Zrušení nejnižší sazby DPH státu „přihraje“ 24 miliard korun ročně, ale zvýší inflaci, neboť zdraží léky či vodu. Pokud už zvedat daně, pak je lepší vrátit se před zrušení superhrubé mzdy - Diskuze, názory, doporučení a hodnocení

 Hodnocení:      0 1 2 3      
Diskutující:
Návod    
 

Okomentovat na facebooku


Výpis příspěvků 1 až 20 (25)
 
přečíst (4) 16.04.23 11:32  Velanova  (257014)

Stanjura elektrikář

Vidíte, kam se to dá až dotáhnout,když máte vzdělání obor elektronické počítače? Až na ministra financí. Žádné ekonomické vzděláni k tomu nepotřebuje. Na to má své poradce placené z našich daní. Proto je musí zvýšit i když před volbami slibovali, že se zvyšovat nebudou.Tato vláda nás ožebračuje, kde se dá. Ale své amorálně vysoké platy si nesníží, byť jen ze solidarity.Už se těšįm,až tato vláda padne a nová bude napravovat jejich chyby.
Dosavadní doporučení: přečíst (4)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (3) 12.04.23 20:51  valiboss  vali.bosszavinacseznam.cz  (254508)

Dan

Jak si mam vysvetlit DPH? co znamena DPH? Dan z Pridane Hodnoty: to jako obchodnik si prirazi marzi cca 10 procent k cene vyrobku a zakaznik zaplati dan z celku? to pote neplatime DPH ale DCH Dan z Celkove Hodnoty. Asi chyba v nazvu dane nebo nas vsechny stat okrada.Preci DPH se plati z marze obchodnika nee z celkove ceny vyrobku.Mozna by to mel ministr financi vysvetlit jak to je ,to co je nyni je okradani lidi o finance.
Dosavadní doporučení: spíše nečíst (3)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (3) 12.04.23 07:21  nagualista  (220725)

Místo výpalného cca 80% z každé koruny podporuji GESARU

tedy jedinou daň a to z obratu + zeštíhlení státu na minimum. Kdo však oddluží prodluženou státy -NESARU ?
Dosavadní doporučení: spíše nečíst (3)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (21) 11.04.23 19:17  frk  (258694)

Hlupci volili Národní frontu proti ANO které volby vyhrálo samo za sebe.

Za svůj názor riskujete v některých směrech kriminál.Tahle vládní chátra nekomunikuje pouze přes profesůrka,děd bez penicilinu,obrana s psychikou na dně,kultura s praporem na Národním muzeu kam nepatří ale za židli jo,finace to je naprostej mimoň,zahraničí patolízal v pokleku,ostatní kvůli prebendě a úlitbě souhlas.Českej typickej stav společnosti.
Dosavadní doporučení: určitě přečíst (21)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (18) 11.04.23 19:00  Ing.Roman Mysík  romanmysikzavinacseznam.cz  (235461)

Naopak!

Já jsem pevně přesvědčen, že superhrubá mzda je zlodějský paskvil (zdravotní a sociální daň se daní daní ze zisku LOL) a že za léta kdy byli pracující takto okrádáni, by měla být každému jednotlivému poplatníku vrácena. Je zajímavé, že když jde o pracující a důchodce, je vláda hrdým bojovníkem za státní finance. Když jde o zdanění nadnárodních korporací zaleze pod kámen a třese se jako ratlík. Smutný pohled.
Dosavadní doporučení: určitě přečíst (18)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (3) 11.04.23 20:10  Pepa  (258702)

Naopak!

možná tím myslel zvýšení sazby na 20%, to odpovídalo skutečné zdanění superhrubé mzdy (15*1,34,8%).....prostě udělat vyšší progresivní zdanění....díváme se stále na západ a tam to zdanění je vyšší
Dosavadní doporučení: spíše nečíst (3)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (19) 11.04.23 17:38  ikaktus  (222380)

DPH - opět “originální česká cesta”

Zvýšení DPH na vodu = zvýšení inflace. Je to další přenášení nákladů na ty nejubožejší. Je to pomsta důchodcům za vysoké valorizace? Nebo pomsta nevoličům (kupodivu i voličům) pětikolky? Je to bezradnost? Nebo za každou cenu “něco” vybrat, když lišáci z ODS chtějí za každou cenu zachovat nízké daně především pro ty nejbohatší, tedy i pro sebe?
Dosavadní doporučení: určitě přečíst (19)
Vaše doporučení:
přečíst (1) 16.04.23 15:13  HonzaP  (258890)

DPH - opět “originální česká cesta”

Asi bude na programu další valorizace důchodů, neboť dojde k mimořádnému nárůstu inflace. Pokud nebudou ceny počítat bez DPH.
Dosavadní doporučení: přečíst (1)
Vaše doporučení:
přečíst (0) 11.04.23 19:50  Alastor Jméno 'Alastor' používá stále stejný uživatel Nejlépe hodnocený autor  (258696)

DPH - opět “originální česká cesta”

Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:
přečíst (9) 11.04.23 19:52  Alastor Jméno 'Alastor' používá stále stejný uživatel Nejlépe hodnocený autor  (258696)

DPH - opět “originální česká cesta”

S tím naprosto souhlasím. ODS je tu pro ty nejbohatší - svoje sponzory a kamarádíčky. A těm vyhovují nízké daně i vysoká inflace. Klíčové je srazit inflaci. A tady s Kovandou naprosto souhlasím. Zvýšení přímé daně na předchozí úroveň by bylo velice protiinflační a vrátilo do rozpočtu příjmy. Pětidemolice ale dělá pravý opak. Asociál Fialovec by si měl poslechnout svoje starší projevy, kde nešetřil kritikou bruselských nesmyslů a přebujelosti státního aparátu. Díky těmto projevům se vyšplhal na vrchol. A jak je vidět, byli to jen populistické žvásty prolhaného šmejda. Hlavu má hluboko v bruselské ... (vy víte kde). Já nechci volit ani pětidemolici, ani Babišáka s jeho totalitními praktikami. Ale koho? Koho?
Dosavadní doporučení: přečíst (9)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (10) 11.04.23 23:25  RMI  (258704)

DPH - opět “originální česká cesta”

Koho volit? Klidně kačera Donalda, Hurvínka, Sněhurku a sedm trpaslíků (do senátu), Alibabu a 40 loupežníků ... Je to asi jedno, horší než současná vláda to nebude :-))
Dosavadní doporučení: určitě přečíst (10)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (25) 11.04.23 16:55  Petr Šmacho  smachozavinacseznam.cz  (246279)

Jedinou kvalifikací elektrikáře Stanjury pro výkon funkce MF

je rektální alpinismus do Fialova tělesného otvoru. Tahle banda tragédů z Občas demokratické strany má pro ekonomiku a správu země nadání asi jak kozel pro zahradničení. Babiš tu řádil jak Braniboři v Čechách, bohužel Fiala to je úplný Tatar a tímto tempem za chvíli bude horší snad jak středověký mor.
Dosavadní doporučení: určitě přečíst (25)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (7) 11.04.23 19:10  Leo  (254619)

Jedinou kvalifikací elektrikáře Stanjury pro výkon funkce MF

Co furt motaš ty motáků Babiše,nenech se manipulovat,znizovani zadlužení, vyrovnané rozpočty,co bys jiného chtěl, než začneš něco papouškovat,zkus někdy,i když to bolí přemýšlet!!!!!
Dosavadní doporučení: spíše nečíst (7)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (8) 11.04.23 22:16  Petr Šmacho  smachozavinacseznam.cz  (246279)

Jedinou kvalifikací elektrikáře Stanjury pro výkon funkce MF

Babišův dluhocovid přišel tuhle zem draho, tak se prober. Ale chápu že někdo si namastil kapsu, tak asi tak.
Dosavadní doporučení: spíše nečíst (8)
Vaše doporučení:
přečíst (8) 13.04.23 17:07  Alastor Jméno 'Alastor' používá stále stejný uživatel Nejlépe hodnocený autor  (258776)

Jedinou kvalifikací elektrikáře Stanjury pro výkon funkce MF

Navíc pokud si uvědomíte, že než nová garnitura připraví a schválí nějaké reformní zákony, tak většinou už je v polovině svého vládnutí a efekt "otočení kormidla" se zpravidla projeví ke konci jejich vládnutí. Z toho je jasné, že nejlepším ministrem financí byl Kalousek. Po vládě ČSSD zdědil velice dluhový rozpočet a v letech krize dokázal zadlužování postupně snižovat a nasměrovat k vyrovnaným rozpočtům. Babišák přišel k hotovému a chlubil se cizím peřím. Ovšem ve svém druhém období se Babišák dokonale vybarvil a předal hospodaření státu s rekordními schodky. To ale neomlouvá pětidemoliční vládu amatérů a nekompetentních idiotů, kteří jednak Babišákovy nesmysly s uplácením voličů, s rozdáváním podpor a se snížením přímých daní o 5 % aktivně podpořili a poté, co se chopili moci, tak je nezrušili, ale vymýšlejí další nesmysly jako WFT a přikládání inflace pod kotlem... Kdyby aspoň využili peníze vydojené z ČEZu na rozumné investice, ale bohužel to všecko prožerou... Ostatně zaregistrovali jste před půl rokem Sranďůrovy řečičky, že stát postaví 5 nových reaktorů? Jsem zvědav z čeho při takovém dluhovém hospodaření. Už aby byli pryč...
Dosavadní doporučení: přečíst (8)
Vaše doporučení:
přečíst (2) 15.04.23 11:48  Leo  (254619)

Jedinou kvalifikací elektrikáře Stanjury pro výkon funkce MF

Vše co jste napsal je blábol, opakujte výkřiky vládních marketerů!!!!! Blázne právě činnost vlády v letech 2010-2013,byla hotová rozpočtová tragédie,a to nemluvím o leteche 2006-09, máte strašně špatnou paměť,a chybí úsudek a mozek!
Dosavadní doporučení: přečíst (2)
Vaše doporučení:

určitě nečíst (10) 11.04.23 15:43  Tomáš Werner  (258689)

Zavedení superhrubé mzdy

bylo dočasné opatření jako reakce na minulou finanční krizi. Největším problémem je průběžný důchodový systém. V něm by měla zásluhovost vycházet čistě z počtu řádně vychovaných plátců sociálního pojištění. Nejlépe umožněním a třeba i povinností přímého odvodu převážné části prarodičům dětí poplatníka (nikoliv jen jeho rodičům což by znevýhodňovalo matky).tož asi tak....
Dosavadní doporučení: určitě nečíst (10)
Vaše doporučení:
přečíst (7) 12.04.23 06:02  xxx  (241641)

Zavedení superhrubé mzdy

Váš názor by dával smysl, kdyby zohlednil faktor, že ti co jsou živeni z eráru nebo ve státních monopolech(vojaci, policisté, lékaři, neziskováči, hasiči, úřednici, soudci, )nebudou dostávat žádné důchody. Protože ti celý život parazitují na ostatních. A že nárok na důchod(tvz. odpracované roky) se budou započítáva pouze lidem v soukromém sektoru protože ti jediní tvoří hodnoty, ze kterých ten zbytek žije. Připomínám, že průběžný systém zajištuje ochranu proti inflačním šokům či jiným problémům např. měnovým reformám, bankrotům penzijních systémů, apod.. čenož je vědom každý kdo má elementární znalosti historie a ekonomie.
Dosavadní doporučení: přečíst (7)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (10) 11.04.23 17:46  Alastor Jméno 'Alastor' používá stále stejný uživatel Nejlépe hodnocený autor  (258274)

Zavedení superhrubé mzdy

Nesmysl. Superhrubá mzda byla zavedena, aby každý občan viděl, kolik stojí stát, tedy kolik ze svojí práce sype do státní kasy. Superhrubá mzda je hrubá mzda + 35 % sociální pojištění, které odvádí zaměstnavatel ze superhrubé mzdy zaměstnance. Člověk přímo na výplatní pásce viděl, co stát stojí. Jednuduše superhrubá - čistá = celkový odvod státu z práce zaměstnance. Byl to dobrý krok. Měli jsme šanci si uvědomit, kolik stát "žere" a něco s tím udělat. Tuto šanci promarnili a prožraly populistické vlády a to včetně této pětidemoliční.
Dosavadní doporučení: určitě přečíst (10)
Vaše doporučení:


Diskuze Zrušení nejnižší sazby DPH státu „přihraje“ 24 miliard korun ročně, ale zvýší inflaci, neboť zdraží léky či vodu. Pokud už zvedat daně, pak je lepší vrátit se před zrušení superhrubé mzdy, další stránky: 1 | 2 | Další »
stránkovat diskuzi po 10 | 20 | 50

Odkazy k diskuzi Zrušení nejnižší sazby DPH státu „přihraje“ 24 miliard korun ročně, ale zvýší inflaci, neboť zdraží léky či vodu. Pokud už zvedat daně, pak je lepší vrátit se před zrušení superhrubé mzdy

Zrušení nejnižší sazby DPH státu „přihraje“ 24 miliard korun ročně, ale zvýší inflaci, neboť zdraží léky či vodu. Pokud už zvedat daně, pak je lepší vrátit se před zrušení superhrubé mzdy - zdrojová stránka k tématu diskuze Zrušení nejnižší sazby DPH státu „přihraje“ 24 miliard korun ročně, ale zvýší inflaci, neboť zdraží léky či vodu. Pokud už zvedat daně, pak je lepší vrátit se před zrušení superhrubé mzdy.

Zasílání Denního souhrnu názorů na Zrušení nejnižší sazby DPH státu „přihraje“ 24 miliard korun ročně, ale zvýší inflaci, neboť zdraží léky či vodu. Pokud už zvedat daně, pak je lepší vrátit se před zrušení superhrubé mzdy e-mailem.

Přidat názor - vložte vlastní názor, doporučení, hodnocení nebo zkušenost k tématu Zrušení nejnižší sazby DPH státu „přihraje“ 24 miliard korun ročně, ale zvýší inflaci, neboť zdraží léky či vodu. Pokud už zvedat daně, pak je lepší vrátit se před zrušení superhrubé mzdy.

 Burza Prime 16:28 
Název Kurz Změna
 COLT CZ GROUP SE  680.00  -0.29% 
 ČEZ  907.00  -1.09% 
 ERSTE GROUP BANK A  1 129.50  +0.36% 
 GEN DIGITAL  550.00  +1.85% 
 GEVORKYAN  256.00  0.00% 
 KOFOLA CS  277.00  +0.36% 
 KOMERČNÍ BANKA  790.50  -0.94% 
 MONETA MONEY BANK  98.20  +0.72% 
 PHILIP MORRIS ČR A  14 820.00  -0.54% 
 PHOTON ENERGY  44.20  +2.43% 
 PILULKA LÉKÁRNY  176.00  -2.22% 
 PRIMOCO UAV SE  845.00  -0.59% 
 VIG  775.00  +0.65% 
Komodity online
 Ropa 82.44 USD 14.05   
 Zlato 2356.08 USD 14.05   
 Stříbro 28.59 USD 14.05   
 Káva 200.65 USD 14.05   
 Cukr 18.89 USD 14.05   
 Bavlna 74.64 USD 14.05   



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.