Kryptoměny – podřadný trh pro podřadné „obchodníky“ - Diskuze, názory, doporučení a hodnocení

 Hodnocení:      0 1 2 3      
Diskutující:
Návod    
 

Výpis příspěvků 1 až 20 (20)
 
spíše nečíst (4) 14.05.18 10:54  Rup Jméno 'Rup' používá stále stejný uživatel  (183256)

... schéma pana Ponzi

... akciový trh. Ano, jsou na něm i dividendové tituly, ty se vymykají. Ale jinak je akciový trh jedno velké podvodné Ponziho schéma.

... zlato. Typické podvodné Ponziho schéma. Budou Vám říkat, jde o ochranu hodnoty a jiné žvásty. Nedbejte. Je to Ponziho scam.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (4)
Vaše doporučení:
přečíst (7) 14.05.18 11:00  Rup Jméno 'Rup' používá stále stejný uživatel  (183256)

... schéma pana Ponzi

... jde o podřadné trhy pro podřadné "obchodníky" typu SageFin.cz a jiné plašky.

Dosavadní doporučení: přečíst (7)
Vaše doporučení:

určitě nečíst (8) 13.05.18 02:46  Rup Jméno 'Rup' používá stále stejný uživatel  (183256)

... bod po bodu

... viz číslování uvedené ve článku

ad 1) ano, tato námitka autora má relevanci. Sice pomíjivou, ale aktuální. Nicméně, pro stručnost vyjděme z faktu, že pravděpodobně přežijí spíše mince z první dvacítky kapitalizace nežli z jiné dvacítky (pokud přežije vůbec něco, coź spíše přežije). V první dvacítce je pouze 8 mincí, na které lze aplikovat argumenty autora. 12 mincí je fundamentálně odliśných, některé se netěží vůbec, jiné tisknou efektivně i na mobilu. A teď proč pomíjivost autorových námitek. Dokonce i těch 8 mincí je v obraze, že jsou neefektivní v mnoha směrech. Zde upozorňuji, že nejde o žádné fyzické doly, ale o software. A ten lze vyvíjet čistě mozkovou činností, a k tomu je lidstvo evolučně vybaveno. To u fyzických dolů nejde, ty mají zcela jiné limity rozvoje, i když i u nich se sluší mozek používat. Jsou v podstatě dva směry vývoje softwaru, které principiálně mají ozelenit PoW mince, a také je vhodně škálovat. Jedním směrem jsou bleskové sítě, druhým náhrada PoW za PoS. Jedno přitom druhé nevylučuje. Do detailů nepůjdu, každý má Google, a já nemám motivaci ani čas.

ad 2) výše poplatků je funkcí propustnosti sítě, to si měl autor lépe nastudovat, o poplatky jde, ale primární je propustnust resp. efektivita. Každá mince to má pokud jde o efektivitu sítě trochu jinak, coź je dáno designem. Nejhůře je na tom bitcoin, v patách mu kráčí ethereum, dvě největší mince. Bitcoin je nejbezpečnější mince, platí za to neefektivitou. Ether je na tom podobně, jeho bezpečnost je o něco nižší. Obě mince jsou mizerně škálovatelné, a ovšem také energeticky devastující. Bitcoin si trochu zakládá na své bezkonkurenční bezpečnosti a je ochoten za to platit neefektivitou, Ethereum tohle připustit nemůže. Závěr ad 1) ukazuje cesty, po nichž se ubírá řešení. Jsou zcela jisté dvě věci. Pokud/až se vývojářům Etherea zdaří jejich plány, efektivita/škálovatelnost vzroste mnoha řády, a cena Etherea bude soon-moon. Nutno si uvědomit, že ethereum není platební prostředek, je to síť, na které běží aplikace. Druhou jistou věcí je, že z povahy open source dojde k podobné implementaci i u Bitcoinu, jinak by zemřel. ... poplatkový odstavec autora je mimo mísu.

ad 3) "nechat to padnout, protože je už dost blbců". Autor zaćíná pŕitvrzovat a vulgarizovat a podléhá konspirační paranoie. Na konci minulého roku došlo prostě ke zjančení davů, kdy se plebejský lid rozhodl skočit do trhu dříve nežli Wall Street. Bylo by to prvně v dějinách. Pod vlivem zpráv o zavedení futures na bitcoin došlo ke skutećnému śílenství, kdy již tak 1000% roční růst se béhem měsíce ještě zdvojnásobil. Tato parabola byla následně tržně popravena a zústalo u zhruba plus minus u toho famózního ročního desetinásobku. Ale takové paraboly jsou známé i na zcela běžných akciových trzích, plných všelijakých mýtických vnitŕních a fundamentálních a bůh jen ví jakých hodnot, a to seriózně investićních, cha. Jistě, historie biitcoin stojí celá na těchto parabolách.

... tyto měny resp. assety jsou a nejsou v moci státu. Trochu jsou a trochu nejsou, jak co, jak které. UTFG.

... z(ne)hodnocování kryptoassetů. Autor již plně přechází na půdu demagogie pod dojmem, že již zvítězil, nic neodvozuje, ani se tak netváří, jen plytce vystřeluje různá tvrzení bez hlavy a paty, a hlavně mozku. Ano, mincí lze vytváŕet kolik jen libo, ale to nestaćí k přežití nové mince. ICO je analogie IPO, dokonce ho v jistém smyslu supluje. Regulace je v běhu, ICO nezahyne, jen bude pod kontrolou regulátora. Se zhodnocováním či inflací kryptoměn to nemá nic do činění. Dál budu tento zvláśtě vydařený a šťavnatý výplodek (bod 2) mozku autora komentovat jen na vyžádání, což nedělejte, pokud mě nechcete otrávit.

ad 4) naprogramování k růstu. Autor si již bohapustě vymýšlí voloviny, se kterými následně polemizuje stylem, že to jsou voloviny.

To je vše. Autorovi přeji hezký den a pokud to myslel jako pobavení čtenáře, dejme tomu, někoho by si to mohlo najít. Ale jako populární naučná esej je to pouhý coming out, totiž, autor v mnoha směrech odhaluje, že vůbec neví, co mluví. Což pochopitelně neznamená, že kryptoassety dopadnou zcela jistě dobře. Ale pokud nedopadnou, pak z jiných důvodu, nežli uvádí autor. Autor se jen veze na vlně zadostiučinění, že mu nic neuteklo, když do toho nevlítnul po hubě v listopadu jako leckdo.

Dosavadní doporučení: určitě nečíst (8)
Vaše doporučení:
přečíst (2) 13.05.18 09:28  Pavel Šafařík  (193466)

... bod po bodu

Jelikož jsou kryptoměny ponzi schéma, tak vše, co jste napsal je jeden velký nesmysl a pouhé přání, aby to tak bylo. Prozatím se těm pitomocům, co to koncem roku nakoupili pouze vysmívám. Zadostiučinění to bude, až ve chvíli, kdy padnou na nulu. Nacož vy budete pouze nechápevě zírat s otevřenou hubou.

Dosavadní doporučení: přečíst (2)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (4) 13.05.18 10:40  Rup Jméno 'Rup' používá stále stejný uživatel  (183256)

... bod po bodu

... ano, pane Šafaříku. Děkuji za příkladný postoj ignoranta. Ale to je v pořádku, máte na to právo. Trochu nechápu. To je nějak osobní, že se lidem vysmíváte, tŕebas naivním? Oni Vám nějak ublížili? Proč shledáváte zadostiučinění ve ztrátách nějakých anonymů, které ani neznáte? Proč jim dokonce nadáváte? Jinak nerozumím, proč bych měl zírat nechápavě, navíc s otevřenou hubou? Já uznávám, že je to trh velice riskantní, že je to technologie mladá, že může ztroskotat. A na rozdíl od Vás dokonce vím na čem. Nemyslím si, že to půjde na vaši nulu, ale pŕipouśtím, že budoucnost neznám, může se stát hodně věcí, včetně krachu. Jinak ano, já si přeji, aby tato technologie přinesla užitečné nástroje. A ona je již přinesla a další jsou na cestě. To je holt technologický pokrok, neohlíźí se na Vaše přání primitiva, na vaši zbytećnou pomstychtivost, na Váš ubohý charakter, na vaši neznalost, nabubřelost, nevychovanost spratka. Nevadí, že něćemu nerozumíte, taky neznám vše, ale alespoň nevyslovuji soudy. Trochu pokory pane, trochu pokory.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (4)
Vaše doporučení:
přečíst (8) 13.05.18 12:25  Pavel Šafařík  (193466)

... bod po bodu

"Na konci minulého roku došlo prostě ke zjančení davů, kdy se plebejský lid rozhodl skočit do trhu dříve nežli Wall Street. Bylo by to prvně v dějinách."

 

Toto jsou vaše slova. Je vidět, že jste nepochopil vůbec nic. :D Směju se vaší debilitě. Skutečnost je taková, že Wall Street kryptoměny vytvořila jako největší ponziho schéma v historii a vy jste jim to sbaštil. Víte vůbec, kdo ovládá NVDA, AMD, MSFT, AAPL, MU, INTC, CSCO atd. atd.? Víte kdo je největším akcionářem všech akcií z indexu S&P 500? Mám pro vás překvapení, jsou to hoši z Wall Street. A na vaší debilitě oni vydělávají. Nevidím nic špatného na tom, vysmát se ... do ksichtu, když ani po tom, co má vše černé na bílém pořád mele svou, protože byl oblbnutej manipulativníma kecama. Gratuluji, není vám pomoci. Užívejte si ztráty.

Dosavadní doporučení: přečíst (8)
Vaše doporučení:
přečíst (3) 13.05.18 16:23  Rup Jméno 'Rup' používá stále stejný uživatel  (183256)

... bod po bodu

... rád bych Vám vyhověl, Šafaříku, tedy já nakupoval v roce 2013. Pro Vaši radost tedy uvádím, že ve ztrátě jsem byl. Jste rád? 

... hele, mně to je nakonec jedno. Papouśkujete jako kavka recyklované historky kdo jak co. Tak WS to vytvořila, aha. Proč ne, netrápím se tím, o tomhle polemizovat nebudu, mě konspirace neberou. Z Vaší dikce a trapného slovníku pubescenta z Facebooku odhaduji, že je Vám tak 23 let. Splácáte akciový trh s kryptotrhem, to chcete udělat dojem? Na nějakého anonyma? Dobrá, já tedy beru, že ujíždíte na néjakých ztrátách kohosi. Nakonec, každý máme nějaké hobby.

... Vy něco sesmolíte, a protože já mám jiný názor, tak jsem hned debiIní, výborně. Opět majitel jediné správné pravdy, co mi to jen připomíná.

Dosavadní doporučení: přečíst (3)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (6) 13.05.18 16:43  Pavel Šafařík  (193466)

... bod po bodu

Ne, mě prostě a jednoduše baví z lidí dělat ... A v tvém případě to jde nějak samo. ;)

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (6)
Vaše doporučení:
přečíst (7) 13.05.18 17:02  Rup Jméno 'Rup' používá stále stejný uživatel  (183256)

... bod po bodu

... co vidím, tak jste mi akorát nadával. To Vám jde skutečně samo. Ovšem k tomu nepotřebuje ćlověk mozek.

Dosavadní doporučení: přečíst (7)
Vaše doporučení:
přečíst (6) 13.05.18 17:06  Pavel Šafařík  (193466)

... bod po bodu

To ne no, vaše hloupost je tak nebetyčná, že ji identifikuje i žížala bez mozku.

Dosavadní doporučení: přečíst (6)
Vaše doporučení:
přečíst (7) 13.05.18 17:18  Rup Jméno 'Rup' používá stále stejný uživatel  (183256)

... bod po bodu

... v pořádku. Já Vám názor brát nebudu. Jen na okraj poznamenám, že trpíte žvanivou grafománií. Já jsem argumenty uváděl poctivě. Nevadí mi, pokud někoho neuspokojují a uvede protiargumenty. To je holt podstata debaty. Vy jste mi poskytl jen výkřiky o ponzi a debilitě. Děkuji, ale to považuji pro sebe za nepřínosné. Pokud to uspokojuje Vás, mě ne. Podržím si názor, že oč méně o problematice víte, o to jste více trivilizující a hlasitější. Jste produkt příspěvků na všech těch pokleslých sociálních sítích. Teď mi přijde jako špatný źert, že jsem se vůbec unavoval. Nevadí, bylo to poućné.

Dosavadní doporučení: přečíst (7)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (7) 13.05.18 16:40  Pavel Šafařík  (193466)

... bod po bodu

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (7)
Vaše doporučení:

přečíst (6) 11.05.18 22:06  Václav Nekolář  (193502)

Dotaz autorovi

Sepsul jste kryptoměny, protože podle Vás nemají žádnou vnitřní hodnotu. Víte ale vůbec, co je to hodnota (nebo vnitřní hodnota)?

Jakou mají vnitřní hodnotu peníze „natištěné“ centrální bankou, když chce korigovat měnový kurz?

Jakou mají vnitřní hodnotu známky (obrazy…), které se prodávají za miliony?

 

Mohu vyrobit spoustu věcí, které mohou mít docela velkou „vnitřní hodnotu“ – dám do nich materiál, práci…, ale mohou mít faktickou hodnotu úplně na nule (ba i nižší).

Hodnotu udává ochota prodat vers. koupit, a proto i ty (podle Vás nehodnotné) kryptoměny mají právě takovou hodnotu, která se odvíjí z té ochoty.

Nakonec doporučení pro příští psaní: několikrát v článku opakujete „ponzi schéma“, ale ve skutečnosti je to „Ponziho schéma“. Další: není „oběti si po dlouhou dobu MYSLELI“, ale MYSLELY.

PS: Nechť mé dotazy a připomínky nevyzní, že se kryptoměn zastávám.

Dosavadní doporučení: přečíst (6)
Vaše doporučení:
přečíst (9) 12.05.18 05:34  Pavel Šafařík  (193466)

Dotaz autorovi

Vnitřní hodnota je fundamentální hodnota aktiva. Měla by to tedy být částka, která se nám vrátí investicí do tohoto aktiva pouhým jeho držením, aniž bychom jej museli zpět někomu prodávat. Tudíž pokud "něco" negeneruje žádný příjem, ani takovou věc nelze využít pro konzumaci či služby, potom to "něco" nemá žádnou vnitřní hodnotu. To se netýká pouze kryptoměn, které jsou pouhé virtuální nic, ale také peněz tištěných centrální bankou. Papírové a především kovové peníze budou mít určitou vnitřní hodnotu rovnající se hodnotě papíru a daného kovu, z kterého byly vyrobeny. Známky a obrazy budou mít rovněž vnitřní hodnotu vyšší než nula. Minimálně v hodnotě papíru a rámu. Pokud je někdo ochoten dát víc, znamená to, že ho tento obraz velmi uspokojuje, jedná se tedy o určitou formu konzumace. Kryptoměny se ale nijak konzumovat nedají, určitě nemůžeme hovořit o tom, že by se jejich majitel mohl kochat jedničkami a nulami, které má uloženy na flash disku.

 

Jinak s češtinou jsem měl už ve škole velké problémy. To, v jaké podobě jsou mé články, už je velký pokrok oproti tomu, jak to bylo kdysi. :D

Dosavadní doporučení: přečíst (9)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (5) 13.05.18 01:32  Rup Jméno 'Rup' používá stále stejný uživatel  (183256)

Dotaz autorovi

... že někoho uspokojuje obraz, to se pohybujete na půdě vkusu. A vkus je velmi či dokonce čistě subjektivní pojem. Nelze tedy vkus vůbec věcně či dokonce objektivně hodnotit. Někoho uspokojuje to, jiného ono, či dokonce něco opačného (a nemusí jít ani o pohlaví). A z tohoto důvodu někdo může být velmi uspokojen kryptoassety (Vy pochopitelně ne), a Vašimi slovy řečeno může konzumovat onu úžasnou krásu matematiky, která za nimi či pod či nad nimi leźí či se vznáší. A rozhodně se tedy může kryptoassety (jak říkáte Vy: kryptoměnami) kochat celé dny. Dokonce i o víkendu.

... když tedy přisuzujete penězům vnitřní hodnotu minimálně rovnu hodnotě papíru či kovu, ze kterých jsou vyrobeny, namítám, že tuto vlastnost nemají peníze na debetkách či kreditkách, že. Nemají tedy tyto virtuální peníze, jedničky a nuly (jak říkáte) v softwaru kreditky, snad vnitřní hodnotu (pochopitelně rovnou vnitřní hodnotě peněz fyzických)? To by asi bylo groteskní, viďte. Nicméně, pokračujme, tak jako jsou fiat-peníze vyfutrované minimálně tím papírem či kovem, tak jsou kryptoassety vyfutrovány minimálně tím hardwarem, na kterém běží sítě těchto kryptoměn. A vida-vida, že by tedy měly kryptoassety také vnitřní hodnotu danou elementy fyzického světa?

... a dále, pouhým držením (třebas i zuby-nehty) se Vám nikdy nic nevrátí, to zapomeňte. Vždy to nakonec musíte aktivum prostě pŕedat někomu jinému, za což dostanete něco jiného, nějakou hodnotu, po které toužíte o něco více, nežli po tom, co jste do té doby držel (jedno jak dlouho). A je interesantní, že to kolik dostanete je funkcí času, je to tedy velmi tekuté, někdy dokonce nedostanete nic. On totiž neexistuje postup, ani myšlenkový, jak byste se mohl vyhnout faktu, že hodnota je vždy kvantifikována zájmem vnéjšího světa (vnějšího s ohledem na Vaši malićkost). A opravdu si nepomůžete tautologií, že vnitřní je fundamentální, aneb fundamentální je vnitřní. A vnějšku se nevyhnete, vy i Vaše aktivum jste fundamentální součástí celku.

... tohle bude trochu spletenéjší. Pokud jde o cit. "Tudíž pokud "něco" negeneruje žádný příjem, ani takovou věc nelze využít pro konzumaci či služby, potom to "něco" nemá žádnou vnitřní hodnotu", tak převším žádné "Tudíž", Vy prostě nemůžete z Vaší tautologie (vnitřní/fundamentální) vyvozovat žádnou implikaci, ani tuto. Nicméně, pokud jde o kryptoassety, neplatí, že negenerují žádný příjem. Kupříkladu, ano zlato žádný příjem negeneruje, či nedividendové akcie taky žádný přijem negenerují, nicméně obé lze vyuźít pro konzumaci služby, ovšem až při vhodném prodeji, třebas i penězi nezprostředkovanou přímou směnou. Tedy mají jakousi vnitřní hodnotu, přičemž jste nespecifikoval oč jde, pominu-li tautologickou hodnotu fundamentální. Ale dobrá, něco vnitřního to snad má. Ale povšimněte si, že jenom proto to má něco vnitŕního, že do hry vstoupil zájem vnějšího svéta (viz závěr mého třetího odstavce, počítáno shora od jedné). Tolik odbočka, a teď návrat ku výše uvedené větě aktuálního mého odstavce: Nicméně, pokud jde o kryptoassety, neplatí, že negenerují žádný příjem. Nejprve zcela pominu obchodování s nimi za fiat měny. Některé kryptoassety Vám generují příjem (v podobě nově vytvářených kryptoassetů) pouze na základě faktu, že je vlastníte, jde o tzv. PoS mince. Čistou a precizní analogií je bankovní úrok z fiat světa, kdy nemusíte dělat vůbec nic, u PoS mincí se vyplatí občas otevřít jejich peněženku. Nicméně třebas bitcoin, a nejen ten, tuto vlastnost nemá, ok. Nyní se tedy dostáváme ke směně kryptoassetů za fiat měny, které jsou důležité, neboť se asi shodneme, že za fiat měny (ne ovšem za všechny typy) si poŕídíme v podstatě vše z naśeho světa (snad kromě manželky souseda), dokonce i ty proklaté kryptoassety, bez oné mýtické vnitřní hodnoty. Zde nám pomůze nepominutelný fakt, že cokoli ve vesmíru má hodnotu jen a pouze v očích a srdcích jedinců z lidské smečky, aka lidí. Bez lidstva nám může být celý vesmír ukradenej, tudíž je zcela bezcenný (zde "tudíž" užít lze férově). Odstavec je to dlouhý, stručně tedy uzavřu, že kryptomarket má aktuální hodnotu v dolarech cirka 400 miliard, lze z toho bezpečně soudit, že v oćích a srdcích některých lidí hodnotu teď má, a kryptoassety lze zcela v pohodě přes most do fiat světa vyuźít ke konzumaci jak statků, tak i sluźeb, což vyžadujete ve svém tvrzení mnou citovaném na počátku aktuálního odstavce. O budoucnosti nevíme vůbec nic o nićem, námitky v tomto směru jsou tedy zcela irelevantní.

... tolik má filipika, psaná z čisté vody načisto, tedy by se dala cizelovat, o což nemám zájem.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (5)
Vaše doporučení:
přečíst (7) 13.05.18 02:48  Pavel Šafařík  (193466)

Rup

To, že mají kryptoměny vnitřní hodnotu rovnou hardwaru je absolutní pitomost. Česká koruna má taky podle vás hodnotu rovnající se ceně hardwaru a softwaru využivaného českými obchodními bankami v ČR? To snad nemyslíte vážně. :)

Pokud vám pořád nedošlo, kdo tento trh vymyslel, jak ho nadesignoval, a za jakým účelem, potom vám už asi nikdo nepomůže...nakupte to a až to spadne na nulu, tak se budete zlobit, že vás napálili, ale můžete se zlobit akorát sám na sebe, že jste šel do ponziho schéma.

Dosavadní doporučení: přečíst (7)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (6) 13.05.18 03:39  Rup Jméno 'Rup' používá stále stejný uživatel  (183256)

Rup

... je to stejný nesmysl, jako Váš nesmysl, že fiat měna má vnitřní hodnotu danou cenou papíru či cenou kovu, které nesou jakýsi obrázek. Napsal jsem čistou a férovou analogii. Nikoli, že bych v tom viděl takovou hodnotu já. Ale protože vy takto počítáte vnitřní hodnotu fiat měn, věřil jsem, že tento přístup Vám bude blízký. No, není, holt omyl, ale nejsem na vině.

... Vy rád používá slovo nadesignoval a pojem Ponzi schéma, viďte. No, dobrý. Nicméně, Vaše úniková varianta, jak mě napadnete, abych si to teda koupil, a až to padne na nulu atd. ... jen ukazuje, jaké máte slabiny, jak málo toho skutečně víte o dané problematice, jak pouze jedete na pěně dní, že jste si toho všiml až minulý rok a jak slabá je Vaše argumentace, jak okamžitě víte, že už tomu rozumíte a ostatní jsou jen bIbci, jak jste hezky vyjádřil.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (6)
Vaše doporučení:
přečíst (8) 12.05.18 15:32  Václav Nekolář  (193502)

Dotaz autorovi

Děkuji za odpověď - myslím, že se v mnoha věcech shodneme.

V čem možná ne: zda kryptoměny mohou být měnami. Souhlasím, že na ně lze velice dobře aplikovat Ponziho schéma, ale totéž schéma lze velice dobře aplikovat na drtivou většinu „solidních“ měn. Směnným prostředkem mohou být, ale většina „normálních“ lidí (kromě spekulantů) u běžných prostředků směny vyžaduje nízkou volatilitu. Kdyby, kdyby… :-) Kdyby vynalezli kryptoměny s velice nízkou volatilitou, to by bylo (ale to už moc fantazíruji).

Dosavadní doporučení: přečíst (8)
Vaše doporučení:
přečíst (6) 12.05.18 23:15  Pavel Šafařík  (193466)

Dotaz autorovi

Když se na celou problematiku podíváme s nadhledem, tak můžeme dospět k jedinému závěru, a to že kryptoměny nebyli nadesignované jako měny, ale jako "Ponziho schéma". Kdyby tvůrci kryptoměn chtěli, aby plnili funkci směnného prostředku, fungovali by na úplně jiném principu. Například by při každém vstupu nového účastníka na trh došlo k určitému objemu nově vytvořených virtuálních mincí a pokud by tento účastník chtěl v budoucnu odejít, opět by se smazaly. Jelikož tuto jednoduchou funkci kryptoměny nezajišťují, čímž právě dochází k vysoké volatilitě na trhu, nemohou kryptoměny nikdy plnit funkci stabilního směnného prostředku, ale bude to vždy a pouze "Ponziho schéma". Je to tak vymyšleno. Ten, kdo to vytvořil není idiot, naopak. Je to geniální člověk, který moc dobře věděl, jakou funkci tento trh bude mít. Kdyby chtěl, aby kryptoměny byly směnným prostředkem, nadesignoval by to úplně jinak.

Dosavadní doporučení: přečíst (6)
Vaše doporučení:


Diskuze Kryptoměny – podřadný trh pro podřadné „obchodníky“, další stránky: 1
stránkovat diskuzi po 10 | 20 | 50

Odkazy k diskuzi Kryptoměny – podřadný trh pro podřadné „obchodníky“

Kryptoměny – podřadný trh pro podřadné „obchodníky“ - zdrojová stránka k tématu diskuze Kryptoměny – podřadný trh pro podřadné „obchodníky“.

Zasílání Denního souhrnu názorů na Kryptoměny – podřadný trh pro podřadné „obchodníky“ e-mailem.

Přidat názor - vložte vlastní názor, doporučení, hodnocení nebo zkušenost k tématu Kryptoměny – podřadný trh pro podřadné „obchodníky“.

 Burza Prime 16:29 
Název Kurz Změna
 COLT CZ GROUP SE  685.00  +3.32% 
 ČEZ  851.00  -1.22% 
 ERSTE GROUP BANK A  1 115.00  -1.11% 
 GEN DIGITAL  480.00  +0.10% 
 GEVORKYAN  250.00  -1.57% 
 KOFOLA CS  272.00  +0.37% 
 KOMERČNÍ BANKA  786.00  -10.12% 
 MONETA MONEY BANK  96.90  +1.57% 
 PHILIP MORRIS ČR A  15 980.00  -0.13% 
 PHOTON ENERGY  43.60  -0.91% 
 PILULKA LÉKÁRNY  175.00  -2.78% 
 PRIMOCO UAV SE  860.00  -4.44% 
 VIG  737.00  -0.14% 
Komodity online
 Ropa 82.93 USD 03.05   
 Zlato 2301.29 USD 03.05   
 Stříbro 26.52 USD 03.05   
 Káva 200.63 USD 03.05   
 Cukr 19.31 USD 03.05   
 Bavlna 77.99 USD 03.05   
Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.