Česká národní banka začala mimořádně intervenovat za silnější korunu. Intervenuje tak vlastně proti svému nadcházejícímu guvernérovi Michlovi - Diskuze, názory, doporučení a hodnocení

 Hodnocení:      0 1 2 3      
Diskutující:
Návod    
 

Výpis příspěvků 1 až 14 (14)
 
spíše nečíst (1) 13.05.22 09:42  pamětník  (234173)

ČNB intervenuje sama proti sobě.

Vysoké úrokové sazby ve výši 5,75% na koruny uložené u ČNB  ze zahraničí znamenají cca 10 mld. Kč navíc co odcházejí jako vyplacené úroky do ciziny a oslabuji tak korunu. Devizové intervence v neznámé výši jen napravují oslabování koruny způsobené vysokými úroky vyplácenými do ciziny.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (1)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (2) 13.05.22 09:43  pamětník  (234173)

ČNB intervenuje sama proti sobě.

10 mld. Kč měsíčně !

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (2)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (9) 12.05.22 15:00  Šižirbold Dagvasambú  (243778)

je to na metál

Včera jsem na webu zahlédl moudrý obličej velectěného bývalého guvernéra Singera a titulek "Češi se budou muset naučit žít s vysokou inflací, která s námi bude ještě dlouho". No není ten oteklý človíček roztomilý? Seděl na čtyřech bilionech devizových rezerv, ale ne, on je k posílení kurzu koruny nepoužije. To je na metál.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (9)
Vaše doporučení:
přečíst (1) 13.05.22 07:27  pamětník  (234173)

je to na metál

Musíte Singra chápat. On myslel "beze mne". Tedy jako že už je mimo hru a zřejmě mu to hodně vadí. Rád by bral 17 mil. ročně jako Juchelka v KB a nebo 29. mil.Kč ročně jako Spurný v Monetě. Oproti tomu je těch necelých 5 mil. Kč guvernéra  Rusnoka za minulý rok jen pakatel.

Dosavadní doporučení: přečíst (1)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (14) 12.05.22 14:40  Pal  (243733)

ČNB sleduji 30 let

a její rozhodování je mimo mísu po celou dobu její poplyšákové existence.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (14)
Vaše doporučení:

přečíst (32) 12.05.22 13:15  Standa  (243772)

ČNB je šampionem ve finanční stabilitě

Je vidět, že jako bylo Česko best in covid, nyní se snaží urvat celosvětový primát i v oblasti finanční stability. Inflace je zde prakticky o parník nejvyšší v Evropě a to se čísly ještě hodně kamufluje tak, aby to nevypadalo na první pohled tak zle, jaké to je ve skutečnosti. A to ještě pomíjíme fakt, že například vůči ruskému rublu česká koruna oslabila jen za pár posledních měsíců téměř o 50%, což fakticky znamená že se Češi už i ve srovnání s Rusy stávají prakticky žebráky...

Dosavadní doporučení: přečíst (32)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (7) 13.05.22 19:54  tonda  (203927)

Kolik vám za ty nesmysly platí ?

Takový dementní výkřik, plný nesmyslů, tu už dlouho nebyl ! Češi proti Rusům žebráci .... Víte co, zajeďte si do toho vašeho Ruska, proti kterému jsme podle vašeho nízkointeligenčního mozku žebráci, ale ne že pojedete do Moskvy a budete se kochat mrakodrapy a donedávna ještě plnými výlohami v obchodech ! Hezky do středně velkého, nebo i menšího městečka a uvidíte co jste ještě neviděl ! A když si zajedete nedej bůh na vesnici, tak uvidite dřevěné domky bez vody, bez záchodu, místo silnic prašné cesty, po dešti průjezdné pouze traktorem, pro vodu hezky s okovem k nejbližší vesnické studni. K obědu pohanková kaše, k večeři pohanková kaše a chleba jen když se v pekárně náhodou neožrali a a chleba náhodou upekli. Tvrdit, že jsme žebráci proti zemi, jejíž vojáci ještě v roce 1945 u nás rvali lidem ze zdi vodovodní kohoutky a byli přesvědčeni, že je doma vrazí do zdi a poteče z nich voda. Měl byste si najít na internetu film režiséra Menzela nazvaný Život a neobyčejná dobrodružství vojína Čonkina, ať se poučíte. A navíc ubohost vašeho příspěvku prý v tuto chvíli podporuje k přečtení 25 čtenářů ... Nestačím se divit.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (7)
Vaše doporučení:
přečíst (14) 12.05.22 13:45  JendoSlaff  (243722)

ČNB je šampionem ve finanční stabilitě

Není Rus jako Rus. Pokud srovnáte mezi sebou Ruskou smetánku a čechy, tak jsme opravdu žebráci. Pokud srovnáte kluky co jdou umřít na Ukrajinu aby pak mohli projít kremačním vozem co jde za frontou oproti lidem v ČR, tak jsme vyslovení boháči. Trochu dat: Česko - HDP na hlavu 1 milión kč, Rusko - 720 tisíc kč. Nadto si troufám tvrdit, že sociální nůžky jsou v Rusku otevřenější, nežli v ČR. Oficiálním kurzem se rubl posunul tam, kde byl před rokem 2020. To je stále cca o 70% méně, než když byl v roce 2004 skoro na paritě. Reálný kurz se těžko odhaduje vzhledem k tomu, že je těžké najít směnárnu, která by rubly prodávala, nebo vykupovala.

Dosavadní doporučení: přečíst (14)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (17) 12.05.22 14:18  Standa  (243772)

ČNB je šampionem ve finanční stabilitě

O Rusy šlo jen okrajově. V první řadě jde o to, že ČNB jsou absolutní kašpaři, kteří momentálně v přímém přenosu válčí sami mezi sebou a česká koruna je na tom i ve světovém srovnání hodně špatně, hlavně v důsledku toho, co ČNB dělá a co nedělá. I když je třeba uznat, že Turek na tom hůře je, ale asi se ho snaží dohnat... Prostě jak jsme byli best in covid, tak budeme teď best in inflation...

 

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (17)
Vaše doporučení:
přečíst (9) 12.05.22 18:14  JendoSlaff  (243722)

ČNB je šampionem ve finanční stabilitě

Nevidím to jako problém ČNB, nýbrž rozdělené společnosti. Jednou by jsme lezli do ... Číně, podruhé Rusku, potřetí prozměnu USA. U ČNB je to projednou utahovat jak šílení, pak nastoupí zase někdo, kdo chce naopak finanční situaci rozvolnit. To co dělá ČNB se mi zdá jenom jako projev toho, že namísto koncensu o věcech rozhoduje obrazně řečeno "51% většina," ať už tak, či onak. Namísto postupného vývoje a navazování je to pak holt "ode zdi ke zdi."

Dosavadní doporučení: přečíst (9)
Vaše doporučení:
přečíst (2) 12.05.22 19:11  On the road  (243763)

ČNB je šampionem ve finanční stabilitě

Vskutku nezávislá instituce s odborníky na slovo vzatými...

Dosavadní doporučení: přečíst (2)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (19) 12.05.22 13:08  pamětník  (234173)

No nevím připadá mi to jako závist

tedy to že Michl bude od 1.7. guvernérem a Vy Kovando, který se tak snažil, ne. Nevím proč by teď měla intervenovat vůči guvernérovi, který půjde do funkce až za 1,5 měsíce. Intervenuje proto, že musí držet tak vysokou inflaci jaká je jen ta dovezená. Nevíme jak dlouho bude ČNB intervenovat, ale bude se snažit držet kurz kolem 25 Kč/€, to zase proto aby nepoškodila naše vývozce. Ono alespoň držet kurz a nebo snížit úrokové sazby a rychleji korunu alespoň krátkodobě posílit ušetřenými penězi, by možná stálo za vyzkoušení.  Současná celková inflace přes 14,2 % je u potravin zřejmě dvojnásobná a tu by měla právě eliminovat silná koruna a kontrola marží zahraničních řetězců.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (19)
Vaše doporučení:
přečíst (21) 12.05.22 13:36  JendoSlaff  (243722)

No nevím připadá mi to jako závist

Vážený pane pamětníku, za poslední dva dny se koruna posunula v kurzu o celou korunu, pohyby v kurzu nastaly skokově kdykoliv bylo zmíněno jméno Michl, poprvé jakožto možný kandidát, podruhé jakožto nástupce. Jedná se tedy vcelku očividně intervenci na potlačení vlivu zmínění tohoto jména.

Dosavadní doporučení: přečíst (21)
Vaše doporučení:
přečíst (7) 13.05.22 07:22  pamětník  (234173)

No nevím připadá mi to jako závist

Zahraniční matky našich velkobank už mají u naší ČNB uloženo přes 2 bil. Kč, zatím co na ten zbytek zbývá ten třetí bilion. Při jmenování nového guvernéra to oslabení koruny mělo být od té zahraniční mafie jen varováním co by se mohlo stát kdyby jim nový guvernér šáhl na výnosy z těch bilionů co  tady mají uloženo. Vždyť je to 10 mld.Kč měsíčně, které si mohou vyměnit a odejdou do ciziny a pro změnu jdou proti intervencím a užírají z devizových rezerv. Věřím, že se v ČNB naučí počítat jak velké devizové intervence si může ČNB dovolit a zase jak vysoké mohou být ČNB vyplácené úroky aby snaha posilovat korunu nebyla eliminována právě vyší odcházejících úroků měsíčně do ciziny. Je to složitá hra a výsledky naznačují že v ČNB moc netuší co vlastně mají dělat. Dlouhý říká ať ČNB sedí na devizových rezervách a že se to nějak tržně utřepe. Ovšem ty dopady na obyčejné občany jsou už dnes velmi tvrdé, vždyť už dnes, kdyby ta inflace trvala ještě po dva či tři roky, tak  z těch miliard úspor v penzijních fondech zůstane kupní síla v budoucnu snad jen poloviční. Tady se ukazuje, že lze spotřebovat jen to co se vyrobí a jedinou šancí je průběžný systém. Šetřit peníze na budoucnost je sice lepší než nic, ale výhodné to vůbec není. Dnes mi rozhodně výhodnější připadá lepší přijmout euro a vysoké rezervy použít na vynulování státního dluhu. Naše sobectví kdy nechceme přijmout euro abychom nemuseli zachraňovat Itálii a Španělsko se nám nyní vůbec nevyplácí. Singr byl geniální a na úkor našich občanů vybudoval vysoké rezervy, teď je čas přejít na euro a tyto rezervy, část v eurech použít. Pak by nás nemohl ani zahraniční kapitál tak snadno vydírat.

Dosavadní doporučení: přečíst (7)
Vaše doporučení:


Diskuze Česká národní banka začala mimořádně intervenovat za silnější korunu. Intervenuje tak vlastně proti svému nadcházejícímu guvernérovi Michlovi, další stránky: 1
stránkovat diskuzi po 10 | 20 | 50

Odkazy k diskuzi Česká národní banka začala mimořádně intervenovat za silnější korunu. Intervenuje tak vlastně proti svému nadcházejícímu guvernérovi Michlovi

Česká národní banka začala mimořádně intervenovat za silnější korunu. Intervenuje tak vlastně proti svému nadcházejícímu guvernérovi Michlovi - zdrojová stránka k tématu diskuze Česká národní banka začala mimořádně intervenovat za silnější korunu. Intervenuje tak vlastně proti svému nadcházejícímu guvernérovi Michlovi.

Zasílání Denního souhrnu názorů na Česká národní banka začala mimořádně intervenovat za silnější korunu. Intervenuje tak vlastně proti svému nadcházejícímu guvernérovi Michlovi e-mailem.

Přidat názor - vložte vlastní názor, doporučení, hodnocení nebo zkušenost k tématu Česká národní banka začala mimořádně intervenovat za silnější korunu. Intervenuje tak vlastně proti svému nadcházejícímu guvernérovi Michlovi.

 Burza Prime 16:14 
Název Kurz Změna
 COLT(CZG)  643.00  +0.47% 
 ČEZ  872.00  +0.87% 
 ERSTE  1 107.50  0.00% 
 GEN(NORTON)  490.00  -0.20% 
 GEVORKYAN  258.00  +2.38% 
 KB  866.50  +0.17% 
 KOFOLA  269.00  -0.37% 
 MONETA  95.60  -1.85% 
 PHOTON  44.40  -0.22% 
 PILULKA  180.00  +0.84% 
 PM  15 920.00  -0.50% 
 PRIMOCO   920.00  -2.65% 
 VIG  734.00  -0.81% 
Komodity online
 Ropa 85.64 USD 08:10   
 Zlato 2287.53 USD 08:10   
 Stříbro 26.43 USD 08:10   
 Káva 213.55 USD 30.04   
 Cukr 19.44 USD 30.04   
 Bavlna 78.03 USD 08:10   


Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.