Incomingová mise v oblasti mobility

Incomingová mise v oblasti mobility

05.06.2023 / 21:23 | Aktualizováno: 05.06.2023 / 21:32

Do Prahy, Brna a Mladé Boleslavi zamířili zástupci amerických firem usilující o obchodní i vědecko-výzkumnou spolupráci. Jedním z klíčových témat byl vodík a možnosti jeho širšího uplatnění v dopravě.

V posledním květnovém týdnu se uskutečnila historicky vůbec první incomingová mise ze srdce amerického Středozápadu do srdce Evropy. Primárním cílem mise bylo podpořit české firmy i vědecko-výzkumné instituce při získávání a prohlubování kontaktů s americkými partnery. Projekt byl termínově navázán na konání Smart Cities Symposium & European Transport Congress u příležitostí 30. výročí vzniku Fakulty dopravní při Českém vysokém učení technickém v Praze. Vedle konference s mezinárodní účastí, která probíhala v Národní technické knihovně, měli členové mise možnost potkat se s předními českými odborníky v oblasti dopravy v prostorách Národního technického muzea v Praze. V hlavním městě dále proběhla setkání se zástupci Českého institutu informatiky, robotiky a kybernetiky, Ministerstva průmyslu a obchodu, Sdružení automobilového průmyslu, společnosti Škoda Digital a agentury CzechInvest, která představila nově vzniklý Mobility Innovation Hub.

V jihomoravské metropoli si zástupci amerických firem prohlédli historické prostory Vysokého učení technického v Brně a jednali s děkanem Fakulty informačních technologií a zástupci dalších tří fakult. Následně navštívili laboratoř největšího vzdělávacího a výzkumného pracoviště v oboru automobilního a dopravního inženýrství v České republice. V odpoledních hodinách dále proběhlo setkání se zástupci města Brno, Jihomoravského inovačního centra a regionální kanceláře CzechInvest. V Mladé Boleslavi se uskutečnila schůzka s vedením a odbornými pracovníky ŠKODA AUTO Vysoká škola, kteří představili své výzkumné projekty, a se zástupci společnosti ŠKODA AUTO, a.s. Následovala prohlídka samotného závodu, konkrétně výroby baterií M6.

Mise vznikla jako společný projekt ekonomické diplomacie financovaný Ministerstvem průmyslu a obchodu a byla realizována Generálním konzulátem České republiky v Chicagu ve spolupráci s agenturou CzechInvest. Její uskutečnění je výsledkem dlouhodobého záměru o posilování česko-americké spolupráce v obchodní i vědecko-výzkumné oblasti a je příslibem hlubší spolupráce v obou oblastech.

Galerie


Incomingová mise_2023

ŠKODA AUTO
ŠKODA AUTO Vysoká škola
Ministerstvo průmyslu a obchodu
Jihomoravské inovační centrum
VUT v Brně
Laboratoř Ústavu automobilního a dopravního inženýrství


Zařazenopo 05.06.2023 21:06:00
ZdrojMZv ČR v Chicagu
Originálmzv.cz/chicago/cz/obchod_a_ekonomika/incomingova_mise_v_oblasti_mobility.html
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V