Koruna, oslabuje, česká ekonomika už v 1Q zažila největší negativní ekonomický šok od svého vzniku, a to je jenom začátek. Maďarsko překonalo očekávání trhu, na rozdíl od Česka roste - Diskuze, názory, doporučení a hodnocení

 Hodnocení:      0 1 2 3      
Diskutující:
Návod    
 

Výpis příspěvků 1 až 6 (6)
 
přečíst (3) 16.05.20 11:15  jarda  (182462)

Co jste čekali ?

Co bychom také mohli čekat, když se stát řídí jako firma žijící z dotací od daňových poplatníků celé Evropy. Rakouský sedlák, francouzský dělník ....,   a ti všichni ostatní, se na to skládali ze svých daní ! A u nás polointeligentní lůza nemůže přijít EU na jméno. Všichni tito lidé se nechali ukolébat lží, sežrali darovanou koblihu a rozplývají se ve vesnické hospodě nad pivem, které si mohou dát navíc za přídavek k důchodu. A teď už bude následovat jen jedno - gigantické zadlužení, omezení dotací z EU, zdražování všeho, znehodnocování koruny a nářek, jak je možné že k tomu došlo, když jsme byli přece nejlepší. Až toto pochopí i chovatel králíků a slepic z Horní Dolní na okrese Karviná, tak teprve potom bude možná líp. Zatím to vypadá, že bude hůř. No, kdo chce kam, pomozme mu tam ! Teď se bude hledat příčina tohoto všeho. A kdo za to může ? No přece ten virus. Jinak jsme přece byli nejlepší. 

Dosavadní doporučení: přečíst (3)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (11) 15.05.20 19:42  FMach  fmachzavinacemail.cz  (211358)

Roste !!

Jistě a nedivím se tomu, je plně soběstačné a téměř na EU nezávislé a tak se mu žije mnohem lépe. Takže máme se od nich co učit a pokud Babiš planě nesliboval , měli bychom jej podpořit abychom byli i my soběstačni, tak jak jsme byli v roce 1989. Bohužel banda ODS, ČSSD, KDU a TOP09 nás doslova prodala za babku a udělala z nás otroky do montoven a my jsme se nechali napálit a bude to hodně bolet a zkorumpovaná média budou lynčovat jakýkoliv krok k soběstačnosti. 

Jen tak pro zajímavost, dnes jsme v potravinách soběstačni asi kolem 40 % , záleží o jakou potravinu jde, ale představte si, že vypukne válka a přestanou se vozit potraviny, každá země bude muset vystačit s tím co dokáže sama vypěstovat či vychovat a pokud jsme ze 40 % soběstačni a těch 40% lidí bude jíst stejně, pak 60 % lidí zemře hlady a to je dílo ODS, ČSSD, KDU a TOP09. Prostě to je tak. V druhé válce bylo 75 % lidí v  zemědělství a většina žila na vesnicích a každý měl doma sleoice, husy atd, včetně políček a záhumenek a tam si pěstovali co potřebovali a za války lidé z měst chodili nakupovat na vesnice a díky tomu přežívali a dnes na vesnicích toho moc není a tak dnes žije 60 % lidí v městech a na vesnicích se nepěstují potraviny a nikdo doma nemá zvířectvo a tak lidé z měst nemají kde nakupovat jídlo. Toto se v Maďarsku a v Polsku nestane obě země jsou soběstačné a Bruselu se to nelíbí, nemají jak je vydírat k poslušnosti. 

Proto jim fandím a nesnáším naše politiky zkorumpované zaprodance z ODS, ČSSD, KDU a TOP09 a bohužel se k ni  přidali i "Piráti a to jsem si myslel, že je gto mladá krev a budou lepší a myslet na budoucnost, ale je to velký omyl myslí jen na sebe.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (11)
Vaše doporučení:
přečíst (2) 16.05.20 11:40  jarda  (182462)

Větší nesmysly už jsem dlouho nečetl !

No jistě ! Piráti jako " mladá krev myslící na budoucnost". Hloupější text jsem ještě nečetl. Už vás vidím jak jste asi kdysi nadšeně fanaticky vyolával "My jsme mládež nová, mládež Gottwaldova" ! Vy všichni soudruzi (cca 10% voličů) jste cíleně přeběhli k těm , co tvrdili, že bude líp, a to jen proto, že jste přestali po 30 letech od listopadu 89 věřit, že ještě někdy budete o něčem v této zemi spolurozhodovat. Těch 10 % rozhodlo, vy "zkorumpovaný zaprodanče" , že to tady dnes vypadá tak jak vypadá, tedy blbě ! Ten váš jazyk připomíná Rudé právo v roce 1952, když takoví jako vy, zavraždili Horákovou. A už se zase cpete k moci ! Doufám, že ty vaše pitomosti každý normálně myslící člověk,  který nemá IQ70, prokoukne ! Mám jedno řešení, jak takovým jako vy, vzít vítr z plachet. Ne, jako kdysi, "proletáři všech zemí spojte se", ale vy " zkorumpovaní zaprodanci" z ODS,  ČSSD, KDU, TOP 09, Piráti a STAN, spojte se do jednotného demokratického předvolebního bloku a zabraňte novému Únoru 48 ! Nedělejte chybu znova !

 

 

Dosavadní doporučení: přečíst (2)
Vaše doporučení:
přečíst (2) 16.05.20 07:56  Ex  (197178)

Roste !! nejen Maďarsko ale i Polsko ve srovnání s loňskem 2% růst

Morawiecky uvedl v TV, že Polsku vzrostlo HDP za 1. kvartál o 2% oproti loňsku a že do konce roku by rádi propad oproti plánu vyrovnali. Nevím jak u nás, ale s tím jak koruna oslabila je ve vyjádření v eurech už jen z titulu oslabení koruny 8% propad.  Jestli to není tím, že polská BPN si se zlotým tak nepohrává jak naše ČNB. I když přinutit intervenční koruny našich velkobank aby se přesunuly do státních dluhopisů z úložek v ČNB považuji za docela rozumný krok. Část sice odchází ale zatím měnu nesrazila víc než o 8 - 9%. A až budou chtít dluhopisy prodat, tak je tu ČNB, která je odkoupí za peníze co teď ušetří na úrocích v rámci kvantitativního uvolňování. To by měl zákon povolit spolu s vyplacenými úroky do 2% objemu možných úroků a tedy možného inflačního cíle.

Dosavadní doporučení: přečíst (2)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (8) 15.05.20 15:11  Radek a  (211143)

promeškaná šance

Místo, aby ČR tuto krizi využilo k rozsáhlé restrukturalizaci a posunu směrem k high-tech ekonomice, ČNB všem zase podrazí nohy, oslabováním koruny pomůže zemi zabetonovat nadále v roli montovny a výrobny podhodnocených polotovarů a inflací znemožní masivní investice do nových technologií.

 

 

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (8)
Vaše doporučení:

přečíst (2) 15.05.20 11:11  VIC  (211345)

Oslabeni:

"Koruna na zveřejněná data reagovala poklesem vůči euru o 0,3 procenta."

A hned na to posilila o 1% procento :)

Dosavadní doporučení: přečíst (2)
Vaše doporučení:


Diskuze Koruna, oslabuje, česká ekonomika už v 1Q zažila největší negativní ekonomický šok od svého vzniku, a to je jenom začátek. Maďarsko překonalo očekávání trhu, na rozdíl od Česka roste, další stránky: 1

Odkazy k diskuzi Koruna, oslabuje, česká ekonomika už v 1Q zažila největší negativní ekonomický šok od svého vzniku, a to je jenom začátek. Maďarsko překonalo očekávání trhu, na rozdíl od Česka roste

Koruna, oslabuje, česká ekonomika už v 1Q zažila největší negativní ekonomický šok od svého vzniku, a to je jenom začátek. Maďarsko překonalo očekávání trhu, na rozdíl od Česka roste - zdrojová stránka k tématu diskuze Koruna, oslabuje, česká ekonomika už v 1Q zažila největší negativní ekonomický šok od svého vzniku, a to je jenom začátek. Maďarsko překonalo očekávání trhu, na rozdíl od Česka roste.

Zasílání Denního souhrnu názorů na Koruna, oslabuje, česká ekonomika už v 1Q zažila největší negativní ekonomický šok od svého vzniku, a to je jenom začátek. Maďarsko překonalo očekávání trhu, na rozdíl od Česka roste e-mailem.

Přidat názor - vložte vlastní názor, doporučení, hodnocení nebo zkušenost k tématu Koruna, oslabuje, česká ekonomika už v 1Q zažila největší negativní ekonomický šok od svého vzniku, a to je jenom začátek. Maďarsko překonalo očekávání trhu, na rozdíl od Česka roste.


Zprávy o koruně

Út 11:40 Spanilá jízda koruny (Česká spořitelna) Měny-forex
 Burza Prime 16:28 
Název Kurz Změna
 COLT CZ GROUP SE  670.00  +0.45% 
 ČEZ  921.00  -0.70% 
 ERSTE GROUP BANK A  1 139.00  +0.04% 
 GEN DIGITAL  560.00  +0.90% 
 GEVORKYAN  256.00  +0.79% 
 KOFOLA CS  284.00  0.00% 
 KOMERČNÍ BANKA  786.00  -1.32% 
 MONETA MONEY BANK  96.50  -0.41% 
 PHILIP MORRIS ČR A  14 940.00  -0.13% 
 PHOTON ENERGY  44.60  +0.45% 
 PILULKA LÉKÁRNY  177.00  -0.56% 
 PRIMOCO UAV SE  810.00  -2.41% 
 VIG  770.00  0.00% 
Komodity online
 Ropa 83.32 USD 16.05   
 Zlato 2378.14 USD 16.05   
 Stříbro 29.61 USD 16.05   
 Káva 197.45 USD 16.05   
 Cukr 18.32 USD 16.05   
 Bavlna 76.07 USD 16.05   


Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.