Úspěch české vojenské obuvi v Afghánistánu

Úspěch české vojenské obuvi v Afghánistánu

21.07.2016 / 11:29 | Aktualizováno: 18.03.2021 / 20:00

Česká firma Prabos Plus a.s. společně se svým místním partnerem Harirod General Trading otevřeli první obchod prodávající exkluzivně českou vojenskou obuv přímo v komerčním srdci Kábulu.

Slavnostní přestřižení pásky obchodního zastoupení firmy Prabos Plus a.s.

Slavnostní přestřižení pásky obchodního zastoupení firmy Prabos Plus a.s.

Součástí otevření byla snídaně a následná diskuze o podpoře ekonomické spolupráce

Součástí otevření byla snídaně a následná diskuze o podpoře ekonomické spolupráce

Model S10850 Kábul a další produkty firmy Prabos Plus a.s. lze koupit v obchodním centru v Kábulu

Model S10850 Kábul a další produkty firmy Prabos Plus a.s. lze koupit v obchodním centru v Kábulu

Otevření se konalo v budově Harirod Business Center, kde velvyslanec České republiky Miroslav Toman přivítal zástupce Ministerstva vnitra společně s obchodním zástupcem Prabos Plus a.s. Christophem Drenkem a prezidentem Harirod General Trading p. Azizem Hakimi. Dle velvyslance Tomana návrat českých bot na místní trh nejen navazuje na úspěšnou tradici československých výrobků v Afghánistánu, ale zároveň dokazuje, že soukromý sektor v Afganistánu má potenciál, který je třeba využít. Dle slov velvyslance “produkt s dlouholetou tradicí, doplněn o nové technologie, se vrací zpět do Afghánistánu“. Christoph Drenk a Aziz Hakimi poděkovali velvyslanci za nadstandartní podporu v rámci zprostředkování kontaktů, jednání s místními úřady. Zapojení zastupitelského úřadu a podpora má nesmírný význam ve složitém prostředí, které v Afghánistánu panuje. Ambasáda České republiky v Kábulu svým aktivním přístupem pomohla firmě Harirod General Trading s ověřením místního partnera, získáním dovozní licence od Ministerstva vnitra, zprostředkovala mediální zviditelnění a poskytla logistickou podporu v rámci návštěvy obchodního zástupce z České republiky.

Obchodní centrum Harirod Business Center se nachází ve čtvrti Khesht Ukhtif, Licee Maryam, které patří mezi nejrušnější obchodní tepny Kábulu. Cílem projektu je přivést návštěvníky této rušné čtvrti do obchodního centra a vytvořit jednoznačné povědomí, že zde najdou a zakoupí český výrobek nejvyšší kvality. Pro tyto účely byl firmou Prabos vyvinut speciální model S10850 Kábul, který jednoznačně odkazuje na historii obuvi tohoto typu v Afghánistánu. Samotný model je modernější verzí tradičních „kanad“ vzor 60, který byl v Afghánistánu velmi oblíben pro svou nadstandartní výdrž a pohodlí. Vysoce postavení generálové a politická elita tento fakt několikrát zmínili při setkáních s pracovníky českého velvyslanectví. Sláva českých bot je dále podtržena faktem, že nejpopulárnější politický a vojenský vůdce Ahmad Shah Massoud je v této obuvi několikrát vyobrazen jak v literatuře, tak i na veřejných prostranstvích.

Firmě Harirod General Trading byla zároveň předána projektová dokumentace k možné výstavbě výrobního závodu v Afghánistánu, což představuje další fázi spolupráce mezi oběma subjekty. Zastupitelský úřad v Kábulu také poskytl veškerou součinnost v rámci vyslání zástupce Ministerstva vnitra Afghánistánu do České republiky za účelem inspekce výrobního závodu firmy Prabos Plus a.s. , aby bylo zřetelné, že se jedná o český výrobek nejvyšší kvality, nikoliv laciné náhražky. Dle vyjádření zástupce firmy Prabos proběhla inspekční cesta v pořádku a pracovník Ministerstva vnitra byl s výrobními procesy spokojen. Otevření oficiálního zastoupení firmy Prabos v Kábulu je završením snahy velvyslanectví a zúčastněných stran, aby se s firma Prabos Plus a.s. společně s Harirod General Trading staly generálními dodavateli obuvi všem bezpečnostním složkám v Afghánistánu.

Benjamin Žiga, vedoucí obchodně-ekonomického úseku, Velvyslanectví České republiky v Kábulu



Zařazenočt 18.03.2021 21:03:00
ZdrojMZv ČR v Kábulu
Originálmzv.cz/kabul/cz/obchod_a_ekonomika/uspech_ceske_vojenske_obuvi_v.html
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V