ČEZ: Česká vláda pravděpodobně zavede mimořádnou daň - Diskuze, názory, doporučení a hodnocení

 Hodnocení:      0 1 2 3      
Diskutující:
Návod    
 

Výpis příspěvků 1 až 20 (21)
 
přečíst (0) 10.08.22 12:55  Luděk  (246440)

a co odvod DPH z energií -to není neočekávaný příjem

Od nikoho jsem neslyšel fakt, že stát tiše inkasuje miliardy na větším odvodu DPH ze zvýšených cen energií.Co takhle místo okrádání minoritních akcionářů sazbu  DPH u energií prostě snížit? Anebo-navíc- inkasované peníze použít na zmiňovanou podporu domácnostem.Ale to ne, to by bylo "nesystémové" .ODS se opět pěkně vybarvuje. A já jí blbec opět naletěl...Tak jako to píše pán tady přede mnou:Sbohem česká pravice! 

Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:

přečíst (1) 04.08.22 11:53  Pavel Molík  pav.molikzavinacgmail.com  (246214)

Každá daň musí být smysluplná aby se jako bumerang neobrátila proti lidem.

Už jsem rozepsal důvody oné smysluplnosti a nebudu vše opakovat znovu, když zde soustavně příspěvky mažou.

Dosavadní doporučení: přečíst (1)
Vaše doporučení:
přečíst (2) 04.08.22 11:59  Pavel Molík  pav.molikzavinacgmail.com  (246214)

Každá daň musí být smysluplná aby se jako bumerang neobrátila proti lidem.

Psal jsem o tom, co přinese ona mimořádná daň spotřebitelům. Oběťmi neumětelství vlády Fialy skrze sofistikované okrádání spotřebitelů na základě napařené daně dodavatelům elektřiny budou především nejchudší lidé, kteří vždy nesou největší díl tíže, kteroužto tíži svým neumětelstvím na bedra občanů nakládá vláda Fialy. 

Dosavadní doporučení: přečíst (2)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (19) 02.08.22 10:44  Pipa666  (244672)

Tím roztočí jen další kolo

Veškeré daně jsou přeneseny na koncového spotřebitele, tak nechápu komu tím ulehčí. Pochybuji, že boss se nechá o něco ochudit. Dopustili monopol a neochránili svoje občany.

V jiné zemi by už šli lidé do ulic.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (19)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (22) 02.08.22 10:14  Petr Šmacho  smachozavinacseznam.cz  (246100)

ODS obelhala voliče a dopadne jak socani

Tak místo toho, aby zmrazil výdaje, seškrtal dotace a propustil hromadu nepotřebných úředníků, modrej pták Fiala a jeho banda neschopných nohsledů vymejšlí ptákoviny jak okrást druhé, aby bylo co po socansku přerozdělit. Jenže s takovou budou za dva roky už jen přerozdělovat bídu a dluhy, až jim dojdou i peníze těch druhých zatímco státní aparát narůstá do obludných rozměrů.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (22)
Vaše doporučení:
určitě nečíst (21) 02.08.22 10:34  Tomasso  (243566)

ODS obelhala voliče a dopadne jak socani

Takových řvounů, kteří vědí všechno nejlíp, jsme v letech 2009-2013 slyšeli hromady, ale v opačném gardu. To se zase nelíbily škrty a šetření. Výsledkem byla Babišovská doktrína "z krize se proinvestujeme", díky které jsme během dvou, tří let zvýšili státní dluh o bilion Kč. Takže vůči těmto rozumům, co se má kdy dělat, jsem imunní, protože se vždycky najde hlasitá skupina, které se nebude líbit cokoliv, co vláda udělá. I proto se domnívám, že nejlepší, co vláda v tuto chvíli může udělat, je takřka nic (s výjimkou hledání kapacit a dodávek místo ruského plynu)

Dosavadní doporučení: určitě nečíst (21)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (16) 02.08.22 12:42  Jirb  (243886)

ODS obelhala voliče a dopadne jak socani

Nebyl to bilion, ale cca 820 mld a tito pětiexperti mají "velice dobře" našlápnuto to ještě o 50 % překonat. Vyhozené peníze to nebyly - viz naše nízká nezaměstnanost neboť především k tomu ta "covidová" podpora byla. Opozice tenkrát ještě kritizovala vládu, že dává málo, vzpomínáte? Nicméně inflace jim v tomto teď pomáhá, tak proč by se jí bránili, my to "rádi" zaplatíme. Jde o to, jak dlouho to lidi ještě unesou. Podzim a zima ukáže.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (16)
Vaše doporučení:

přečíst (15) 02.08.22 09:14  ASD  (242772)

Já to nechápu

Proč se to dělá tak složitě? Místo nesystémových řešení chce udělat jedno zásadní a to odchod z Lipské burzy.

Dosavadní doporučení: přečíst (15)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (9) 02.08.22 05:37  Pavelec  (246092)

Naivita

Naivita česká, toť věc je hezká. Že skončí snad rozkrádání STANU, hrabivost ODS pánů, přesvědčení - Piráti bohatým berou, aby chudým dali, KDU - ČSL majíc božská zdání i TOP 09, že medvědem k ochraně lidu se stane, to věru naivní je, jak myšlenka spravedlivé daně. A všichni se modlí k spáse rukou opozice. Však naivní občan zacinká sotva klíči, že každá strana jen hrabe, hospodářství naše je tak jako tak v ... Jak by ne, zahrabalo jej vládnutí chlapců v rukou mamonu s rýči.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (9)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (27) 01.08.22 19:31  Šališek  mludeszavinacseznam.cz  (246071)

Konec pravice u nás

Nevím proč se mi vkrádá myšlenka,že to dělá stát proto,aby vyšachoval drobné akcionáře.Protože vykoupit akcie za (odhadem 1100-1200Kč) by stát přišlo draho.Takže vymysleli flignu z daní a počítají ,že cena akcie klesne na 800 až 600Kč,pak by mohli vyplatit drobné akcionáře.Jinak to nemá smysl než okrást drobné akcionáře,protože stát zdaní sám sebe a kde je zisk ? Jenom ze zisku jenž by se rozdělil mezi drobné akcionáře,takže je to jen proti drobným akcionářům. Stát ,jako maioritní vlastník může navrhnout dividendu ve výši 90% zisku a pokud bude zisk vysoký dostane stát vysokou divi a tu může použít na na kompenzaci ceny energie.Jenže vyšší divi by dostali i drobní akcionáři a to vláda nechce.Já jako drobný akcionář (včetně ženy,dcery a syna)po zavedení účelové dani jsem odhodlaný žalovat stát (potažmo vládu)za zmaření investice.    Jsem dlouholetý volič ODS (býval jsem i členem),veřejně prohlašuji ,že po zavedení této "vychcané daně" přestanu volit (vrátím se do socialismu-kdy jsem nevolil) a budu přesvětčovat lidi k bojkotu stran,jenž zákon schválí.Za rok za dva můžete znárodňovat!!!    Pokud chcete být férový zdaňte zisk nad XXmiliónů všem právnickým subjektům počínaje agrofertem (tam dáváte dotace),co výdělky na COVIDU ,kdy se během pár týdnů stali milionáři s lidí jako je Prymula.Jsem na vás zvědav.Šališek (Miroslav Ludes)         

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (27)
Vaše doporučení:
přečíst (6) 02.08.22 10:45  JendoSlaff  (242294)

Konec pravice u nás

Máte nějaký právní posudek? Taky jsem si myslel, že by to bylo žalovatelné jakožto "zmařená investice." Bohužel se mi zdá, že na současnou daň nelze napasovat zákon č. 82/1998 Sb. A že v případě zpětného odkupu na to opět nelze napasovat §250 (manipulace s kurzem investičních nástrojů) zákona č. 40/2009 Sb. Jinak řečeno, vypadá to, že oboje je nebetyčná prasárna, která ale je v rámci zákonů ČR legální. Jsem laik, mohl by se k tomu vyjádřit někdo vzdělaný v oboru?

Dosavadní doporučení: přečíst (6)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (5) 02.08.22 12:25  Jakub Řehnický  (246115)

Konec pravice u nás

Říká se tomu investiční riziko, pane.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (5)
Vaše doporučení:
přečíst (5) 02.08.22 14:06  JendoSlaff  (245914)

Konec pravice u nás

Zatím to tak opravdu vypadá. Pokud to není napadnutelné, tak je to opravdu jak říkáte součást investičního rizika. Přijde mi to ale poněkud jako pana-prohráváš, orel-vyhrávám: Akcii se nedaří? Máš smůlu. Akcii se daří? Stát to napraví tím, že zavede zvláštní daň. To není moc stimulující prostředí pro investory a střadatele (spekulanty z toho prosím vynechme). Proto mi napadlo že by to mohlo být už ošetřeno právní úpravou. Když by investici zmařil například úředník, tak se lze nechat odškodnit.

Dosavadní doporučení: přečíst (5)
Vaše doporučení:
přečíst (5) 02.08.22 10:40  PJPrince  (245662)

Konec pravice u nás

Smutné, ale výmluvné shrnutí. Obávám se, že to, co říkáte zkraje, je přesně tak. Tedy uvažuji-li aspoň nějakou inteligenci (a z ní vyplývající strategii) na straně těch, co to dělají - je to vychcaná strategie, ale zdanit, snížit cenu akcií, "znárodnit" dává pro stát aspoň nějaký smysl. Jen si říkám, zda to nejsou takoví ... že bez uzardění devastují hodnotu vlastního majetku výměnou za nicneřešící daň.

Dosavadní doporučení: přečíst (5)
Vaše doporučení:
přečíst (6) 02.08.22 12:22  Jirb  (243886)

Konec pravice u nás

Myslím, že blíž realitě bude ta vaše poslední věta. Ti experti se v tom prostě plácají, neví kudy z toho ven a tak vymýšlejí chaotická nesystémová "řešení".

Dosavadní doporučení: přečíst (6)
Vaše doporučení:
přečíst (10) 02.08.22 08:52  PetrM  (246085)

Konec pravice u nás

ODS s Fialkou byla pravice? :D :D :D :D :D :D :D :D To jsou totalitni bolsevici

Dosavadní doporučení: přečíst (10)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (20) 01.08.22 18:17  Trubač  trbnowzavinacseznam.cz  (246067)

ČEZ - mimořádná daň ?

Dobrý den, před několika dny jsem psal svůj názor, návrh řešení ohledně cen elektřiny v ČR /krom jiného, ropa

a plyn/, nesetkalo se to s příliš velkým pochopením, poukazoval jsem na model z Francie, co se týká elektřiny,

kde 40 % levně vyrobené elektřiny si nechávají a zbytek teprve "obchodují" na Lipské burze, za podstatně vyšší ceny. Byl jsem od několika přispěvatelů "osočován", že chci /navrhuji/ zastropování ceny elektřiny, jako v případě Francie a tím "poškození" ziskovosti ČEZu.

Po několika dnech vláda zvažuje zavedení mimořádné daně a jak se ukazuje po zjištění "reality", se ukazuje od

našich ekonomů, kteří používají hlavu, že to není, tak jak se to tváří a že zavedení mimořádné daně, reálně zas tak moc, skoro nic neřeší a navíc poškodí energetické firmy víc, než model z Francie. Všichni "chytrolíni", kteří

jsou zastánci "mimořádného zdanění" energetických firem, zapomínají na "jádro pudla", daň jsou peníze, které mohou být v různé výši a najednou zjistíte, že těch peněz je málo, jenže domácnosti a průmysl na peníze "nefungují"- neposvítí, nezatopí s nimi. A Tady je Ta chytrost z Francie, řeší skutečnou energii /bez ohledu na cenu/, která je na trhu a to je ten chytrý rozdíl, protože energie, je To, co potřebujeme.

Snad jsem to napsal srozumitelně, kdo chce a přemýší, tak pochopí, co jsem velmi stručně chtěl "říci".

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (20)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (15) 01.08.22 19:15  Pijack Jméno 'Pijack' používá stále stejný uživatel  (245993)

ČEZ - mimořádná daň ?

Máte v jedné věci najasno. ČEZ byla investice obyvatelstva do budoucnosti. Ve Francii stavěly elektrárny privátní společnosti, kterým nikdo investice neznehodnotil. ČEZ mají ze své podstaty zásobovat elektřinou pouze české obyvatelstvo. Takže žádných 40%, ale 100%... a pokud něco zbude, bylo by obyvatelstvo hloupé jim bránit v prodeji za hranice země. Na tom by totiž obyvatelstvo svým způsobem vydělalo také. Jenže když máme ve vládě absolventy humanitních pavěd, nedělejte kompromisy. Kompromis je cesta do pekel. ČEZ vlastní stát jako major a stát jsme my. Až ukradnou ČEZ celý, bude to jiná situace. TEČKA.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (15)
Vaše doporučení:

přečíst (17) 01.08.22 17:47  Pavel Molík  pav.molikzavinacgmail.com  (246065)

Vládní záměr v konečném důsledku jen ještě víc zdraží elektřinu pro spotřebitele

Fialova vláda jako by postupovala podle hesla "Po nás potopa". Neumětelství Fialovy vlády je do očí bijící. Nelze řešit problém tak, že při řešení problému vygeneruji další a ještě větší problémy. 

Dosavadní doporučení: přečíst (17)
Vaše doporučení:


Diskuze ČEZ: Česká vláda pravděpodobně zavede mimořádnou daň, další stránky: 1 | 2 | Další »
stránkovat diskuzi po 10 | 20 | 50

Odkazy k diskuzi ČEZ: Česká vláda pravděpodobně zavede mimořádnou daň

ČEZ: Česká vláda pravděpodobně zavede mimořádnou daň - zdrojová stránka k tématu diskuze ČEZ: Česká vláda pravděpodobně zavede mimořádnou daň.

Zasílání Denního souhrnu názorů na ČEZ: Česká vláda pravděpodobně zavede mimořádnou daň e-mailem.

Přidat názor - vložte vlastní názor, doporučení, hodnocení nebo zkušenost k tématu ČEZ: Česká vláda pravděpodobně zavede mimořádnou daň.


Daně a daňová přiznání - informace, termíny, formuláře



Více zpráv k tématu Daně

 Burza Prime 13:25 
Název Kurz Změna
 COLT(CZG)  635.00  0.00% 
 ČEZ  864.00  +1.11% 
 ERSTE  1 108.00  -0.72% 
 GEN(NORTON)  494.52  +0.72% 
 GEVORKYAN  254.00  +0.79% 
 KB  864.00  +0.23% 
 KOFOLA  269.00  -1.10% 
 MONETA  97.20  +0.21% 
 PHOTON  44.45  +0.11% 
 PILULKA  175.00  -3.05% 
 PM  16 000.00  +0.25% 
 PRIMOCO   930.00  +3.33% 
 VIG  734.00  +0.82% 
Komodity online
 Ropa 88.02 USD 13:04   
 Zlato 2341.33 USD 13:04   
 Stříbro 27.39 USD 13:04   
 Káva 225.53 USD 13:04   
 Cukr 19.33 USD 13:04   
 Bavlna 82.30 USD 13:04   
?

Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.