Home office stojí pracujícího Čecha průměrně skoro 1400 korun měsíčně. Na dojíždění ušetří jen část pracovníků - Diskuze, názory, doporučení a hodnocení

 Hodnocení:      0 1 2 3      
Diskutující:
Návod    
 

Výpis příspěvků 1 až 17 (17)
 
přečíst (0) 11.03.21 02:08  Petr23657  (224111)

Kovanda neví

Tak to je totalní bullshit ale totalni, sory kovando ale jsi mimo, je videt ze si proste nadrzenej kravataček sedici v kancličku s nazehlenou košilkou. Ja bych se vzdal 20% mzdy abych mohl zustat na HO napořad

Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:

přečíst (6) 10.03.21 08:28  Andir  (224060)

Internet

Ten internet mi tam moc nesedi tedy ten ma dnes uz snad kazdy a pochybuji ze si ho nekdo poridil kvuli praci, ja jsem spiee na home office usetril mohu si varit doma (jde i normalne ale nosit sebou je a jist na pracovisti je casto komplikovane) za cestu.

Dosavadní doporučení: přečíst (6)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (7) 10.03.21 07:36  Jarek  (224059)

Podivná kalkulace

Většina těch periodických výdajů je zanedbatelná a většinu z nich člověk platí i tak. Významnější náklady jsou dle mého na zařízení domácí kanceláře. Pokud to není možné půjčit že zaměstnání. Např. ergonomická židle na které vydržím sedět celý den stojí přes 10k. U jídelního stolu se také nepracuje dobře. Nehledě na to, že někdo na to v bytě nemá ani to místo. Také tu nejsou započítány náklady za periferie, tisk nebo kávu.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (7)
Vaše doporučení:

přečíst (7) 10.03.21 06:42  Jiří Fiedler  (224058)

nesouhlasím

Dobrý den, nemyslím, že je jsou správně započteny částky za internet a teplo. Tyto položky by bylo nutno hradit v každém případě. Mořná má někdo topení po dobu, co je v práci utlumené, ale silně o tom pochybuji a náklady na internet jsou paušální bez ohledu na jeho využívání. 

Dosavadní doporučení: přečíst (7)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (5) 10.03.21 06:14  Petr1234  (224055)

Nesmysl

A pokud člověk není na HO, tak neplatí za internet?

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (5)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (8) 10.03.21 01:44  Honza  (224049)

Internet

Já teda platím za internet pořád stejnou částku. Ať jsem doma na HO, a nebo chodím do práce. Router taky nevypínám když nejsem doma, to dělám jenom když jedu pryč na více dní (aby taky na chvilku vychladnul). V mém případě jsou náklady na internet necelý 300 Kč za 100 megový internet. Což mi bohatě stačí.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (8)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (2) 10.03.21 10:36  Ho  (224069)

Internet

Dobrý den,Já na příklad kvůli HO řeším internet. Internet máme ale je pomalý (3M stahování a nahravani pod 1M). O2 není schopné navyšit rychlost přes kabel a bezdrat (WiFi) není možný kvůli nedostačující vyditelnisti na vysílač.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (2)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (17) 09.03.21 22:03  Lubo  (224042)

Pozitívum

Pozitívne na tomto článku je, že si môžem rýchlo spraviť obrázok o analytických schopnostiach p. Kovandy... a ani jemu a ani Trinity bank nevenovať do budúcna žiadnu pozornosť.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (17)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (11) 09.03.21 18:58  PetrK  (223912)

Titulek

Z takovych clanku mi narustaji naklady na toaletni papir, stalo to kovandu za elektrinu? To uz je tezka novinarska zumpa co kovanda vypousti. Ma zustat u ekonomie, i tam mu to uz hodnekrat dost uteklo,ale aspon to je jeho obor

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (11)
Vaše doporučení:
určitě nečíst (9) 10.03.21 09:56  Ježíšek  (208402)

Titulek

Já si zase pro Váš příspěvek musel koupit kýbl....Prostě do těch ekonomických nákladů se prostě započítává vše...Napíši to obráceně: .Možná Vás to překvapí, ale až teď některým zaměstnavatelům došlo, kolik ušetří na vodě. toaletním papíru, na elektrice a dalších věcech... Vám se tyto náklady zase projeví, takže se prostě musí započítat. Někdo tady píše topení, nevím proč bych topení na 4 hodiny nevypnul odejdeme ráno v 6-7 h a vracíme se až kolem 17. takže v 6 vypnu- v 10 temepruji a ve 15-16 zapínám.... Voda, elktrika, podíl na internetu je samozřejmě diskutabilní, ale používáte něco svého pro firmu, tak se to prostě započítá, na tom není nic divného, navíc pokud jsem si musel navýšit kapacitu už je pro mně cena nevratná.... Pokud jezdím autem 10km do práce a z práce, tak se tyto náklady zase vrátí na amortizaci a pohoných látkách. Ale mohl bych argumrntovat stejně do toho města musím nakoupit jídlo-ve večerce od čonga prostě nemaj vše co potřebuji navíc to někdy již není tak čerstvé... .  Na čem se to musí projevit zásadně je na spotřebě obyvatelstva pohoných hmot, ekologii. Proč politici lítaj do Bruselu, proč to nemaj přes videokonference a firmy. Jjezajímavé jak se bojuje furt o zelené zítřky, ale tohle jaksi nikdo neřeší. Zzrovna tak kvoty na potravyny z tuzemska, co je dostupné zařídit z domácích zdrojů, co chybí dovézt ( to by byl normální trh. -co není normální trh je vozit kuřata z Brazílie do EU, vepřové jsmetaky byli schopný produkovat, než EU pokřivila trh. Ale teď když chtěli zavest kvoty u nás, tak ti demokratičtí pitomci řvou, že ten trh křivíme mi...ale to už jsem odjel jinam

Dosavadní doporučení: určitě nečíst (9)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (10) 09.03.21 17:43  Vladimír Kovář  (224032)

Vyčíslení nákladů

Uvažovat do výpočtu 900Kč měsíčně za internet mi přijde nesprávné. Platím cca 500Kč pro tříčlennou domácnost a internet využíváme na práci, školu, filmy, soukromou komunikaci. Kvůli práci jsem jen musel navýšit rychlost připojení, což mě vyšlo na 50 Kč.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (10)
Vaše doporučení:

přečíst (11) 09.03.21 17:17  P.F.D.H.  (223569)

Nenechejme se H-O vykořisťovat

Mňo, tak to si zase zgustnu :o).

Předně je potřeba si uvědomit, že home-office je vykořisťovatelský nástroj pseudopodnikatelů k lepšímu vykořisťování svých podřízených, jedno, zda pracujících na fakturu či na pracovní poměr. Co mě k tomu vede ? 

1. Běžný pracovník, na kterého se vztahuje zákonník práce, má krásnou možnost po odpracování si svého PLACENÉHO času prostě z firmy odejít, vypnout svůj soukromý mobil, jehož číslo šéfovi sdělil ( či ještě lépe, nesdělil ) a nebo vypnout i mobil pracovní, nebo jej ztišit a být svoujím pánem. Neznám z mého okolí jediného soustružníka, který by po příchodu z práce, odkud si přinesl soustruh a frézu, se dal s radostí a zpěvem do další směny poté, co mu šéf zavolá, že potřebuje okamžitě obrobit kenhle kousek a to právě v čase, kdy se dívá na milovanou detektivku, nebo svoji nemilovanou tchyni. 

2. Manažer, který má manažerskou smlouvu si ovšem na tuto libůstku musí nechat zajít chuť, neboť má přidělen pracovní ( služební ) mobil a je povinen, protože je za to placen i navíc, brát hovory i v mimopracovní době. Za to dostává slušný plat, podíly na zisku, dividendy z akcií které vlastní, má kafeterii a služební vozidlo, zdravotní program, vstupenku do fitness a kredit na svojí podnikové kartě, předplacenou štětku a svoji vlastní se(x)kretářku, pozvánky na hony, a svoji láhev whisky v baru. Ano, za to zvedá telefony i v noci. 

3. Pracovník na homeofice vyšel vstříc svému Pánu Bohu Podnikateli, aby umožnil plnění výroby či oststních povinností ve firmě, jako by v ní dlel, na dálku, po připojení svým datovým i telefonickým připojením, a tím ctihodný pán Podnikatel netrpěl kvůli zavirovanému státu, který se nedokáže vypořádat se sajrajtem, na trerý stačí koordinovaně měsíc plnit opatření, které se ale podnikatelům zdálo příliš. Inu, tak tedy pracuje z domu, otravován svými haranty, kteří po něm lezou, cintají mu po právě připravených výtiscích smluv a protokolů čí návrhů na poradu pana ředitele, pracuje do úmoru a přitom vyřizuje požadavky svých kolegů, šéfů, manželky, fakanů, prarodičů a dalších obejdů, kteří jej stále a stále zahlcují dalšími požadavky, od kterých by měl v případě práce ve svojí firmě pokoj. Za to ještě platí připojení, nesnižuje teplotu v místnostech, musí svítit, telefonovat, větrat, komunikovat a vyzvedávat poštu pro sebe, a vůbec, snižuje různě svoji produktivitu. 

Pak nás upozorní nějaký pan Kovanda na takový fakt, a vcelku správně konstatuje, že vlastně není o co stát. A copak se asi stane ? Ihned přispěchá spousta oponentů, kteří mají jiný názor. Neznámo, zda jsou těmi, co pracují, ale hlavně mají názor. Pochopitelně odlišný. 

Jak z toho ven ? 

A. Nebrat takové názory v potaz. Máme kapitalismus, zařídili si jej ti, kteří nám vládnou a drží jej u moci a pomocí něj se drží u moci oni. Takže se s tím nedá nic dělat do té doby, nežli zvítězí jiný demokratický názor většiny, že nám s tím kapitalismem tohoto typu mohou ....

B. Nezvedat šéfům telefony po pracovní době. A zejména - pokud jste někam nahlásili telefonní číslo, a nechcete být rušeni, změňte jej, nebo jej vypínejte. Dle mých zkušeností stačí říct - šéfa, nebudete věřit, ale před týdnem jsem při přeskakování potoka utopil telefon a představte si, že nežli jsem se vrátil, někdo ho sebral. No to víte, byl to ten Samsung, co jste mi na něj volal ... 

C. A šéf má dvě možnosti - zařadit vás do flotily, nebo vás přestat otravovat v deset veřer, a nebo vám pošle výpověď poštou. V každém případě na tomk netratíte. 

S úsměvem jde přece všechno líp. Tak v listopadu zase pod koněm :o) 

Na druhou stranu - ti, co obchodují na PC a v nastálém chaosu žnou zisky na akciovém trhu, těm stačí pár hodin, a pak to jistí z mobilu při procházce. Taková je spravedlnost. 

Dosavadní doporučení: přečíst (11)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (7) 09.03.21 17:45  Tomáš Jedno  thomas.unozavinacholub.cz  (224021)

Nenechejme se H-O vykořisťovat

:)) Dobrá tapeta.

Tady nejde o názory, ale jenom o běžné pozastavení nad tím, že v článku uvádí čísla vycucaný z prstu, nepodložený žádnou statistikou, a celková mentální úroveň článku je jak od pětiletýho dítěte, který mu při homeoffice vlezlo za PC a napsalo článek.

Jinak jaký si to kdo udělá, takový to má. Vše je na domluvě se zaměstnavatelem, a když zamce ten šéf bude drtit telefony a buzerací, tak stačí neodpovídat anebo si najít jinou firmu / sjednat jiné podmínky. Nikdo není nikoho otrokem, to jen sami lidi jsou líní být zodpovědní za sebe. Takže HO není automaticky ani dobrý ani špatný.

Jak článek tak i diskuze je jen takovým odreagováním v pracovní době :D.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (7)
Vaše doporučení:
přečíst (2) 10.03.21 08:41  P.F.D.H.  (223569)

Nenechejme se H-O vykořisťovat

To bylo lino, to se lepí skoro samo :o)

Dosavadní doporučení: přečíst (2)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (9) 09.03.21 15:54  Tomáš Jedno  thomas.unozavinacholub.cz  (224021)

heh

Haha, klasický článek od Kovandy, obsahující klasické nesmysly. Připojení má každý doma, a 900 měsíčně platí jen blázen, a platil by ho i kdyby chodil do práce. A vytápí se stejně, málokdo si nechá byt vymrznout když je v práci. Na serveru, kam chodí většina lidí, co má finanční gramotnost a jsou svéprávní, je tahle figurka k smíchu.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (9)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (5) 09.03.21 13:34  cojone  (200712)

Skutečná cena

Skutečná cena bude o hodně nižší, protože největší položka 40kc za den je internet, který 99% pracujících Čechů má (zdroj commuter 3/2021). Navíc 40kc za den je 1200 za měsíc - za tu cenu by to musel být snad 100gbps...

To samé pak platba za router - neznám nikoho, kdo by ho pri odchodu do práce vypínal. Topení je pak taky sporné. 

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (5)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (15) 09.03.21 13:03  Atm  (224011)

Divné počty

Internet stojí o 900 Kč víc, než kdyby člověk nebyl na HO? Tolik snad nestojí ani gigabitové připojení.Voda stojí 0,4 Kč denně? "Malé" spláchnutí jsou 3 litry, voda stojí zhruba 100 za m3, čili 0,1 Kč za litr. Jedno spláchnutí tedy stojí 30 haléřů, v průběhu pracovní doby dne jde člověk dodržující pitný režim na WC tak 5x, čili náklady jsou 1,5 Kč denně, tj. 4x vyšší jen za splachování, k tomu pak mytí rukou (tam už jde obvykle částečně i teplá voda). Stejně tak tedy člověk tak 10-15 haléřů denně vypije, náklady jsou tedy zhruba 8x vyšší než uvádí tabulka.Pokud má práce z domova za něco stát, jsou třeba 1-2 monitory, které berou elektřinu... Takže potěš koště, jestli na základě podobně přesných výpočtů funguje Trinity bank...

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (15)
Vaše doporučení:


Diskuze Home office stojí pracujícího Čecha průměrně skoro 1400 korun měsíčně. Na dojíždění ušetří jen část pracovníků, další stránky: 1
stránkovat diskuzi po 10 | 20 | 50

Odkazy k diskuzi Home office stojí pracujícího Čecha průměrně skoro 1400 korun měsíčně. Na dojíždění ušetří jen část pracovníků

Home office stojí pracujícího Čecha průměrně skoro 1400 korun měsíčně. Na dojíždění ušetří jen část pracovníků - zdrojová stránka k tématu diskuze Home office stojí pracujícího Čecha průměrně skoro 1400 korun měsíčně. Na dojíždění ušetří jen část pracovníků.

Zasílání Denního souhrnu názorů na Home office stojí pracujícího Čecha průměrně skoro 1400 korun měsíčně. Na dojíždění ušetří jen část pracovníků e-mailem.

Přidat názor - vložte vlastní názor, doporučení, hodnocení nebo zkušenost k tématu Home office stojí pracujícího Čecha průměrně skoro 1400 korun měsíčně. Na dojíždění ušetří jen část pracovníků.


Zprávy o koruně

 Burza Prime 16:29 
Název Kurz Změna
 COLT CZ GROUP SE  635.00  +0.16% 
 ČEZ  854.50  +0.65% 
 ERSTE GROUP BANK A  1 116.00  +0.22% 
 GEN DIGITAL  491.00  -3.16% 
 GEVORKYAN  252.00  -0.79% 
 KOFOLA CS  272.00  +0.37% 
 KOMERČNÍ BANKA  862.00  +0.06% 
 MONETA MONEY BANK  97.00  -6.19% 
 PHILIP MORRIS ČR A  15 960.00  +1.01% 
 PHOTON ENERGY  44.40  0.00% 
 PILULKA LÉKÁRNY  180.50  -0.55% 
 PRIMOCO UAV SE  900.00  +1.69% 
 VIG  728.00  -2.02% 
Komodity online
 Ropa 88.70 USD 26.04   
 Zlato 2339.74 USD 26.04   
 Stříbro 27.21 USD 26.04   
 Káva 223.33 USD 26.04   
 Cukr 19.43 USD 26.04   
 Bavlna 80.92 USD 26.04   


Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.