Final countdown - zombie bankovnictví dlouhodobě nefunguje - Diskuze, názory, doporučení a hodnocení

 Hodnocení:      0 1 2 3      
Diskutující:
Návod    
 

Výpis příspěvků 1 až 20 (20)
 
přečíst (1) 21.08.13 13:13  YaM  (144117)

supr

...takhle to dopadne, když začne ekonom používat selský rozum. Najednou je mu rozumět a věci dávají i smysl :)

Dosavadní doporučení: přečíst (1)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (2) 04.08.13 19:05  ppetr1  (160502)

super clanek

nejlepsi co jsem cetl za posledni roky ohledne ekonomiky - bohuzel autor ma pravdu !!!!!!!!

jen podotknu - bankeri a politici uz maji strach ! - co si holt zaseli to si holt za par let sklidi a bude to strasna bida a utrpeni pro lidi !!!!!!!!!nejhorsi na tom,ze to vzdy odsere normalni clovek - proste hamiznost politiku a bankeru nezna mezí !

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (2)
Vaše doporučení:

přečíst (1) 02.08.13 15:15  píspol  pismenkovapolivkazavinacseznam.cz  (160462)

názor neinvestorky

Ač neinvestující, přece mám názor:

Ta procenta na zlatu (39%) se mi zdají ještě pořád příliš optimistická. Osobně bych viděla skutečnost do 10%. A kdyby autor obětoval krapet času, jistě by našel přiznání skladníků, že prodávají zlato, které nemají, a že kdyby se všichni rozhodli poukázky na zlato směnit na fyzické zlato, tak se dostane asi na polovinu (tenhle údaj si nepamatuju přesně) lidiček, kteří mají poukázky na zlato, ale zlato si nechali někde v depozitu. Proto vypuklo takové zděšení, když se myslímže Německo rozhodlo stáhnout si aspoň část svého zlata do svých trezorů, protože si uvědomilo, že kdo dřív přijde, ten dřív mele. Takže pokud má někdo komoditní peníze na zlatu, radila bych vybudovat si vlastní sejf a zlato si stáhnout k sobě do privátu, protože bankovní bezpečnostní schránky jsou volně přístupné policii, jak se přesvědčili účastníci aférky kolem paní Nagyové.

A co se týče celkového vyznění článku: Tahle chmurná vize bude realitou až tak po roce 2020, takže zatím je čas. A do té doby stihneme ještě jednu slušnou krizi alá Lehman Brothers v období únor-červen 2014. Potom se od července 2014 do prosince 2015 bude zdát, že se nic zásadního měnit nebude muset. A potom si všímaví začnou všímat, že to asi dál v nezměněné podobě nepůjde a v roce 2020 prohlásí pana Trecáka za vizionáře, páč měl už v roce 2013 pravdu.:-))

Dosavadní doporučení: přečíst (1)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (3) 04.08.13 19:19  ppetr1  (160502)

názor neinvestorky

investuji, ale do skutecnych penez - nikoli do virtualnich - ty me uz draze poucili.proto radeji vlastnim nemovitosti a relativne fyzicke zlato doma.

zlato tak radeji doma zakopane a penize to snad radeji uz dnes v polstari  - australie chce zdanit vklady !!

zlato a stribro jako platidlo overene casem a hystorii - tisknute penize - tedy papirky nikoli !!!!!!!!!!

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (3)
Vaše doporučení:

přečíst (1) 01.08.13 17:41  Pavel Pršala  pprsalazavinacvolny.cz  (157299)

Cenu zlata měřmě v Kč nebo v eurech. V USD to není korektní!

Pokud si vzpomínám, tak v roce 2000 se cena USD v Kč pohybovala kolem 40 Kč, dnes je to necelých 20 Kč (a jednu chvíli klesl kurz dokonce pod 15 Kč za 1 dolar). Takže PRRRRRRRRRRRRR, pane Trecáku - tomuhle se říká "vymývání očí pískem". Nebudeme přeci za blbce. 400 USD kolem roku 2000 představovalo zhruba 16.000 CZK a dnešních 1300 USD představuje cca 25.000 Kč a kupní síla těchto 25 tisíc Kč je jen mírně nad úrovní 16 tisíc Kč z roku 2000. Nemám pravdu? Je to všechno velice relativní a tudíž kdejaký demagog (tím nemyslím Vás, ale např. "nejdůvěryhodnějšího" ministra financí Kalouska) může zaostalým idiotům ve střední Evropě nakukat kdejakou BLBOSŤ a oni na něj ještě civí jak na svatý obrázek!

Dosavadní doporučení: přečíst (1)
Vaše doporučení:
přečíst (0) 04.08.13 19:23  ppetr1  (160502)

Cenu zlata měřmě v Kč nebo v eurech. V USD to není korektní!

(tím nemyslím Vás, ale např. "nejdůvěryhodnějšího" ministra financí Kalouska - lepis ministr financi byl pouze pan Rašín - Kalousek je az za nim.

doufam,ze nemyslite ze by byl pan BOHUS lepim ministrem financi - ten uz nam to predvedl a byla to bida s utrpenim pro vsechny !!!! dluhy,dluhy,dluhy ...................vsak on to nekdo zaplati - ale kdo????nechtel by jste nam to laskave povedet ?!?!?

 

Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (2) 01.08.13 17:31  Pavel Pršala  pprsalazavinacvolny.cz  (157299)

A čímpak byla omezena emise CDS a dalších desitek mld. USD otrávených derivátů?

Nevšimli jste si náhodou, že inflační tlaky prakticky ve všech "atlantických" ekonomikách vrcholily současně s frenetickým "tištěním" otrávených finančních derivátů?  A naopak od té chvíle, co těmto mnohdy veskrze virtuálním penězům (dluhopis, resp. "debt obligation", není přece nic jiného než "bankovka") došel dech, řešíme už PÁTÝM ROKEM problém JAK ČELIT DEFLACI (Japonci s ní zápasili dokonce 20 let) - a nikoli problém inflace. Naším hlavním problémem je dnes celosvětově především NEZAMĚSTNANOST, tzn. ekonomické nerovnováhy (zejména odvětvové), vzniklé v průběhu rychlého rozvoje produktivní síly práce (či chcete-li výrobních sil).

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (2)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (2) 04.08.13 19:28  ppetr1  (160502)

A čímpak byla omezena emise CDS a dalších desitek mld. USD otrávených derivátů?

deflace a japonci - zkuste se nad tim zamyslet.dluhy vlastni obcane teto zeme !!!!!!

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (2)
Vaše doporučení:

přečíst (1) 01.08.13 17:16  Pavel Pršala  pprsalazavinacvolny.cz  (157299)

Energie = lidská práce (a její produktivní síla)

No konečně! Konečně si pan Trecák položil tu zásadní otázku, vedoucí ovšem k pracovní teorii hodnoty, a tím i ke klasikům, Pettym počínaje, přes Smithe, Ricarda a Marxe - až k tomu nenáviděnému Keynesovi, Stiglitzovi, Krugmanovi a Bernankemu. Ropa (dříve uhlí, resp. pára)  je jen jedním z "energetických médií", která pomáhala v průběhu historie zvyšovat produktivní sílu práce - dlouhá staletí to byla hlavně tekoucí voda (případně vítr - viz Holandsko nebo La Mancha s Quijotem) a kůň, případně bůvol a jiná tažná zvířata. Pro úplnost: Marx rozlišuje mezi produktivitou a produktivní silou práce, protože produktivitu chápe jakou součin produktivní síly (P) a intenzity (I) práce. Intenzitou chápeme i délku pracovního dne, týdne atd. K zvýšení produktivní síly práce, např. při orbě, dochází nahrazením dřevěného pluhu ocelovým, posléze víceradlicovým, a také výměnou koní či bůvolů traktorem, případně osevem výnosnějších obilovin (typické např. pro rýži namísto pšenice). A vo tom to je! To jest o změnách v produktivní síle práce a následném přizpůosobování ekonomických proporcí (odvětví a forem dělby práce) - včetně PŘIMĚŘENÉHO rozdělování (tj.poměrem mezi úrovní mezd a zisků, včetně daní).

Dosavadní doporučení: přečíst (1)
Vaše doporučení:
přečíst (3) 04.08.13 19:45  ppetr1  (160502)

Energie = lidská práce (a její produktivní síla)

(tj.poměrem mezi úrovní mezd a zisků, včetně daní). - bohuzel ten nepomer je v soucasne dobe katastrofalni - politici a banky jsou pijavice nejhrubsiho zrna - vysavaji vse pro jednotlivce nikoli pro spolecnost !!!!!!!!

proc je USA bohate a EVROPA chuda?? protoze dane v USA jsou vice nez polovicni nez v EVROPE - nenazrani politici vse, dane zvysuji - cloveku se chce akorat brecet - kam to ta sebranka vede - tedy EU - u nas ani nemluve !!!!!!!!

chteji 100% dane kdyz uz jsou dnes na skoro 70% - a kdo bude pak delat??dnes uz nikdo delat nechce - A TO JEN DIKY DANIM !!!!!!!!!!!!!!!!

Dosavadní doporučení: přečíst (3)
Vaše doporučení:

přečíst (0) 01.08.13 16:34  Pavel Pršala  pprsalazavinacvolny.cz  (157299)

Nemohla by naopak být nadhodnocena cena ropy ve zlatě?

Když se podíváme na ceny uhlí, elektřiny a zemního plynu, skoro to tak vypadá. A co teprve až dojde časem ke zpomalování růstu automobilové dopravy v Číně - i když to potrvá ještě minimálně 10 - 20 let. A to nepočítám s případnými vlivy technického pokroku (např. odlehčení konstrukcí a další snížení měrné spotřeby paliv). Představte si, že ještě před  cca 80 lety stála 1 kWh elektřiny v ČSR (předválečné) zhruba stejně jako dnes - myslím tím NOMINÁLNÍ cenu. Jenže kupní síla 3,50 Kč v roce 2013 je úplně jiná, než kupní síla 3,50 Kč z roku 1933 (půl párku s rohlíkem stálo tenkrát zhruba 1 Kč - dnes stojí většinou 15 Kč - takže dnes zaplatíte za párek (vlastně půl "párku") v rohlíku zhruba stejně jako za 4 kwh elektřiny, zatímco před 80 lety by jste "za 4 kWh" (cca 14 Kč)  pořídili skoro 7 párků (tzn. 14 "půlpárků" - i s odpovídajícím počtem rohlíků).

Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:
přečíst (2) 04.08.13 19:49  ppetr1  (160502)

Nemohla by naopak být nadhodnocena cena ropy ve zlatě?

Když se podíváme na ceny uhlí, elektřiny a zemního plynu, skoro to tak vypadá. - myli pane dotace a jen dotace - to vas nenapadlo co ... vsechny ceny????????

proc si myslite ze snazi kazdy okrdat a krast?? - NO PROTOZE TU JSOU DOTECE - TO ALE LIDSTVO ZABIJE TEDY NE DOATACE A LIDSTVO ZABIJI POLITICI A BANKERI !!!!!!!

penize jsou jen carem papiru a maji presne tu hodnotu toho papiru - mozna je toaletak drazsi :-(

Dosavadní doporučení: přečíst (2)
Vaše doporučení:

přečíst (2) 01.08.13 16:05  Pavel Pršala  pprsalazavinacvolny.cz  (157299)

Apropos komoditní peníze ...

Kdysi v 70. letech jsem četl povídku "Pelageja" od Fjodora Abramova - a z té jsem se dozvěděl, že ještě dost dlouho po válce existovaly "komoditní peníze" i  v SSSR - kupodivu to bylo obdobné jako u starých Slovanů, to znamená, že zejména ženy, např. vedoucí obecní pekárny Pelageja, ukládaly "peníze" (hodnotu "vyvekslovaných" přebytků či "nadproduktu") z jídla do látek, kterých byl sice také relativní nedostatek, ale na rozdíl od potravin je bylo možno alespoň částečně "tezaurovat" (podobně jako tradiční drahé kovy). Voilá!

Dosavadní doporučení: přečíst (2)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (1) 04.08.13 19:53  ppetr1  (160502)

Apropos komoditní peníze ...

chtel jste napsat smenne zbozi :-)))

mam zlato mohu si koupit co chci - ovsem mam vajicka a potrebuji látku na oblek uz to bude smena a k tomu to v dnesni dobe speje.

lide prestavaji mit uctu k penezum - bohuzel ma na tom hlavni podil politik a banker - proste hamiznost a nenazranost !!!!!!!

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (1)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (2) 01.08.13 15:39  Pavel Pršala  pprsalazavinacvolny.cz  (157299)

A ještě něco: jak vysoké byly dluhy z obou světových válek?

Evropská část Ruska a značná část Německa (včetně dnešních území v Polsku) vypadaly po 2. světové válce tak žalostně, že by mne opravdu zajímalo, jak vysoký státní dluh byl tím opakovaným válečným šílenstvím vlastně vytvořen - byly to určitě stovky bilionů dnešních USD (na rozdíl od pouhých desítek bilionů "otrávených derivátů", připadajících na cca trojnásobnou světovou populaci). Mnohé země přišly o miliony svých nejproduktivnějších pracovních sil (většinou mladých) - mimochodem, co bylo tehdy národohospodářskou ztrátou pro nás (odsun kvalifikovaných sudetských Němců), bylo pro poválečné Německo přímo požehnáním - kdo by totiž asi jinak nahradil těch pobitých 7 milionů a obnovil s pomocí amerických investic zničenou zemi? Turci nebo Řekové s Italy? Na ty došlo teprve o 15 - 20 let později. Takže, prosím, zacházejme s kvantifikacemi (např. oněch státních dluhů) jako "slušní lidé". Už Božena Němcová proslula výrokem: "Každý slušný člověk by měl znát míru". Asi neměla na mysli "statistiku a pravděpodobnost", ale Ferdinanda Fingerhuta (staršího "Náprstka"), který jí dělal nemravné návrhy se slovy: "Oba jsme inteligentní lidé a víme, že rukávem se to nevypotí."

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (2)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (3) 04.08.13 23:58  Rastislav Trecák  (155420)

A ještě něco: jak vysoké byly dluhy z obou světových válek?

Naše míra jednoznačně vychází z informací, které máme k dispozici a kterým věříme. Vy říkáte, že v současnosti existujou toxické detiváty typu CDO nebo CDS jenom v desítkách bilionů USD? Podle mých insider zdrojů v současnosti existuje již přes 1000 bilionů (přes 1 trilion USD) různých finančních derivátů. Kolik z nich je toxických, to ví jenom bůh. Ale určitě to není jenom 30 bilionů USD. 

Pojdme se však přesunout k jiné veličině, aby jsme vyloučili inflaci (30 bilionů v roce 1945 není 30 bilionů dnes), pojďme k poměru dluhu k HDP. Nevím, jaký mohl být celoglobální poměr dluhů k celoglobálnímu HDP po WW II, ale např.poměr dluhu k HDP v USA byl za Trumana v roce 1945 cca 120%. A to bylo hned po válce, takže dluhy byly obrovské, kvúli válečné výrobě. Pak se dluh USA k HDP snižoval a v r. 1982 byl jenom cca 35% HDP. Teď se poměr dluhu k HDP blíží k 105% HDP. Stále si myslíte, že v současnosti nemá největší ekonomika světa problém s dluhy? A co Japonsko, Itálie? Další zadlužování přes tisk peněz už nemůže přinést nic, jenom konečné řešení a to monetární reformu (odepsání dluhů), cenovou inflaci nebo válku. V rámci vaší rovnice, stimulace M byla od roku 2008 v řádech bilionů USD, EUR, Jenů, Juanů a výsledek? Titěrný růst HDP v USA (i když po opětovných manipulacích s CPI indexem by jsem řekl, že USA jsou spíš v recesi), recese v Evropě a Japonsku a snižování růstu v Číně. Tvorba fiduciárních měn v systému frakčního bankovnictví nám způsobila krásný boom, ale i ohromné množství špatně alokovaných finančních prostředků, které by sme měli za normálního fungování kapitalismu odepsat. Volný trh se to snaží odepsat, centrální banky mu v tom brání, a vykrývají tyto ztratové investice tiskem nových měn, čím ale zvyšují dluh. A ten je již tak vysoký, že i když stačí splácet úroky, už i to je problém. Stačí, aby stouply úroky na dluhopisech nad určitou hranici (napr. u Japonska nad 2%) a JAP bude muset dávat skoro všechny daňvoé příjmy jenom na zplácení úroků!!! A když bude v JAP inflace 2% (to je plán ABEho), kdo bude nakupovat tyto dluhopisy, když nepokryjou ani oficiální inflaci? Jsme uzavřeni v dluhové pasti, z které není úniku bez drastických řešení.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (3)
Vaše doporučení:
přečíst (1) 04.08.13 20:09  ppetr1  (160502)

A ještě něco: jak vysoké byly dluhy z obou světových válek?

:-))))))

faktem je ze na druhe svetove valce vydelalo hlavne USA - proc asi ??

Dosavadní doporučení: přečíst (1)
Vaše doporučení:

přečíst (1) 01.08.13 12:01  Pavel Pršala  pprsalazavinacvolny.cz  (157299)

Znáte skvělou rovnici Irvinga Fishera (V*M = P*T) pane Trecáku?

Tak si ji, prosím, pořádně prostudujte a zamyslete se nad vztahem jednotlivých veličin v ní, zejména pak "V" označující průměrnou rychlost oběhu peněz v ekonomice, stejně jako "T" označující úhrn veškerých transakcí globálního hospodářství (včetně emisí CDSek v objemu cca 30 bilionů !!! USD a dalších finančních, či spíše "virtuálních" derivátů - pokud dobře počítám je to 30000 mld.USD/85 mld.USD = 353 měsíců, tzn. skoro 30 let). A co vám říká tzv. "druhý Fisherův efekt", kterým definoval (už před zhruba 80 lety) důsledky deflace jako výsledku neregulovaného "liberálního šílenství"? Vám to, samozřejmě, s ohledem na předmět vašeho "fetišistického podnikání"  vyhovuje, protože na strachu a panice se nejlépe vydělává.

Dosavadní doporučení: přečíst (1)
Vaše doporučení:
přečíst (4) 04.08.13 23:19  Rastislav Trecák  (155420)

Znáte skvělou rovnici Irvinga Fishera (V*M = P*T) pane Trecáku?

"Skvělou" agregovanou rovnici směny M*V=P*T (transakční rovnice je M*V=P*Q, kde Q je reálný produkt), která má matematicky formalizovat kvantitativní teorii peněz samozřejmě znám, ale neuznávám ji. A protože se pokládám za přívržence Rakouské ek. školy, moje úvahy a myšlenky vycházejí v mém článku z této teorie a né z neoklasické školy, z které pak vycházeli keynesiáni a monetaristé, pro které je tato rovnice modlou. Proto Vám asi moje názory vyjádřené v článku moc nevoněli. Ale vraťme se k rovnici směny, s kterou jako první přišel angličan John Stuart Mill a Irving Fisher ji jenom matematicky naformuloval. V rovnici souhlasím s tím, že tisk peněz (zvyšování M) vede k vyšším cenám. Minimálně k vyšším, než by byly bez tisku. Tzn. i když klesají, tak klesají o méně, než by klesly. Ale to je tak všechno, co si z této rovnice chci vzít. O nízké výpovední schopnosti této rovnice pro pochopení příčin a důsledků ekonomické reality napsal pan Jan Mašek, také jako já zastánce Rakušanů a ABCT. Vybírám z jeho článků například tyto teze:

- ta rovnice nám říká, že dvacet korun, které vydal Alois, se rovnají dvaceti korunám, které přijal Bedřich. Nic víc. Absolutně nic dalšího z toho nevyplývá. To jistě není nic, co by nám pomohlo zjistit faktory, které určují cenovou hladinu, jak znělo Fisherovo zadání. Fisher ale jde dále a tvrdí, že to můžeme číst tak, že 20 korun má stejnou hodnotu jako 10 rohlíků. Ale to v žádném případě není pravda – pro Aloise mají rohlíky větší hodnotu než 20 korun a pro Bedřicha naopak. Fisher by to měl vědět, neboť toto tvrdil dlouho po objevení subjektivní hodnoty Mengerem a spol., konceptu, ke kterému se jinak Fisher hlásil. Takže není pravda, že jedna strana je strana peněz a druhá je strana zboží. Obě strany jsou strany peněz.

 i kdyby hodnota byla stejná, tak z rovnice nevyplývá, co je příčinou a co je důsledkem. Nevyplývá z ní, že cena je určena zbývajícími veličinami, které jsou nezávislé. Všechny veličiny jsou totiž závislé – na subjektivním hodnocení jednajících lidí. Cena nemůže být určena neživými věcmi, jako je množství rohlíků a množství peněz. Cenu určují lidé, pro které ovšem v této rovnici není místo. Absurditu rovnice můžeme ukázat na této nové rovnici směny: 20 korun = 10 rohlíků krát počet právníků krát 2 koruny děleno počtem právníků. Najednou je jedním z „určujících faktorů“ ceny počet právníků.

- situace je ještě horší, pokud se díváme na agregovanou verzi rovnice, tj. M * V = P * T. Jedinou smysluplnou z těchto čtyř veličin je M : počet korun v oběhu. Co je T? Jak lze (doslova) sčítat jablka a hrušky? Jak lze sčítat rohlíky a divadelní představení? Co to je P? Pokud má být cenová hladina P průměrnou cenou, tak každý průměr musí mít společného jmenovatele. Když cena rohlíku je 2 koruny za rohlík a cena auta je 300 000 korun za auto, jaká je cenová hladina? 150 001? Asi těžko. Vážený průměr? Ale jak posoudíme váhu? Problém s rychlostí oběhu V je ten, že to není vůbec definovatelný pojem, taková věc nereprezentuje nic v reálném světě, a proto nelze o něm mít žádné předpoklady. Jediná smysluplná definice, i když pomineme nesmylnost P a T, je ta, že V se rovná P * T / M. Je to prostě číslo, které vyjde z této rovnice, anglicky balancing figure. Rovnice využívající veličinu, která existuje jen v ní samotné, nemůže popisovat reálný svět.

- rovnice je nezbytně statická a ignoruje čas. I kdyby popisovala reálný svět, tak j ...

Dosavadní doporučení: přečíst (4)
Vaše doporučení:


Diskuze Final countdown - zombie bankovnictví dlouhodobě nefunguje, další stránky: 1
stránkovat diskuzi po 10 | 20 | 50

Odkazy k diskuzi Final countdown - zombie bankovnictví dlouhodobě nefunguje

Final countdown - zombie bankovnictví dlouhodobě nefunguje - zdrojová stránka k tématu diskuze Final countdown - zombie bankovnictví dlouhodobě nefunguje.

Zasílání Denního souhrnu názorů na Final countdown - zombie bankovnictví dlouhodobě nefunguje e-mailem.

Přidat názor - vložte vlastní názor, doporučení, hodnocení nebo zkušenost k tématu Final countdown - zombie bankovnictví dlouhodobě nefunguje.

 Burza Prime 16:29 
Název Kurz Změna
 COLT CZ GROUP SE  663.00  +2.16% 
 ČEZ  861.50  -0.98% 
 ERSTE GROUP BANK A  1 127.50  +1.58% 
 GEN DIGITAL  479.50  -2.14% 
 GEVORKYAN  254.00  -1.55% 
 KOFOLA CS  271.00  +0.37% 
 KOMERČNÍ BANKA  874.50  +0.58% 
 MONETA MONEY BANK  95.40  +0.32% 
 PHILIP MORRIS ČR A  16 000.00  0.00% 
 PHOTON ENERGY  43.70  -2.67% 
 PILULKA LÉKÁRNY  180.00  0.00% 
 PRIMOCO UAV SE  900.00  -2.17% 
 VIG  738.00  +0.55% 
Komodity online
 Ropa 83.75 USD 21:28   
 Zlato 2304.59 USD 21:28   
 Stříbro 26.68 USD 21:28   
 Káva 206.40 USD 21:28   
 Cukr 19.27 USD 21:28   
 Bavlna 75.56 USD 21:28   


Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.