Ženy v podnikání: Monika Vintrlíková

Ženy v podnikání: Monika Vintrlíková

10.10.2023 / 20:44 | Aktualizováno: 10.10.2023 / 21:32

Velvyslanectví České republiky ve Washingtonu D. C. hostilo 19. září 2023 inspirativní online rozhovor jako součást své série "Ženy v podnikání" s jednou z nejúspěšnějších českých podnikatelek v e Spojených státech - Monikou Vintrlíkovou, generální ředitelkou společnosti ALBAform, Inc. Monika Vintrlíková sdílela své zkušenosti a pohledy na překonávání překážek při rozvoji svého podnikání přes Atlantik.

Monika Vintrlíková vede ALBAform, rodinný podnik druhé generace s více než třicetiletou zkušeností ve formování, svařování a montáži kovových komponent pro automobilový, zemědělský a elektromobilní sektor. Tato společnosti má výrobní závody jak v České republice, tak ve Spojených státech, kde v tuto chvílí zaměstnává více než 150 lidí.

Monika Vintrlíková hovořila o začátcích společnosti v roce 1992, o jejím rozšíření do za Oceán a o dalším rozvoji směrem do Mexika. Vintrlíková zdůraznila, jak důležité je být na blízko svým zákazníkům, zejména s ohledem na náklady spojené s dopravou. Poradila také ostatním českým firmám, které se chystají expandovat do zahraničí, aby nečekaly na státní pobídky, ale spíše vložili své úsilí k otevření pobočky ve státech. Upozorňuje na to, že firmy, které o USA uvažují, musí být připraveny sáhnout hlouběji do peněženky. Investice do byznysu jsou zde několikanásobně vyšší než v ČR.

Paní Vintrlíková sdělila, proč se zaměřuje jihovýchod USA. Rostoucí ekonomika ve státě Georgia a spolehlivost tamní pracovní síly jsou jedním z důležitých faktorů, které jí k tomu vedly. Během rozhovoru hovořila o aktivní spolupráci s místními technickými školami a také s hlavními univerzitami v okolí Atlanty. Majitelka firmy také klade důraz na přítomnost českých zaměstnanců společnosti Albaform při zahájení podnikání v Atlantě. Zvláštní pozornost věnuje také dvojjazyčným schopnostem zaměstnanců působících na místě, což je klíčové pro efektivní komunikaci s továrnou v České republice.

V rámci série "Ženy v podnikání", která oslavuje české ženy podnikající v Americe, se paní Monika Vintrlíková otevřeně podělila o své zkušenosti jako žena pracující v automobilovém průmyslu. S důrazem na svou výchovu v rodinném podniku, vysvětlila, že získala nezbytné know-how, které jí umožňuje dosahovat úspěchu, a že nikdy nepocítila žádná omezení na základě svého pohlaví, přestože musí vyvažovat svou pracovní náplň a roli matky. Je hrdá na to, že je významným lídrem v oblasti automotiv v USA a ČR.

Monika Vintrlíková také působí jako honorární konzulka České republiky v Atlantě, Georgii. České velvyslanectví si velmi váží vzájemné spolupráce a jejího jmenování do této pozice. Její znalost amerického trhu je neocenitelná a v minulosti pomohla řadě českých firem při vstupu na americký trh.

Série "Ženy v podnikání" je součástí vzájemného inspiračního festivalu Velvyslanectví České republiky 2023 - Eliška Junková. Eliška Junková, která se narodila na území dnešní České republiky, byla známá jako "Královna volantu". Přestože závodila pouze 5 let v 20. letech minulého století, postavila se proti nejlepším mužským jezdcům světa, revolučně změnila přípravu závodních vozů a stala se první ženou, která vyhrála Grand Prix. Junková byla také skvělou podnikatelkou, která spojila podnikání se svou láskou k cestování. Její podnikatelský duch inspiroval sérii "Ženy v podnikání". Pro další informace prosím navštivte webovou stránku www.mutualinspirations.org.



Zařazenoút 10.10.2023 21:10:00
ZdrojMZv ČR Washington
Originálmzv.gov.cz/washington/cz/obchod_a_ekonomika/zeny_v_podnikani_monika_vintrlikova.html
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V