Úspěch programu ČSOB pomáhá regionům: k českým neziskovkám poprvé putují více než 4 miliony korun!

Úspěch programu ČSOB pomáhá regionům: k českým neziskovkám poprvé putují více než 4 miliony korun!

Nacházíte se:

  1. Úvod
  2. O ČSOB
  3. O ČSOB a KBC
  4. Servis pro média
  5. Tiskové zprávy
Chat online
nápověda
minimalizovat
otevřít
Přepis konverzace byl odeslaný.
Chat je offline.
Chyba při odeslání přepisu konverzace.

Jak na to ...

Vkládání dotazů
Své dotazy vpisujete do spodního textového pole. Pro odeslání dotazu stiskněte tlačítko Odeslat nebo Enter. Přesun na další řádek probíhá automaticky dle délky textu nebo použitím tlačítka Shift + Enter.

Odhlášení
Pro ukončení chatu stiskněte tlačítko Ukončit chat. Poté bude chat ukončen a nebude možné komunikaci s Klientským poradcem obnovit. Chat může být také ukončen automaticky, a to pokud nebudete reagovat déle než 15 minut. Pokud poté budete chtít v komunikaci pokračovat, je třeba otevřít nový chat.

Po ukončení chatu si můžete nechat zaslat celý průběh komunikace na e-mail.

Z důvodu zkvalitňování služeb a z důvodů evidenčních může být chat komunikace monitorována.

Zavřít nápovědu
10.01.2018

Na začátku ledna byl ukončen výběr finančních příspěvků v rámci podzimní části programu ČSOB pomáhá regionům. A už teď víme, že se jedná o historický úspěch alespoň ve výši celkové vybrané částky. Individuální dárci přispěli neziskovým projektům více než 2 miliony korun. Spolu s příspěvkem ČSOB ve výši 2,1 milionu korun se tak jedná o rekordní sumu za celé pětileté fungování programu.

Více než 7,5 milionu korun za celý rok 2017

Cílem programu ČSOB pomáhá regionům je finančně podpořit realizaci veřejně prospěšných projektů v regionech po celé České republice. Program podporuje zajímavé projekty, jež různými způsoby přispívají ke zlepšení kvality života v jednotlivých regionech.

Zájem o program ČSOB pomáhá regionům stále roste, a i proto jsme jej již v loňském roce rozdělili na jarní a podzimní část, aby se o finanční příspěvky mohlo ucházet větší množství organizací. Jsme rádi, že se tento krok osvědčil, a že je program oblíbený nejen u neziskových organizací, ale také u veřejnosti. Největším důkazem je celková částka, která putuje k neziskovým organizacím, a která je z poloviny tvořena právě příspěvky individuálních dárců. V historii všech dosavadních ročníků se jedná o naprosté unikum. Za celý rok 2017 navíc souhrnná částka překročila neuvěřitelných 7,5 milionu korun, říká Jitka Švejcarová, specialistka společenské odpovědnosti ČSOB.

Nejúspěšnějším projektem podzimní části 2017 se stal výcvik vodících psů pro nevidomé Šťastný vodící pes”, za kterým stojí pražský Nadační fond Mathilda. Od jednotlivých dárců dostal téměř 130 tisíc korun, což znamená i dalších 50 tisíc korun navíc od ČSOB.

Cílem našeho projektu je zajistit kvalitní chov štěňat a následný výcvik vodících psů pro nevidomé. Je totiž důležité, aby cvičitel dobře znal potřeby nevidomého člověka a prostředí, ve kterém se pohybuje, a správně pro něj vybral vhodného psa. Ten se navíc na své budoucí poslání musí připravovat s co nejmenší stresovou zátěží. Chceme tímto poděkovat všem, kteří se do programu ČSOB pomáhá regionům zapojili a některý z projektů, třeba i ten náš, podpořili,” říká ředitel Luboš Krapka.

Jak program ČSOB pomáhá regionům funguje?

Od roku 2016 je program ČSOB pomáhá regionům rozdělen na jarní a podzimní část. Na jaře letošního roku se podařilo vybrat dohromady více než 3,5 milionu korun (lidé na zlepšení života kolem sebe přispěli částkou 1 422 049 korun a ČSOB navíc mezi projekty rozdělila 2,1 milionu korun). V podzimním kole překročila celková vybraná částka 4 miliony korun (individuální dárci přispěli částkou více než 2 mil., ČSOB mezi projekty rozdělí opět 2,1 milionu korun).

ČSOB jednotlivým projektům poskytne nejen účinnou webovou platformu na výběr peněz od soukromých dárců, ale také mediální podporu. Finanční dar získávají vždy čtyři žadatelé v každém ze 14 regionů, celkem tedy 56 organizací. Výše finančního příspěvku se odvíjí od toho, jak úspěšní budou žadatelé ve výběru peněz od individuálních dárců. Organizace, která v daném regionu vybere největší obnos, obdrží od ČSOB 50 000 korun, druhá nejúspěšnější 40 000 korun, třetí 35 000 korun a čtvrtá 25 000 korun.

Náš facebook Náš twitter Náš youtube Naše linked in

Zařazenost 10.01.2018 12:01:00
ZdrojČSOB - Tiskové zprávy
Originálcsob.cz/portal/o-csob/o-csob-a-kbc/servis-pro-media/tiskove-zpravy/-/asset_publisher/5FasXY5AUiLR/co...
Přílohy

Výsledky firem - tržby, zisk

Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.