The Country for the Future. Vláda schválila program, který pomůže firmám s inovacemi

Publikováno:
21.5.2019
Autor:
Odbor komunikace 01400

Vláda v pondělí schválila návrh nového programu Ministerstva průmyslu a obchodu (MPO) na podporu inovativního podnikání s názvem The Country for the Future. Program je jedním z prvních zásadních nástrojů na implementaci nové Inovační strategie České republiky 2019–2030, kde naplňuje zejména pilíře Chytré investice, Národní start-up a spin-off prostředí a Digitální stát, výroba a služby.


Snahou je, aby tento program účinně přispěl k naplnění vize inovační strategie a Česká republika se s využitím průmyslových tradic, špičkového výzkumného zázemí a podnikatelských dovedností zařadila mezi nejpokrokovější země světa,“ říká ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček a pokračuje: „V letech 2020 až 2027 jsme připraveni investovat přes 6 mld. Kč do nastavení systémové podpory zakládání a rozvíjení technologických start-upů, vybudování infrastruktury pro výzkum a testování v oblasti digitalizace a umělé inteligence a v neposlední řadě do pomoci malým a středním podnikům se zaváděním inovací do výrobní praxe. To vše přispěje k tomu, aby náš průmysl stál na moderních, konkurenceschopných základech a byl schopný odolat ekonomickým výkyvům.

Program jako celek reaguje zejména na nedostatečné využívání výsledků výzkumu v inovacích, v některých segmentech slabě rozvinutý inovační ekosystém, chybějící komplexní služby pro začínající, malé a střední podniky a nejnovější světové trendy rozvoje digitální společnosti. Podpora bude cílit na nové, vysoce inovativní a perspektivní podnikatelské aktivity s vysokou přidanou hodnotou, založené na moderních způsobech výroby, plánování, řízení a distribuce produktů podle principů iniciativy Průmysl 4.0.

Oslovovat bude podnikatele hledající nové mezery na trhu se záměry využívajícími pokročilé technologie a trendy. Vytvořeny budou specializované inkubátory, např. v oblasti mobility či kyberbezpečnosti, zprostředkující začínajícím firmám komplexní služby od administrativy po přístup do špičkových infrastruktur pro pilotování, testování a experimentování výsledného produktu.

Náměstek pro řízení sekce digitalizace a inovací Petr Očko dodává: „Přínosem nového programu bude také zvýšení připravenosti České republiky využívat dostupných zdrojů Evropské unie v budoucím programovacím období, konkrétně v programu Digital Europe. Tyto nástroje plánujeme využít k již dříve prezentovanému záměru vybudovat z naší země jedno ze světových center výzkumu umělé inteligence a jejích technologických i společenských aplikací.“



Zařazenoút 21.05.2019 02:05:00
ZdrojMPO.cz - Tiskové
Originálmpo.cz/cz/rozcestnik/pro-media/tiskove-zpravy/the-country-for-the-future--vlada-schvalila-program--k...

Související témata

Razie ve vládě | Vláda | Farmaceutické firmy | NERV
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.