MŠMT seznámilo krajské úřady s novým financováním škol

MŠMT seznámilo krajské úřady s novým financováním škol

Olomouc, 17. října 2018 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy pokračuje v přípravách na zavedení nového financování regionálního školství. Na dvou celostátních seminářích, které se této problematice věnují, seznámili ministerští úředníci s novou podobou výkaznictví pracovníky odborů školství z krajských a obecních úřadů obcí s rozšířenou působností. Druhý ze seminářů se uskutečnil dnes v Olomouci.

Mám radost, že se i na tomto semináři potvrdilo, že vzájemná spolupráce ministerstva, krajských úřadů a obcí s rozšířenou působností může připravit kvalitní předpolí pro nový způsob financování veřejných škol a školských zařízení, popsala průběh semináře náměstkyně pro řízení sekce ekonomické MŠMT Zuzana Matušková.

Na začátku října byly na prvním semináři změny představeny zástupcům krajských úřadů a obcí s rozšířenou působností Středočeského, Královehradeckého, Pardubického, Jihočeského, Karlovarského, Libereckého, Plzeňského a Ústeckého kraje, včetně Prahy a kraje Vysočina.

V minulém a letošním roce seznámilo MŠMT s novým způsobem financování regionálního školství také zástupce škol, zejména jejich ředitele ve všech krajích ČR. V letním období od 14. května do 25. června 2018 se uskutečnilo v 10 krajích České republiky celkem 11 seminářů, kterých se zúčastnilo 3 144 zástupců mateřských, základních, středních a vyšších odborných škol.

Metodiky pro výpočet PHmax pro jednotlivé typy škol naleznete ZDE

Nahoru

Navigace v sekci

Zobrazit sloupec