ČEZová dividendová lobby aneb opravdu by měl ČEZ pomoci s energetickou krizí přes dividendu a rozdat miliardy "právnickým osobám" - Diskuze, názory, doporučení a hodnocení

 Hodnocení:      0 1 2 3      
Diskutující:
Návod    
 

Okomentovat na facebooku


Výpis příspěvků 1 až 20 (27)
 
přečíst (1) 13.08.22 21:14  Doktor  (243585)

Máš? Dej!

Každý, kdo má díru v zádeli jenom natahuje ruku. Čest výjimkám - akcionářům ČEZu!

Dosavadní doporučení: přečíst (1)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (8) 12.08.22 15:35  THOMAS  (246546)

Kdo seje vítr??

Nemám akcie ČEZ, neraaguji na sociální sítě ani do diskusí pod články. Tohle je snad podruhé za posledních 10 let. Na kapitálovém trhu se pohybuji téměř 30 let, ale zde mi to nedá... Nejprve fakticky - Clearstream a další "právnické osoby" nejsou konečným vlastníkem, jsou to vypořádací společnosti případně společnosti které vedou účty konečným vlastníkům. To mohou být jak právnické osoby tak stejně dobře důchodce z nejzaostalejší části Polska prostřednictvím svého penzijního fondu. Legal hledisko - stát může upravovat svůj daňový systém a zavést sektorovou či jinou daň. Morální a politické hledisko - Opravdu je v pořádku, že stát nota bene majoritní vlastní ČEZ rozhodne vyvést zisk firmy daní a ne dividendou ke které má sílu a tím defacto obrat ostatní akcionáře? Jak se jako investor mám dívat na takovýto stát, budu i nadále chtít posílat do české kotliny nějaké investice. Pokud se komukoliv a kdykoliv toto může stát, investice zavelí k odchodu. A že je potřebujeme, ostatně jako kterýkoliv stát v globálním světě. Nechci oslavovat 90tá léta, ale tehdy neznělo z každé strany, mám potíže chci dotaci, kompenzaci, státe pošly  peníze.. a to inflace byla vyšší a životní úroveň jakbysmet.... Jestli i pravicová strana podporou různých mudrlantů, kteří se posledních více jak 15 let věnují zpravodajství z domácích a zahraničních kapitálových trhů.  je schopna produkovat tato socialistická řešení pán Bůh s námi. 

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (8)
Vaše doporučení:
přečíst (3) 12.08.22 16:34  denda  (241432)

Kdo seje vítr??

Nechci oslavovat 90tá léta, ale tehdy neznělo z každé strany, mám potíže chci dotaci, kompenzaci, státe pošly  peníze.

No, to byla doba kdy se "zhaslo" a ti kdo byli u zdroje informací mohli libovolně "krást". Nicméně jinak souhlasím, že právě ohledně Čezu se to mohlo řešit větší dividendou, která se pak mohla použít na zmírnění dopadů drahoty. A to zrovna akcie Čezu nemám, ale mám jiné investice a vím, že ani tam by se mi to nelíbilo. Pro závistivce připomínám, že akcionář nese veškerá rizika ... a to znamená, že při jiné situaci by o své peníze mohl přijít. To by mu spousta lidí zase přála, že mu to patří, páč chtěl "bezpracně" vydělat. Tak mu stejně přejte i ten zisk. Akcionáři nejsou jen milionáři, ale i takoví jako já, co kdysi začali s pouhými 50 tis. a chtěli své úspory zhodnotit a zajistit se na stáří. Učila jsem se sama v tomto světě orientovat a mnohdy jsem byla ráda, že jsem včas prodala aspoň za cenu, kdy se mi vrátily investice. Dnes jsem v poho, ale cesta byla "trnitá".

Dosavadní doporučení: přečíst (3)
Vaše doporučení:

přečíst (4) 10.08.22 14:46  Pal  (243733)

Clearstream Operations Prague eseróčko

Sokolovská 662/136, 186 00 Praha 8-Invalidovna

Jako v případě "lipské" burzy nebo Black Rock pobočka v Praze. Asi jako dohled, jestli je naše demokracie dostatečně neoliberální.

Dosavadní doporučení: přečíst (4)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (4) 10.08.22 13:35  rb  (246442)

Právnické osoby

Představa že clearstream (clearingová společnost pro banky) je koncový vlastník akcií ČEZ je víc než úsměvná 

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (4)
Vaše doporučení:

přečíst (10) 10.08.22 12:38  Luděk  (246440)

mimořádné zdanění ...

Zajímavé je že nikdo ještě nezmínil skutečnost, že stát inkasuje se zvyšujícími se cenami energií také více na DPH. To není "neočekávaný zisk"? Raději okrademe menšinové akcionáře, že. Sbohem česká takypravice!

Dosavadní doporučení: přečíst (10)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (11) 10.08.22 12:37  Mixoun  (246439)

Velmi neprofesionální článek

Je snad autor placen od toho, kolik vyprodukuje písmen? Na tomto specializovaném serveru bych očekával alespoň minimální erudici pisatele.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (11)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (13) 10.08.22 12:16  Xauron  lzavinacs.cz  (246438)

Bože pane autore!

mě je 34 a akcie čezu kupuju od 20 let, za první úšetřené peníze jsem si koupil akcie za 50 000 Kč. Protože kdo není úplný ... chápe význam elektřiny do budoucna - greendeal, ústup od jaderek v celém německu a v posleních letech elektromobilita, který je naprostý gamechanger. I to že se mobil nabíjí každý den a ne každý týden jak tomu bylo kdysi!

Takže ano jsem fyzická osoba a investuju, abych se zaopatřil a tyhle bolševické kecy si nechte a běžte psát na .../p>

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (13)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (7) 10.08.22 10:55  dřevák  (172804)

Postrádám smysl článku

Zástupci webu vždy psali články popisující dění na akciových trzích, Zdejší diskuzi vyvolal poslední odstavec.

Samozřejmě má autor pravdu, že investoři nejen do ČEZu nejsou cílovou skupinou podpory, a pokud snad ano, tak už akcionáři nejspíš nejsou. Článků na téma dodatečné daně je hafo (stačí pan Kovanda). Potřebuje-li stát peníze, ať je vybere formou dividendy. K vlastnímu podílu si připočte 15% daň od fyzických osob a nějaké drobné ze zisku z kapitálových operací, pokud je někdo přizná v DP při prodeji do 3 let držení.

Imho stát spíše řeší, koho z cizích investorů si může/chce dovolit oškubat. Z bank namátkově frantíky(KB), vídeňáky (ČS) atd. Mezi nimi jsou ale čeští investoři také.

Zásadní problém, je, že stát, tedy jeich úředníci neumí stanovit optimální kriterium, kdo je tím potřebným. a co diskutující, to jiný názor,

A co se udělalo pro zvýšení ekonomické gramotnosti? Z okolí vím, že ta se dědí z otce na syna. Pomoc pro těch méně než 10% domácností, které by mohly potřebovat podporu, by šla určitě řešit v rámci stávajících sociálních dávek.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (7)
Vaše doporučení:
přečíst (0) 12.08.22 16:45  denda  (241432)

Postrádám smysl článku

"A co se udělalo pro zvýšení ekonomické gramotnosti? Z okolí vím, že ta se dědí z otce na syna."

Jste mě pobavil. Kdybych toto nechala na "otci" tak jsou mí synové dnes pod mostem. Co se týče gramotnosti, né jen té ekonomické, ta se nedědí... k té se musí děcka vést a vychovávat.

Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (12) 10.08.22 09:05  JendoSlaff  (242294)

Rozdělená společnost

Divide et impera, rozděl a panuj. Stát přemýšlí, jak obrat střadatele. Matky samoživitelky a pracující chudí přemýšlí, jestli se dostat do dluhové pasti, nebo hladovět, nebo obojí. Pak se samozřejmě ptají, kdože je to dře z kůže? Střadatelé se ptají proč mají přispívat na "chlast a cigára" lidem co neumějí spořit. Divide et impera, rozděl a panuj. To se musíme vážně tak do puntíku snažit plnit Gerasimovu doktrínu? Přitom řešení jsou na snadě. Sám držím nějaké akcie ČEZu a windfall tax mi rozhodně není po chuti. Byl bych ale ochoten to příkoří přijmout, když by dané peníze byly použity na pomoc opravdu potřebným a tak, aby jim opravdu pomohly najít řešení. Ne na to aby jim pomohli jeden měsíc vyjít s tím, že další měsíc jsou v tom stejném svrabu. Je opravdu tak složité zavést rychle nízkoúročné/bezúročné půjčky na zateplení a další úsporná opatření? Pak by si mohli zateplit i lidi bez úspor a opravdu by se jim ulevilo - ne na měsíc, ale na dalších 20 zim. Musí se opravdu dotovat spotřeba, čímž se jenom roztáčí inflační spirála a roste kapitálová síla poptávky po energiích? To jsme tak blbí, že buďto nejsme schopni nalézt rozumné řešení, nebo nejsme schopni ho prosadit včas a vysvětlit napříč společností proč je tohle cesta ven? Je mi z toho smutno. Doufám ale, že nejsem sám, kdo se se současným stavem nehodlá smířit.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (12)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (18) 10.08.22 06:32  Lapám po dechu  (246424)

Jít čistou cestou nikdo nahoře asi nechce ...

Konec právního státu v přímém přenosu. Krysy už vylezly z děr. Kdo z těch co rozhodují nebo z těch co píší si

troufne napsat, že tohle je jen začátek nové doby, kdy energie již nejsou zadarmo?

A koho chtějí okrást příští rok ?

Energie již levnější nebudou. Stát má možnost si vzít 100 % dividendy a přerozdělit. Ale když sáhne na majetek 30% menšiny tak už jsme v komunismu.

Taky si šetřím a kupují akcie ČEZu, abych se zabezpečil na stáří, ale stále je tu dost těch , kterým je kapitalismus nebo něco vlastnit dost cizí.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (18)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (12) 10.08.22 06:16  Honza  (246423)

Daň z nepřiměřeného zisku???

Pan pisatel zapomněl,že u nás je více firem s nepřiměřeným ziskem!!! Například TMR meziročně 331%,kde se hrabe ČEZ a banky! Okamžitě mimořádně zdanit! Ještě že máme konečně vládu,ktará "pochopila" že řádné občany a společnosti,které tvoří zisk a příjmy státu a umí se sami o sebe postarat, je potřeba okrást o peníze! Největší zisky z navýšení cen má stát formou DPH a spotřební daně.Jen letos už vybral o desítky miliard víc a ještě má málo,tak si navýšili rozpočet o dalších 80 miliard a to rovnou na každý další rok co budou vládnout??? A ještě štvou "neinformované voličské ovce" proti všem,kteří tvoří v této zemi přidanou hodnotu a živí celý státní aparát včetně všech "Potřebných".Jen doufám,že to brzo skončí...

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (12)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (24) 09.08.22 21:41  Karel Maděra  (246417)

??????

Je mi 55.let. Akcie ČEZ jsem nakupoval postupně cca 25 let z usetrenych peněz. Tuto možnost měla i většina lidí i těch tzv.socialne slabších. Nevím proč bych se měl teď rozdělit s těmi kteří se na to vykašlali.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (24)
Vaše doporučení:

přečíst (16) 09.08.22 20:09  Lukáš  (246414)

kde je pravo a kde levo

pan Urbánek má obecně pravdu, jak jinak to má fungovat v otevřené a zdravé ekonomice? Lidé si spoří i tisícovku měsíčně nákupem investice, aby nepadl na hubu, když bude hůř a nechci, aby za mě mysleli struktůry, jako je pan Urbánek a jinak pokřiveně smýšlející osoby. 

Dosavadní doporučení: přečíst (16)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (17) 09.08.22 19:43  Njn  (246413)

Pomoc sockám napsaná komoušem

Možná by stačilo přestat kouřit a přestat si kupovat pivísko každý den k televizi pak by zbylo i na topeni pane levicak

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (17)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (3) 10.08.22 14:08  Pal  (243733)

Pomoc sockám napsaná nikoliv komoušem

Jenomže pak by ty vaše sockymohly začít přemýšlet a minimálně v reakci na to chodit k volbám a to si současný režim nemůže dovolit. Dokud chlastaj a hulej jsou neškodní, o to jde.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (3)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (20) 09.08.22 16:33  Tomas  (246408)

Komunista

Další smejd který chce okrást druhé

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (20)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (19) 09.08.22 16:16  Důchodce  (238929)

Pan Urválek se mýlí

Stát stále agituje abychom si spořili na důchody. Tedy dávali peníze do různých penzijních fondů nebo ti bystřejší investovali sami. No a nyní pan Urválek navádí vládu k vykrádání dividend. Vůbec nebere ohled kdo jsou vlastně investoři zda důchodové fondy nebo jednotlivci. A když mluví o těch bohatých co si na těch divi smlsne ať se podívá např na Agrofert. Tam na investice moc nezbývá. Cele je to postavené na dluzích a půjčkách. To mě zase někdo nas.al. Nebo že by se Abíčko pakoval na čez divi?

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (19)
Vaše doporučení:


Diskuze ČEZová dividendová lobby aneb opravdu by měl ČEZ pomoci s energetickou krizí přes dividendu a rozdat miliardy "právnickým osobám", další stránky: 1 | 2 | Další »
stránkovat diskuzi po 10 | 20 | 50

Odkazy k diskuzi ČEZová dividendová lobby aneb opravdu by měl ČEZ pomoci s energetickou krizí přes dividendu a rozdat miliardy "právnickým osobám"

ČEZová dividendová lobby aneb opravdu by měl ČEZ pomoci s energetickou krizí přes dividendu a rozdat miliardy "právnickým osobám" - zdrojová stránka k tématu diskuze ČEZová dividendová lobby aneb opravdu by měl ČEZ pomoci s energetickou krizí přes dividendu a rozdat miliardy "právnickým osobám".

Zasílání Denního souhrnu názorů na ČEZová dividendová lobby aneb opravdu by měl ČEZ pomoci s energetickou krizí přes dividendu a rozdat miliardy "právnickým osobám" e-mailem.

Přidat názor - vložte vlastní názor, doporučení, hodnocení nebo zkušenost k tématu ČEZová dividendová lobby aneb opravdu by měl ČEZ pomoci s energetickou krizí přes dividendu a rozdat miliardy "právnickým osobám".

 Burza Prime 16:29 
Název Kurz Změna
 COLT CZ GROUP SE  635.00  +0.16% 
 ČEZ  854.50  +0.65% 
 ERSTE GROUP BANK A  1 116.00  +0.22% 
 GEN DIGITAL  491.00  -3.16% 
 GEVORKYAN  252.00  -0.79% 
 KOFOLA CS  272.00  +0.37% 
 KOMERČNÍ BANKA  862.00  +0.06% 
 MONETA MONEY BANK  97.00  -6.19% 
 PHILIP MORRIS ČR A  15 960.00  +1.01% 
 PHOTON ENERGY  44.40  0.00% 
 PILULKA LÉKÁRNY  180.50  -0.55% 
 PRIMOCO UAV SE  900.00  +1.69% 
 VIG  728.00  -2.02% 
Komodity online
 Ropa 88.70 USD 26.04   
 Zlato 2339.74 USD 26.04   
 Stříbro 27.21 USD 26.04   
 Káva 223.33 USD 26.04   
 Cukr 19.43 USD 26.04   
 Bavlna 80.92 USD 26.04   
Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.