Krátce z 15. schůze Rady města Aše z 6. listopadu 2023


Rada města Aše schválila podporu Potravinové bance Karlovarského kraje, z.s. ve výši 50 tisíc korun.

Rada města Aše doporučila zastupitelstvu schválit pro základní školu v Hlávkově ulici navýšení příspěvku na provoz a energie za rok 2023 o 600 tisíc korun. Škola vykazuje nárůst počtu žáků, což zvyšuje provozní náklady. V současné době je s 465 žáky školou s nejvyšším počtem žáků v Aši.

Rada města Aše schválila nového nájemce baru a klubu v KC LaRitma. Ze tří uchazečů výběrová komise doporučila Václava Ponikelského.

Rada města Aše schválila dodatek ke smlouvě o dílo na akci, kterou je odstranění vlhkosti ve sklepích základní školy v Okružní ulici. Stavba řeší obnovení hydroizolační ochrany spodní stavby objektu. Dodatek ke smlouvě obsahuje jak více, tak i méněpráce, celková bilance je plus 342 tisíc korun. Cena zakázky je nyní 3 milióny korun.

Rada města Aše nedoporučila zastupitelstvu města schválit koupi dvou nemovitostí, které byly městu nabídnuty. Jedná se o areál společnosti Rehabilitace Vrch, s.r.o. v ulici Na Vrchu za 17, 267 miliónu korun a dům č.p. 2044 v ulici Na Háji (bývalé ČSAD) za 11,83 miliónu korun. U první nemovitosti rozhodla vysoká rizikovost této transakce, u druhé vysoká cena a vysoká nákladovost na opravu budovy, jejíž stav si vyžaduje celkovou rekonstrukci.

Rada města Aše doporučila zastupitelstvu schválit rekonstrukci elektroinstalace v objektu mateřské školy v Nohově ulici v roce 2024. Náklady na rekonstrukci, včetně vystěhování školy a výmalby jsou 3,4 miliónu korun, předpokládaná realizace je v měsících červenec a srpen.

Rada města Aše schválila výsledek poptávkového řízení na zpracování územní studie na řešení návsi u kostela sv. Karla Boromejského v Mokřinách. Z šesti oslovených projekčních kanceláří bylo doručeno zpět pět nabídek, z nichž nejnižší cenu (187 tisíc Kč) nabídl Mgr. Ing. arch. Rostislav Říha, Praha. Studie má řešit území o velikosti cca 7000 m 2 především jako místo pro setkávání a pořádání různých akcí.

Odvoz a uložení sedimentu (bahna), vytěženého z rybníku ve Vernéřově při opravě hráze. To bylo další téma této schůze. Rada města schválila výsledek poptávkového řízení firmy, která odvoz a uložení zajistí. Z devíti oslovených společností podali cenovou nabídku pouze dvě, nejnižší byla od spol. Street line Karlovy Vary, cena s DPH je 1,11 miliónu korun.

Dvě usnesení se týkala investování do ašského základního školství. Rada města schválila výsledek výběrového řízení na projektovou dokumentaci, která má řešit úpravy v základní škole a střední škole ve Studentské ulici. Projekt na zřízení šicí dílny, IT učebny, cvičného bytu, kabinetu, výtahu, atd. zpracuje spol. ČOS EXIM České Budějovice za 573 tisíc korun. Druhým záměrem je pořízení dokumentace na úpravy a zřízení učeben v objektu základní a mateřské školy v Okružní ulici. Dodavatelem bude Ing. arch. Václav Zůna, cena 291 tisíc Kč. PD bude řešit zřízení kabinetu fyziky, dvou jazykových učeben, sborovny, učebny IT, učebny robotiky, atd. Obě dokumentace budou vycházet z již zpracovaných studií a stanou se podkladem k žádostem o dotace. Dle studií jsou náklady na úpravy objektu Základní školy a střední školy Studentská 10,6 miliónu korun a Základní školy a mateřské školy Okružní 15,62 miliónu korun.


Milan Vrbata, tiskový mluvčí Městského úřadu v Aši

Zodpovídá: Milan Vrbata
Vytvořeno / změněno: 7.11.2023 / 7.11.2023

Zařazenoút 07.11.2023 14:11:00
Zdroj
Originálmuas.cz/vismo/dokumenty2.asp?id_org=52&id=243781
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V