V Dubaji se uskutečnilo výroční zasedání České obchodní komory v Dubaji a severních emirátech

V Dubaji se uskutečnilo výroční zasedání České obchodní komory v Dubaji a severních emirátech

15.11.2023 / 10:38 | Aktualizováno: 15.11.2023 / 11:52

Dne 25. 10. 2023 se v hotelu Radisson Blu Deira Creek v Dubaji uskutečnilo formou tradiční gala večeře s názvem "26th CBC Anuual Business Session" pořádané česko-emirátskou obchodní komorou Czech Business Council (CBC) ve spolupráci s českým velvyslanectvím v Abu Dhabi. Akce byla pořádána a finančně podpořena formou projektu ekonomické diplomacie (PROPED) a vystoupili na ní nový český velvyslanec v SAE Josef Koutský a ekonomický diplomat Jakub Jaroš. Večer, kterého se zúčastnilo několik desítek českých firem působících v SAE, zástupce kanceláře CzechTrade v Dubaji, ale třeba i nová evropská velvyslankyně v SAE, paní Lucie Berger, přinesl publiku řadu zajímavých odborných informací a poznatků z oblasti businessu a podnikání v Emirátech.

Czech Business Council je asociace českých podnikatelů a firem s dlouhodobým zájmem o obchod se Spojenými arabskými emiráty, která v současnosti sdružuje na dvě desítky českých firem působících v SAE (např. společnosti Brudra, Moser, Preciosa či Lasvit). Jedná se o podnikatelskou platformu pracující na základě licence Dubajské obchodní komory. Jejím cílem je kromě jiného i organizovat setkání českých podnikatelů působících v Dubaji. Díky mnoha aktivitám, na které se zaměřuje, přispívá k rozvoji vzájemných obchodních, kulturních a ekonomických vztahů a šíří tak renomé České republiky i samotných exportérů v regionu.

Prezident obchodní komory, pan Pavel Foubík, si akci pochvaloval a těší se již na další rok, kdy bude CBC slavit kulaté desetileté jubileum od založení v roce 2014: "výroční zasedání CBC společně s galavečeří již tradičně slouží jako platforma pro setkávání české podnikatelské komunity s emirátskými partnery a i širší veřejností. Jsem velmi rád, že se nám daří do programu akce dlouhodobě zapojovat i českou ambasádu v Abu Dhabi. Prostřednictvím ambasády se dozvídáme o zajímavých iniciativách a možnostech spolupráce, jako je např. program na podporu ekonomických aktivit českých společností v zahraničí (PROPEA) a dalších aktivitách velvyslanectví. Věřím, že účast na zasedání je zajímavá i pro české diplomaty, kteří se zde zase dozví leccos o aktivitách českých firem zde v Emirátech, a dostanou přístup k zajímavým odborným informacím ze světa místního businessu, dnes například o chystané daňové reformě v SAE".



Zařazenost 15.11.2023 11:11:00
ZdrojMZv ČR v Abú Dhabí
Originálmzv.gov.cz/abudhabi/cz/obchod_a_ekonomika/-zastupitelske_urady-abudhabi-publish-cz-obchod_a_ekonomik...

Související témata

Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V