Sejde se Trump s Kimem? Sázkaři mají jasno. Hrají o velké peníze

Donald Trump se sejde s Kim Čong-unem. Souhlas obou státníků se schůzkou oznámili vyjednavači z Jižní Koreje. Byl by to první přímý oficiální kontakt lídrů obou zemí od příměří z roku 1953. Tématem jednání má být jaderné odzbrojení severokorejského režimu a zmírnění amerických sankcí.

Vztahy Spojených států se Severní Koreou pokračují v divoké jízdě po horské dráze. Jen pár týdnů po vzájemném vyhrožování jadernými útoky se mluví o průlomové schůzce. A to poté, co obě znepřátelené země navštívili jihokorejští vyjednavači.

"Kim Čong-un vyjádřil touhu setkat se s prezidentem Trumpem co nejdřív. Prezident Trump ocenil zprávy, které jsme mu přivezli, a řekl, že se s Kim Čong-unem setká do května," uvedl jihočeský vyjednavač Chung Eui-yong.

Překvapivé oznámení se okamžitě stalo tématem divokých spekulací. Týkají se třeba místa schůzky. Nejpravděpodobnější je podle expertů dům v demilitarizované zóně mezi oběma Korejemi. Hranice tam prochází přímo jednacím stolem.

Objevují se ale i další možnosti. Čína, jakožto severokorejský patron, neutrální Švýcarsko, kde Kim Čong-un studoval nebo Jižní Korea, která dohodu zřejmě zprostředkovala. Výběr místa bude problematický hlavně pro Kima - od svého nástupu k moci nikdy nebyl za hranicemi.

Další spekulace se týkají tématu jednání. Požadavky americké strany jsou víceméně jasné - ukončení raketového a jaderného programu. V jednom se experti shodují. Jednat se asi nebude o masivním porušování lidských práv, kterého se severokorejští komunisté na vlastních obyvatelích dopouštějí.

Na schůzku se i sází

Pravděpodobnost, že se tito dva státníci setkají, byla ještě před pár týdny mizivá - teď je všechno jinak. A zareagovali na to i sázkaři. Zatímco ještě před pár dny byl kurz na setkání Kim Čong-una a Donalda Trumpa 15:1, včera, poté, co se objevily první zprávy o možné schůzce, kanceláře úplně přestaly tipy na jejich setkání brát.

Setká se Donald Trump s Kim Čong-unem? Takovou otázku si před nedávnem pokládala řada lidí, bookmakeři v Česku zareagovali na poptávku a do seznamu sázek na možné letošní události schůzku zařadili. Kurz byl poměrně vysoký, přesto moc sázkařů nenalákal.

"Celkem příležitost využilo zhruba 300 našich sázkařů, nejvyšší vklad činil 3000 korun a při kurzu 15:1 budeme vyplácet, zdá se, 45 tisíc korun," uvedl muluvčí sázkové kanceláře Fortuna Petr Šrain.

Co se amerického prezidenta Donalda Trumpa týče, čeští bookmakeři vypsali sázky i na to, že se ještě letos setká s českým prezidentem Milošem Zemanem, příliš mnoho šancí tomu ale nedávají. Kurz je 4:1.


Zařazenopá 09.03.2018 18:03:00
Zdrojtn.cz Mediafax Nova
Origináltn.nova.cz/ext/sejde-se-trump-s-kimem-sazkari-maji-jasno-hraji-o-velke-penize.html
Přílohy

Související témata

Donald Trump | Volby USA
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.