Kdo má na účtu miliony a kdo dluhy? Majetek kandidátů

Apartmán v Chorvatsku, byty v Praze nebo luxusní vůz Maybach v hodnotě tří milionů. I to se objevilo v soupisu majetku, který prezidentští kandidáti přiznali TN.cz. Kandidáti ale mají i dluhy, nejčastěji splácejí hypotéky.

Redakce TN.cz oslovila všech devět prezidentských kandidátů, ptala se na politické názory, rodinné poměry, majetek a zdravotní stav. Osm aspirantů na úřad prezidenta redakci TN.cz své odpovědi poslalo. Jediným, kdo se nevyjádřil, byl současný prezident Miloš Zeman.

 

Nejbohatším kandidátem je textař a podnikatel Michal Horáček. Ten zbohatl na prodeji sázkové kanceláře Fortuna, kterou na začátku 90. let zakládal. Kompletní majetkové přiznání zveřejnil Horáček na svém webu. Odhaluje v něm, že v bankách a investiční společnosti měl na začátku října 2016 téměř 232 a půl milionu korun. Další 4 miliony měl v cenných papírech a skoro 17 milionů v pohledávkách.

 

Dále Horáček vlastnil parcelu a garáž v Roudnici nad Labem (1 100 000 Kč), tři automobily, mezi nimiž se vyjímá Maybach z roku 2004, který má hodnotu 3 miliony korun. Kromě něj má Horáček Jaguár z roku 1996 a o rok mladší Mercedes.

 

 

Bývalý premiér Mirek Topolánek přiznal, že s manželkou vlastní rekreační objekt v hodnotě 30 milionů korun a společnost TopTal21, která vlastní mezonetový byt v Praze a byt v rekreačním objektu ve Špindlerově Mlýně. TopTal21 je zatížena dvacetimilionovým úvěrem. Na účtu má Topolánek podle svých slov zůstatek ve výši stovek tisíc korun. Auta, která používá, vlastní buď společnost TopTal21 (Volvo XC 90 z roku 2010) nebo Topolánek jako OSVČ (Škoda Yeti z roku 2011).

 

K vozům Škoda má logicky blízko Vratislav Kulhánek, který v minulosti mladoboleslavskou automobilku řídil. Jezdí superbem z roku 2016, má také veterána – felicii z roku 1957. Na účtu přiznal zhruba půl milionu, v akciích má uloženo dalších 200 tisíc. Pokud jde o nemovitosti, Kulhánek má dům v Českých Budějovicích, byt v Praze a rekreační apartmá v Chorvatsku.

 

Byt v Praze vlastní také bývalý předseda Akademie věd Jiří Drahoš. Krom něj má ještě chatu na Kamýku a šest let starou hondu CRV. Na běžném účtu mu zůstává necelých 100 tisíc korun.

 

Bývalý velvyslanec ve Francii Pavel Fischer žije v domě, který spoluvlastní s manželkou. Na ten splácí hypotéku. Fischer také přiznal závazek – „Dluh u přátel ve výši 1,2 milionu,“ uvedl v dotazníku. Na účtu má 90 tisíc korun. V garáži mu parkuje 19 let starý mikrobus značky Toyota a o rok mladší Volvo. Obě auta koupil v autobazaru.

 

Hypotéku splácejí i další kandidáti. Marek Hilšer přiznal úvěr na byt ve výši 3,5 milionu. Z dědictví má byt o rozměrech 50 m2 a třetinu domu, který vlastnoručně postavil se svým otcem. Na účtu si nechává rezervu 300 tisíc korun, kterou šetří na to, až jeho manželka Monika půjde na mateřskou dovolenou. Jezdí Hondou Civic z roku 2008.

 

Několik set tisíc z hypotéky zbývá splatit Jiřímu Hynkovi. „Už se těšíme, až bude splacená,“ uvedl Hynek. Hypotéka je na rodinný dům v Jesenici. Zůstatek na účtu se u Hynka pohybuje v řádech statisíců. Jezdí dva roky starým automobilem značky Škoda, typ neupřesnil.

 

Poslední z prezidentských kandidátů, producent Petr Hannig, přiznal, že vlastní dům s pozemkem a byt. Řídí Hyundai i40 z roku 2002. K tomu, jestli vlastní další cennosti, kupříkladu akcie, podíly či starožitnosti se odmítl vyjádřit. Jaký má zůstatek na účtu, chce prozradit až v případě nástupu do prezidentského úřadu.

 

Kompletní profily a všechny odpovědi prezidentských kandidátů najdete ZDE.
 

Koho by lidé volili? Zjišťoval exkluzívní průzkum STEM pro TV Nova:


Zařazenost 03.01.2018 05:01:00
Zdrojtn.cz Mediafax Nova Ekonomika
Origináltn.nova.cz/ext/kdo-ma-na-uctu-miliony-a-kdo-dluhy-majetek-kandidatu.html
Přílohy

Související témata

Evropská krize | Dluh | Řecko a krize
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V