Česká expozice již potřetí na veletrhu privátních značek PLME 2023

Česká expozice již potřetí na veletrhu privátních značek PLME 2023

17.01.2024 / 08:29 | Aktualizováno: 17.01.2024 / 08:36

Potravinářský veletrh Private Label Middle East se konal ve dnech 7. až 9. listopadu 2023 v prostorách WTC Dubaj. Více jak 600 firem ze 40 zemí představilo své produkty pro velmi populární kategorii privátní výroby.

Po úspěšných účastech na minulých ročnících se na veletrh PLME 2023 vrátil stánek Ministerstva zemědělství. V letošním roce se akce opět zúčastnilo 6 českých firem na výstavní ploše 60 m². I přes slabší první den se firmám nakonec podařilo získat zajímavé kontakty pro vstup na místní trh. V letošním roce se bohužel vyskytl problém, se kterým se nedalo počítat. Veletrh PLME je součástí obrovského veletrhu Gulfood Manufacturing, který dohromady s PLME a ISM zabírá všechny haly obrovského výstaviště WTC Dubai. V letošním roce si ale vláda zablokovala na daný termín 5 hal pro své potřeby a tak se pořadatelé museli rozhodnout, jestli na poslední chvíli změní zažity termín a vytvoří tak obrovský problém firmám se změnou rezervací letenek a hotelů, nebo budou pokračovat a vytvoří pro část veletrhu dočasné haly za hlavním výstavištěm. Logicky se zvolila druhá varianta a PLME a Specialty Foods se tak ocitli mimo hlavní toky návštěvníků.

To se bohužel projevilo na celkovém provedení veletrhu, od zázemí po počet nasbíraných kontaktů. I tak se ale veletrh mohl prezentovat jako nejlepší svého druhu v regionu, protože opravdu nemá konkurenci. Co je ještě důležitější, příští rok se díky změně termínu a provedení vrátí zpět do hlavních hal. Jelikož se od roku 2024 zakázaly na únorovém Gulfoodu vystavovat cukrovinky, přesouvá se velký počet vystavovatelů do prostoru ISM a PLME 2024. Z toho důvodu tak organizátoři poprvé pořádání veletrhů oddělili a PLME dohromady s ISM a dalšími budou pořádat v hlavních halách od 24. až 26.10. 2024. Gulfood Manufacturing s výrobními technologiemi tak dostane prostor sám pro sebe v klasickém termínu 5. až 7.11.2024.

V den zahájení veletrhu přijel firmy podpořit také velvyslanec ČR ve Spojených arabských emirátech JUDr. Josef Koutský, který zúčastněným popřál mnoho úspěchů a nabídl svojí asistenci. Pro české firmy se jednalo o dobrou příležitost k prezentaci produktů v dynamicky rostoucím segmentu privátních značek a k upevnění obchodních vazeb v SAE i v celém regionu GCC.

Zpracoval: L. Zamrzla, zemědělský diplomat velvyslanectví ČR v Abú Dhabí



Zařazenost 17.01.2024 08:01:00
ZdrojMZv ČR v Abú Dhabí
Originálmzv.gov.cz/abudhabi/cz/obchod_a_ekonomika/zemedelstvi/-zastupitelske_urady-abudhabi-publish-cz-obcho...
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V