Proč v Evropa nemá žádné Googly, Facebooky, ani Alibaby. Protože má problém, jako právě teď, sklidit si i svou vlastní zemědělskou úrodu - Diskuze, názory, doporučení a hodnocení

 Hodnocení:      0 1 2 3      
Diskutující:
Návod    
 

Výpis příspěvků 1 až 20 (21)
 
přečíst (0) 29.05.21 21:43  ikaktus  (222380)

EU a technologie

Souvislost s úrovní technologií a zemědělskou sklizní opravdu, ale opravdu nevidím. I v USA mají brigádníky z Mexika. Johnny z Kalifornie to fakt nebude dělat. Pravda je, že dlouhou dobu řada lidí neviděla v technologiích nějaký významný potenciál podobně jako např. S.Buffet....

Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (5) 07.07.20 11:51  Občan ČR  (211692)

absurdní sociální a daňový systém

Ségra se loni vrátila po mateřské do práce a při podání daně z příjmů zjistila, že se jí pracovat vůbec finančně nevyplatí. Vyplatí se, aby seděla doma a nechala se živit... stát to daňově podporuje. Příšerné..

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (5)
Vaše doporučení:
přečíst (0) 10.07.20 17:45  Mono  (200527)

absurdní sociální a daňový systém

No, odpocet na manzelku je 24 840 (cca 2t mesicne). A je uplatnitelna i kdyz manzelka trochu pracuje. Povolenych je cca 5 000 mesicne (68t za rok).

Takze je urcite rozmezi (5 000 - cca 12t  mesicne) , kdy se pracovat nevyplati. Takze ano, kdyz bude pracovat za minimalni mzdu nebo za vyssi mzdu ale na maly uvazek, tak se to financne nemusi vyplatit.

Jenze, kdyz zacne pracovat, tak zene nabiha na duchod (v budoucnu bude mit vyssi duchod, ci bude mit odpracovan dostatek let, aby duchod vubec dostala), zvysuje/udrzuje si kvalifikaci a pak ma sanci na vyssi plat. 

Takze ono co je vyhodnejsi neni zas tak primocare jasne. Zejmena, pokud se na to clovek diva z horizontu celeho zbytku zivota.

Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:

přečíst (0) 07.07.20 06:13  Dimitre Dimitrov  ddimikzavinacgmail.cz  (212892)

ach ta čeština...

Když to vidím i já  ... "dorazí pracanti se severu Afriky"  

Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:

přečíst (4) 06.07.20 22:26  totimužebytjedno  (208931)

politická agitka

Evropě vlak neujíždí. VW je největší automobilkou světa. Podle počtu vyrobených vozů. Nikoliv GM.  Bez robotů by to nešlo.

Také výroba civilních letadel v USA se dostává do potíží.  

V USA mnozí berou evropský sociální a zdravotní systém za vzor. Alespoń mnozí, kteří vidí ty vyloučené lokality. 

Dosavadní doporučení: přečíst (4)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (2) 07.07.20 15:35  Rohl  (194104)

politická agitka

Jako vážně? Technologická vyspělost kontinentu se měří v počtu vyrobených škodovek? Co to hulíš za matroš?

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (2)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (5) 06.07.20 10:32  aaa.aaa@aaa.cz  (211297)

Ať žije dluh USA

Autor chválí USA, tedy musí chválit i jejich dluh.

Ano, stáváme se kolonií USA a to i v IT.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (5)
Vaše doporučení:

přečíst (6) 05.07.20 14:55  Richard Hofman  hofmanrichardzavinacgooglemail.com  (212861)

Líná Evropa.

V podstatě lze s tímto článkem jen souhlasit.

Rozbujelý kancelářský systém řízení ekonomiky a nadměrné zdaňování vede k zabití inovací takřka jistě....

Dosavadní doporučení: přečíst (6)
Vaše doporučení:

přečíst (8) 05.07.20 06:45  Cejvik  (212848)

Úředníci

Ještě bych do nemakačenků přidal státní pojištěnce obecně, zejména úředníky, ztrácení efektivity díky dotacím.

Dosavadní doporučení: přečíst (8)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (9) 04.07.20 23:44  Jiří  (203022)

Kupování voličů

Ludwig Erhard: žádný stát nemůže dát občanům více, než kolik od nich vybere - a od toho je třeba ještě odečíst náklady na přerozdělování, které spotřebuje samoúčelně rozbujelá sociální byrokracie (zum Selbstzweck ausartenden Sozialburokratie).
Závislostí na státu a kolektivu jedinec nezískává bezpečnost, ale naopak, ztrácí ji.

1966 - Německý státní dluh 18% HDP
1969 - německým kancléřem se stává Willy Brandt. Zavádí reformy které dají vzniknout novodobému sociálnímu státu. Ostatní kopírují.
Průměrný veřejný dluh Německa, Francie, Itálie a Španělska činil 25 % HDP v roce 1970. V roce 1980 to bylo 36,5 % HDP. V roce 1990 již 57,5 % HDP.
V roce 2000 79,2% HDP, 2010 86% HDP.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (9)
Vaše doporučení:
přečíst (5) 05.07.20 15:08  Mono  (200527)

Kupování voličů

Vidis, sam dokazujes, ze stat dava lidu vice, nez vybere na danich. Prave proto rychle roste zadluzeni statu. :-DDD

U nas jen za letosni rok 500 mld, ale i v dobe extremni konjunktury to byvaly desitky mld. rocne....

Ale samozrejme to zadluzovani statu je hruzne a dlouhodobe neudrzitelne... A kdyby to nebylo v % HDP, ale absolutnich hodnotach, tak by bylo videt, ze je to jeste horsi, nez se vztazeno na HDP jevi.....

HDP obecne roste, takze napriklad, kdyby dluh nestoupal, tak by musel vzhledem k HDP klesat.

Dosavadní doporučení: přečíst (5)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (5) 06.07.20 00:32  Jiří  (203022)

Kupování voličů

:-) je to však pouze optický klam, to že dává více. Ten dluh jsou něčí investice, zpravidla penzijní fondy.

To znamená, že lidé kteří si spoří na důchod platí současnou spotřebu (ne nezbytně ve svém státě) a dostávají imaginární vladní úpisy - krásně to popsala M. Šichtařová.

Dokud roste populace,(pobíračů rent je málo) je ten systém udržitelný (je to klasická pyramidová hra tzv. letadlo).

Už jednou hrozilo, že se to sesype. Když Řecko nebylo schopné splácet, hrozilo, že němečtí důchodci nedostanou ze svých fondů(které vlastnily řecké dluhopisy) své penze. Tehdy Německo udělalo akci na "záchranu Řecka" státy evropské měnové unie platily, peníze šly do Řecka, tam se otočily a tekly do Německých penzijních fondů na výplatu důchodců :-D

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (5)
Vaše doporučení:
přečíst (2) 06.07.20 01:57  Mono  (200527)

Kupování voličů

No vidis, opet potvrzujes, ze minimalne v nekterych statech lide dostavaji vice, nez statu davaji!

Treba v tom Recku. Asi i v Italii, ci Spanelsku. Caluji jim to lide/instituce jinych statu.

Dosavadní doporučení: přečíst (2)
Vaše doporučení:

přečíst (8) 04.07.20 16:41   (190978)

Facebook

Podobnejch systémů jako facebook bylo už před ním po světě stovky, možná tisíce a spousta byla jistě lepších. Tak je otázka, proč se prosadil zrovna on, technologií to jistě nebude.

Dosavadní doporučení: přečíst (8)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (6) 05.07.20 14:23  Tomáš Cyprián  katarinajosifovazavinacseznam.cz  (212860)

Facebook

tohle je teda kvalitni exkrement co ti z pusy vylezl

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (6)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (5) 05.07.20 10:26  Zdenek T  (212855)

Facebook

Rekl bych, ze za prosazenim zminenych firem je z velke casti i nahoda. Je jasne, ze Gates, Jobs, Bezos a L. Page jsou/byli chytri, vytrvali muzi, ale bez stesti by to tak daleko nikdy nedotahli. Bylo mnoho skvelych firem, ktere mohli mit lepsi napady, ale tak daleko to proste nedotahly a to i v Americe. Amerika ma oproti Evrope vyhodu v jednotnem jazyku a velkem poctu lidi. Snadněji se tak aplikace rozsiri mezi velke mnozstvi uzivatelu a jednoduseji se tak muze stat oblibenou. Evropane vsak nejsou takovi workoholici a proste vice preferuji work-live balance. Vice si tak uvedomuji cenu zivota a casu, ktery travi s rodinou (neplati pro celou Evropu).

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (5)
Vaše doporučení:
přečíst (2) 05.07.20 15:44  Mono  (200527)

Facebook

Presne tak. Gates mel stesti, ze si ho pro svuj prvy operacni system pro osobni pocitace zvolila IBM. Nikde nebylo psano, ze IBM prevalcuje trh osobnich pocitacu. Jine osobni pocitace byly podstatne, ale fakt podstatne lepsi a byly dele na trhu. Ovsem IBM zvolila vetsi otevrenost platformy a licencovani (mozna ze ani licence nebyla treba...)

Gates mel proste stesti, ze se na nej obratila firma, ktera take mela stesti, ze prakticky zvitezila jeji platforma. A to pomohlo Intelu. Jine procesory byly v te dobe lepsi, nez Intelacka 8080.

Pozdeji Gates "pouzil" graficke prostredi Apple. Uz si presne nevzpominam, jak to bylo. Mam dojem, ze ho Microsoft puvodne vyvijel ve spolupraci s Apple. Kazdopadne Apple to graficke prostredi pouzival roky pred Microsoftem.

Gates proste mel velke stesti, ze byl v pravou chvili na pravem miste. Samozrejme, ze to samo o sobe nestaci. Je i sikovny, atd.

Google. Davno pred Google bylo plno dobrych vyhledavacu. Google vsak asi jako prveho napadlo, jak svou sluzbu dobre monetizovat pomoci cilene reklamy a tak. To se na US trhu dela lepe, nez na evropskem. Jeden z prvych slusnych vyhledavacu byl tusim francouzsky....

Facebook. Asi pred nim byly podobne sluzby. Ale opet, on dokazal svou uzivatelskou zakladnu dobre prodat inzerentum. Asi byl prvy, koho to napadlo, pripadne komu se to povedlo.  A urcite cely koncept vylepsil s pomoci psychologu, aby byla sluzba chytlava a navykova. Ze vyuziva/zneuziva zakladnich lidskych potreb a slabosti asi nebude nahodou nebo postupnym evolucnim vyvojem.....

Jsou i dobre ceske IT firmy, ktere jsou na svetove spicce. Treba AVAST, nebo nejaka herni firma.

A treba firmy v Cine, nebo obecne v Asii jsou casto svou velikosti vyznamnejsi, nez ty US, ci evropske. Na to by se nemelo zapominat.....

Proste, je jednodussi udelat diru do sveta na jednotnem trhu s jednim jazykem. A pokud se firma etabluje tam a ziska na kapitalove sile, tak ma na to zacit polykat firmicky z malych trhu, pouzit jejich know-how a rust a rust.

Ale treba Intel a AMD krasne ukazuji, ze trpaslik se muze dostat Goliasovi na kobylku. Ale musi nastat stastna konstelace podminek. V podstate nepravdepodobny retezec udalosti. Intel byl spickou a trochu usnul na vavrinech. Dost podcenil bezpecnost svych procesoru a najednou se ukazalo, ze jsou derave jak reseto. K tomu se jim nepodarilo uspesne nabehnout 10nm vyrobni technologii. Takze vyrabeji derave procesory na zastarale vyrobni technologii, takze v podstate nemohou procesory prilis zlepsovat. A mezitim nakvacila AMD, ktera prisla s revolucnim pristupem k vyrobe procesoru. A je schopna dodavat nekolikanasobne vykonnejsi procesory, ktere nemaji desitky bezpecnostnich der (nejake drobne, opravitelne maji), a ktere jsou znatelne energeticky mene narocne, nez ty intelacke....A zacinaji Intelu vyznamne ukusovat z jeho kolace...

Dosavadní doporučení: přečíst (2)
Vaše doporučení:
přečíst (6) 07.07.20 09:38  J.K Coufal  (212910)

Gates mel proste stesti ´= neměl

Gates je korupčník 1.třídy. JInak by si Windowsy nekupovaly vlády po celém světě. Viz u nás Langer Ods, "nakupoval" u MS. :ˇ% pro státní aparát za miliardy.

A tady máte další příklady jak náš stát ničí americká korupce. 

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/FOTO-Prazska-nemocnice-nakoupila-za-300-milionu-u-Microsoftu-Ted-chysta-dalsich-250-milionu-utratit-jinde-Vse-prasklo-kdyz-namestek-hovoril-pred-odborniky-A-mel-na-sobe-damske-saty-621408

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Behem-hackerskeho-utoku-dorazil-do-brnenske-nemocnice-necekany-host-Znate-ho-Spolu-s-nim-manazer-Microsoftu-A-zacaly-litat-takove-penize-o-kterych-se-doted-mluvi-po-chodbach-klinik-622380

Dosavadní doporučení: přečíst (6)
Vaše doporučení:
přečíst (0) 10.07.20 17:21  Mono  (200527)

Gates mel proste stesti ´= neměl

Jasne, ale aby se mohl stat korupcnikem, tak musel mit hodne stesti, musel byt v pravy cas na pravem miste a musel byt sikovny. A asi mnoho dalsich veci.

Kdyz uz je nekdo velky, tak tlaci, jak to jde. O maleho si nikdo neopre ani kolobezku.....

Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:


Diskuze Proč v Evropa nemá žádné Googly, Facebooky, ani Alibaby. Protože má problém, jako právě teď, sklidit si i svou vlastní zemědělskou úrodu, další stránky: 1 | 2 | Další »
stránkovat diskuzi po 10 | 20 | 50

Odkazy k diskuzi Proč v Evropa nemá žádné Googly, Facebooky, ani Alibaby. Protože má problém, jako právě teď, sklidit si i svou vlastní zemědělskou úrodu

Proč v Evropa nemá žádné Googly, Facebooky, ani Alibaby. Protože má problém, jako právě teď, sklidit si i svou vlastní zemědělskou úrodu - zdrojová stránka k tématu diskuze Proč v Evropa nemá žádné Googly, Facebooky, ani Alibaby. Protože má problém, jako právě teď, sklidit si i svou vlastní zemědělskou úrodu.

Zasílání Denního souhrnu názorů na Proč v Evropa nemá žádné Googly, Facebooky, ani Alibaby. Protože má problém, jako právě teď, sklidit si i svou vlastní zemědělskou úrodu e-mailem.

Přidat názor - vložte vlastní názor, doporučení, hodnocení nebo zkušenost k tématu Proč v Evropa nemá žádné Googly, Facebooky, ani Alibaby. Protože má problém, jako právě teď, sklidit si i svou vlastní zemědělskou úrodu.

 Burza Prime 16:29 
Název Kurz Změna
 COLT CZ GROUP SE  635.00  +0.16% 
 ČEZ  854.50  +0.65% 
 ERSTE GROUP BANK A  1 116.00  +0.22% 
 GEN DIGITAL  491.00  -3.16% 
 GEVORKYAN  252.00  -0.79% 
 KOFOLA CS  272.00  +0.37% 
 KOMERČNÍ BANKA  862.00  +0.06% 
 MONETA MONEY BANK  97.00  -6.19% 
 PHILIP MORRIS ČR A  15 960.00  +1.01% 
 PHOTON ENERGY  44.40  0.00% 
 PILULKA LÉKÁRNY  180.50  -0.55% 
 PRIMOCO UAV SE  900.00  +1.69% 
 VIG  728.00  -2.02% 
Komodity online
 Ropa 88.70 USD 26.04   
 Zlato 2339.74 USD 26.04   
 Stříbro 27.21 USD 26.04   
 Káva 223.33 USD 26.04   
 Cukr 19.43 USD 26.04   
 Bavlna 80.92 USD 26.04   
Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.