....Pridi sem na toto vlaknu tak o 1/2 roka a pobavime sa, znova o korune :)Ja som sa vsetkych ceskych korun k dnesnemu dnu zbavil.
Dosavadní doporučení: přečíst (3)
Vaše doporučení:
přečíst (2) 04.01.23 14:06  Miloš  (254659)

zdali pan Kovanda tuší proč?

Vsak ano, BigTV, zadny spor, o tom jsem psal - nadavat lze predevsim na predchazejici vlady. I tu inflaci, za kterou se predchazejici vlada nestydi peskovat tu novou, i tu nam zaridila predchazejici vlada - staci se podivat, jak strme letela inflace nahoru uz pri predavani vlady, a pritom inflace reaguje na podnety s mnohamesicnim zpozdenim. Energeticka krize se nasledne v Cesku propsala do inflace nejrychleji v cele Evrope kvuli tomu, že pri nastupu energeticke krize byla v Cesku inflace už v nezadrzitelnem pohybu.
Dosavadní doporučení: přečíst (2)
Vaše doporučení:
přečíst (2) 04.01.23 13:28  alf  (254728)

zdali pan Kovanda tuší proč?

kdo to kdy slysel takovou blbost...sila meny se neutvori ze dne na den.je to mnohalety vyvoj tak Fialova vlada v tom nehraje roli. navic predsednictvi je jen saskarna pro hloupe jako jsi Ty. v EU je presne dane co se bude a nebude a je to jen hra na oko. nic jsme nevedli jen nasi politici vyslapali na pomyslny mrakodrap a zas odesli.tak dal poslouchej toho chpropagantistu co umi se jen chvastat.
Dosavadní doporučení: přečíst (2)
Vaše doporučení:
přečíst (3) 04.01.23 16:00  Miloš  (254659)

zdali pan Kovanda tuší proč?

No, přemýšlím, jak Ti to vysvětit, abys to měl šanci pochopit :-) Měny jsou podloženy ekonomikami a ... důvěrou. Například pokud by Venezuela měla stejné hospodářské ukazatele jako Švýcarsko, nebude mít měnu silnou jako švýcarský frank. Důvěryhodnost Česka se s výměnou vlády rapidně zvýšila, a dál roste s tím, jak se návrat Česka do civilizace stává čím dál zřejmější realitou. Odráží se to samozřejmě i v kurzu koruny - a o tom jsem psal. Nebo ještě jinak - stačí se podívat do toho článku od Bloombergu, nebudeš-li věřit mně. Dočteš se tam, že zvláště v rozkolísaných dobách investoři preferují měny, ve které mají důvěru. A že se v této rozkolísané době nejlépe vedlo měně švýcarské, singapurské a české (nepočítáme-li manipulovaný kurz čínské měny a dolar, samozřejmou kotvu investorů v rozbouřených dobách). To je pěkná společnost, nebo ne? A že tyto měny mají něco společného s důvěryhodností, není asi potřeba moc okecávat...No a na závěr tohoto malého školení ještě oprava omylu, že síla měny se utváří jen mnohaletým vývojem a ne ze dne na den. Nebudu plýtvat bajty - příkladů, jak pozitivní nebo negativní informace skokově ovlivňují kurzy měn existuje takové množství, jak dlouho existuje měnový trh.
Dosavadní doporučení: přečíst (3)
Vaše doporučení:
přečíst (4) 04.01.23 12:00  jano  (254727)

zdali pan Kovanda tuší proč?

Miloši mooc pěkně jste to napsal. Naprosto souhlasím.
Dosavadní doporučení: přečíst (4)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (6) 03.01.23 17:46  Joewell  (254708)

No a to zařidil Babia jeho ministři!

To jsem zv3dav co vymyslí Petistrakofka.
Dosavadní doporučení: spíše nečíst (6)
Vaše doporučení:


Diskuze Bloomberg: Česká koruna patří k největším světovým vítězům pandemie. Česká měna zvládla léta pandemie a války nejlépe ze všech, spolu s měnami Švýcarska a Singapuru, další stránky: 1

Odkazy k diskuzi Bloomberg: Česká koruna patří k největším světovým vítězům pandemie. Česká měna zvládla léta pandemie a války nejlépe ze všech, spolu s měnami Švýcarska a Singapuru

Bloomberg: Česká koruna patří k největším světovým vítězům pandemie. Česká měna zvládla léta pandemie a války nejlépe ze všech, spolu s měnami Švýcarska a Singapuru - zdrojová stránka k tématu diskuze Bloomberg: Česká koruna patří k největším světovým vítězům pandemie. Česká měna zvládla léta pandemie a války nejlépe ze všech, spolu s měnami Švýcarska a Singapuru.

Zasílání Denního souhrnu názorů na Bloomberg: Česká koruna patří k největším světovým vítězům pandemie. Česká měna zvládla léta pandemie a války nejlépe ze všech, spolu s měnami Švýcarska a Singapuru e-mailem.

Přidat názor - vložte vlastní názor, doporučení, hodnocení nebo zkušenost k tématu Bloomberg: Česká koruna patří k největším světovým vítězům pandemie. Česká měna zvládla léta pandemie a války nejlépe ze všech, spolu s měnami Švýcarska a Singapuru.


Zprávy o koruně

 Burza Prime 16:29 
Název Kurz Změna
 COLT CZ GROUP SE  635.00  +0.16% 
 ČEZ  854.50  +0.65% 
 ERSTE GROUP BANK A  1 116.00  +0.22% 
 GEN DIGITAL  491.00  -3.16% 
 GEVORKYAN  252.00  -0.79% 
 KOFOLA CS  272.00  +0.37% 
 KOMERČNÍ BANKA  862.00  +0.06% 
 MONETA MONEY BANK  97.00  -6.19% 
 PHILIP MORRIS ČR A  15 960.00  +1.01% 
 PHOTON ENERGY  44.40  0.00% 
 PILULKA LÉKÁRNY  180.50  -0.55% 
 PRIMOCO UAV SE  900.00  +1.69% 
 VIG  728.00  -2.02% 
Komodity online
 Ropa 88.70 USD 26.04   
 Zlato 2339.74 USD 26.04   
 Stříbro 27.21 USD 26.04   
 Káva 223.33 USD 26.04   
 Cukr 19.43 USD 26.04   
 Bavlna 80.92 USD 26.04   


Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.