Navýšení věku odchodu do důchodu o tři roky do veřejné kasy jen vrátí ty peníze, které odtamtud vzalo zrušení superhrubé mzdy. Nic moc - Diskuze, názory, doporučení a hodnocení

 Hodnocení:      0 1 2 3      
Diskutující:
Návod    
 

Okomentovat na facebooku


Výpis příspěvků 1 až 13 (13)
 
přečíst (6) 15.02.23 10:09  Blabla  (256117)

Kde hledat uspory...

Vsichni vime kde hledat uspory, nikdo neni tak tupej aby nevedej ze se uspory daji najit u nejvetsich vydajovych polozek ale to by pak tato vydajova polozka nezvolila fialu ale nekoho vic socialniho... a tak radsi budeme tuhle "vydajovou polozku" dotovat 10% narustem rocne a divit se ze nejsou prachy... kdyby takhle hospodarila jakakoliv rodina uz davno bydli na ulici... stat ohuli inflanci stahne urokovy sazby a zaplatime to my vsichni co sme 10% nedostali...
Dosavadní doporučení: přečíst (6)
Vaše doporučení:

přečíst (6) 15.02.23 09:35  nagualista  (220725)

Máme tu

pro inflační a deformační prostředí a pokud se neodstraní, pak ani tak nejde o to od kdy půjdu do penze, či kolik dostanu, jako spíš kolik chlebů si koupím za 1000,-Kč, jeden nebo dva ?
Dosavadní doporučení: přečíst (6)
Vaše doporučení:

určitě nečíst (12) 14.02.23 17:32  ikaktus  (222380)

Korupce vers. důchody

Řešení je jednoduché. Pŕijmout nové znění zákona.1. Důchod je sociální dávka s max hranicí do 50% průměrné mzdy (nyní cca 21.000,-Kč). Každý je povinen si vedle toho během produktivního věku spořit či investovat dle svého uvážení2. Plný důchod lze vyplatit JEN při max. polovičním prac. úvazku. Nelze vyplácet při plném či dokonce při kumulaci funkcí - viz např. soudruh ODS budoucí primátor Svoboda nebo ombudsman Křeček či soudruh Rychetský. 3. Založit státní penzijní fond - bez bankovních poplatků. a) pro mladé dynamický b) pro starší konzervativní4. Prodloužit věk odchodu do důchodu na max 66 let. 68 let to je perverze psychopatů a asociálů.5. Zvýšit DPFO na 18-20% DPPO na 20%6. Nestrašit, nelhat, NEKRÁST a NEBÁT se (to v politice pořád nefunguje, bolševik je stále hluboce zakořeněn v každé partaji) - pracuje zde cca 300 tisíc UA občanů a mnozí zde zůstanou, porodnost máme 1,9, což je v EU skvělé číslo a nastupují nové technologie a robotika s vysokou produktivitou práce.
Dosavadní doporučení: určitě nečíst (12)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (1) 15.02.23 15:22  Člověk rozumný  (256130)

Korupce vers. důchody

Souhlasím. Vrátit superhrubou mzdu, jak bylo stanoveno. Sociální dávky pomůžou těm, které by to mělo zničit (na bydlení, atd). Zavést EET, aby to nvypadalo, že stát víceméně schvaluje daňové úniky (prodělečné to určitě nebylo, jen ve 3. vlně měli začít platit ti, co nejvíc podvádějí), zrušit daňové paušály. Pokud někdo vykonává více funkcí placených státem, plat maximálně za jednu. Ještě pohlídat soc. dávky a jsme bez dluhu.
Dosavadní doporučení: spíše nečíst (1)
Vaše doporučení:
přečíst (3) 15.02.23 06:15  Dacan Strom  (235474)

Korupce vers. důchody

1 - Důchod od 60-70 podle profese a odpracovaných let2 - Ještě jsem neviděl robota, který by snížil počet lidí ve firmě.
Dosavadní doporučení: přečíst (3)
Vaše doporučení:
přečíst (0) 15.02.23 15:04  Člověk rozumný  (256130)

Korupce vers. důchody

Naprosto souhlasím s tím, že pobírání zároveň několika platů od státu by nemělo být umožněno. Buď je funkce ve státní sféře potřebná a tudíž zabere celou pracovní dobu a pozornost nebo je to funkce pro funkci. Dělat poslance je snad natolik vyčerpávající, že stíhat zároveň primátorovat, primářovat a kdo ví co ještě nemůže být v silách jednoho člověka. Kumulace placených státních funcí (platů) je výsměch lidem, kteří opravdu poctivě pracují. Jsem pro návrat superhrubé mzdy. Její zrušení bylo stanoveno na 2roky, nevím, co v tom vládě brání. I to EET přineslo nějaké peníze do státní kasy. Ze svých zkušeností, zrušila bych daňový paušál. Spousta OSVČ má výdaje spojené s podniáním zanedbatelné ( služby, účetní…) odečtou si paušál a platí nejnižší ( pokud vůbec nějaké) daně. Pokud si nevydělají na to, aby zaplatili daně, měli by přestat podnikat. Nebo je pak opravdu možnost jak tady píšete: důchod max. 60% průměrné mzdy. Kdo vydělával, měl si šetřit. Stejně tak nechápu vdovské důchody. Někdo, kdo vychoval děti sám, protože partner odešel a rozvedl se ( neplatil výživné, protože na to neměl) nedostane od státu nic. Může mi někdo vysvětlit, za co vdovy ten důchod berou???
Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:
přečíst (2) 15.02.23 12:56  ikaktus  (222380)

Korupce vers. důchody

Jenže právě tito soudruzi rozvrací veřejné finance kumulativními příjmy ze státní sféry, NIKOLI SOUKROMÉ. A není jich málo. Některé výsluhy PČR, hasiči, vojáci, celní služba - překlopené do starobních důchodů, jsou i 100 tisíc měsíčně. Tady excelují persony alá Červíček z ODS.Např. soudruh Svoboda z ODS berea) vysoký důchod b) vysoký plat poslancec) vysoký plat primátorad) o dalších “prebendách” na účet státu nemluvěA to vše ze státního sektoru! A to by odpovědný hospodář odpovědného státu měl řešit. Pro e-government to nebude problém pohlídat tyhle pijavice - tohle vysávaní státní kasy.
Dosavadní doporučení: přečíst (2)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (16) 14.02.23 11:24  BS  (214412)

Disparita mezi

odvody zaměstnanců a soukromníků je už teď, jelikož OSVČ platí minimální sociální a proto z regulárního vypočítaného důchodu nevyžijí.Náhodou zrovna sleduji na CNN brilantní argumentaci mezi slepicí Šichtařovou a členem NERV Petrem Janským. Ona by ještě snížila OSVČ daně (80% odpisy zřejmě jsou málo) za "zvýšené" riziko podnikání a dokonce bez nemocenské.Janský - "Už teď existuje obrovská daňová disparita mezi těmito 2 skupinami: OSVČ tu máme v rámci zneužívání švarc systému 5x více na osobu než třeba v Německu, čerpají mnohem více z důchod. a zdrav. pojiš. než přispívají, navíc to zdrav. pojištění zneužívaji tím, že se do něj (platebně) přihlásí až těsně před zdrav. potřebou. Na vše teď doplácí řadoví zaměstnanci.Kompenzace podnikatelům za "zvýšené" riziko ostatními občany je totální nesmysl, od toho tu máme volný trh a volbu se ho (ne)účastnit.
Dosavadní doporučení: určitě přečíst (16)
Vaše doporučení:

přečíst (15) 14.02.23 10:42  pamětník  (234173)

Chyba je v nízkých třetinových mzdách !

A tady nám inflační krize dává prostor ke skokovému růstu mezd a platů. Zejména u základní výroby by mělo platit konec nízkých mezd ! Přece naši pracující v továrnách nepracují 3x méně výkonně než pracovníci ve stejných profesích třeba ve Francii. V současné situaci, kdy energie zdražily o víc než 50%, potraviny o 30 až 50%, stejně tak léky je na místě aby výrobní pracovníci žádali růst mezd o 50%. jsou firmy, které by to zřejmě už nepřežily ale drtivá většina firem ano, jen by musela méně zisku odvádět svým majitelům do ciziny a pokud u nás subdodavatelé pracují jen za náklady, prostě musí zvednout ceny do metropolí. Co to znamená, že pokud by se mzdy zvýšily jen o 50%, to je na polovinu toho co berou srovnatelní zaměstnanci ve Francii, šlo by z nárustu výběru sociálního pojištění 25% na stávající důchody a dalších 25% na snížení dotace státu do důchodového systému. Je to jako u blbých, pokud se nezvýší hladina mezd ve státě budeme pořád jen žebrota v EU. A to, že jsme jako stát vše zprivatizovali a tak většina zisků jde nyní do ciziny je jen naše hloupost. Neměli jsme volit pravicové strany, dnes to vidíme, jako občané jsme jen poškodili sami sebe a naši zemi. Socialismus v podání komunistů byl jen levicový extrém. Kapitalismus v současném podání je jen obrácený extrém. A co takhle hledat optimální stav mezi tím ?
Dosavadní doporučení: přečíst (15)
Vaše doporučení:
přečíst (3) 15.02.23 06:50  Dacan Strom  (235474)

Nemůžete rozdávat víc než se vybere na daních

2/3 firem jsou české a tak 2/3 zisku zůstávají doma (nebo na panamských, či kyperských účtech). 4/5 produkce jde na vývoz a tam je nezajímá, že tu zdražily brambory, nebo brufen. Když se zvednou mzdy o 50% a dávky a důchody zůstanou stejné, tak se sice srovná rozpočet, ale sníží se životní úroveň socek a důchodců, když se zvednou i dávky a důchody, tak bude schodek ještě vyšší, než teď a exekutoři z MMF přijdou ještě dřív. Ve Francii je mnohem vyšší porodnost (a imigrace), ale i zadlužení, takže se bude muset řezat i tam a zdaněny tam jsou už teď všechny příjmy, třeba i dávky, nemocenská, důchody, ... Fakt chcete jít stejnou cestou, jako Francie?
Dosavadní doporučení: přečíst (3)
Vaše doporučení:

přečíst (19) 14.02.23 10:06  loudil  (256069)

Důchody

Samozřejmě by bylo lepší vrátit daň ze mzdy tam, kde byla r.2020. Chtěl bych vidět třeba 68 letého traktoristu, jak dělá dvanáctky na poli, 68 letého popeláře jak v mrazu nebo dešti koulí popelnice, 68 letého dřevorubce, jak se ohání motorovopu pilou, 68 letého zedníka ,jak na stavbě běhá s plným kolečkem betonu,..... atd. atd.
Dosavadní doporučení: přečíst (19)
Vaše doporučení:
přečíst (3) 15.02.23 06:33  Dacan Strom  (235474)

Důchody

A co vrátit zdanění práce na úroveň před deseti lety? I přes zrušení superhrubé mzdy (která měla skončit na konci Nečasovy vlády) je pořád zdanění mezd o několik procent vyšší, protože za Kalouska byla sleva na dani 10% průměrné mzdy (dnes 6-7%). I toto zrušení superhrubé mzdy ale bylo jen dočasné snížení, po dvou letech měla následovat úprava sazby, ta už jaksi nedorazila, protože volby, ... O krácení věku odchodu do důchodu pro určité profese se mluví už přes deset let, ale jen mluví. ;)
Dosavadní doporučení: přečíst (3)
Vaše doporučení:
přečíst (13) 14.02.23 13:13  pamětník  (234173)

Důchody

Směšujeme současný stav se situací, která možná nastane nejméně za 15 let. Čili celý článek je logický nesmysl a jen kalí vodu.
Dosavadní doporučení: přečíst (13)
Vaše doporučení:


Diskuze Navýšení věku odchodu do důchodu o tři roky do veřejné kasy jen vrátí ty peníze, které odtamtud vzalo zrušení superhrubé mzdy. Nic moc, další stránky: 1
stránkovat diskuzi po 10 | 20 | 50

Odkazy k diskuzi Navýšení věku odchodu do důchodu o tři roky do veřejné kasy jen vrátí ty peníze, které odtamtud vzalo zrušení superhrubé mzdy. Nic moc

Navýšení věku odchodu do důchodu o tři roky do veřejné kasy jen vrátí ty peníze, které odtamtud vzalo zrušení superhrubé mzdy. Nic moc - zdrojová stránka k tématu diskuze Navýšení věku odchodu do důchodu o tři roky do veřejné kasy jen vrátí ty peníze, které odtamtud vzalo zrušení superhrubé mzdy. Nic moc.

Zasílání Denního souhrnu názorů na Navýšení věku odchodu do důchodu o tři roky do veřejné kasy jen vrátí ty peníze, které odtamtud vzalo zrušení superhrubé mzdy. Nic moc e-mailem.

Přidat názor - vložte vlastní názor, doporučení, hodnocení nebo zkušenost k tématu Navýšení věku odchodu do důchodu o tři roky do veřejné kasy jen vrátí ty peníze, které odtamtud vzalo zrušení superhrubé mzdy. Nic moc.

 Burza Prime 16:29 
Název Kurz Změna
 COLT CZ GROUP SE  649.00  +1.41% 
 ČEZ  870.00  +0.64% 
 ERSTE GROUP BANK A  1 110.00  +0.23% 
 GEN DIGITAL  490.00  -0.20% 
 GEVORKYAN  258.00  +2.38% 
 KOFOLA CS  270.00  0.00% 
 KOMERČNÍ BANKA  869.50  +0.52% 
 MONETA MONEY BANK  95.10  -2.36% 
 PHILIP MORRIS ČR A  16 000.00  0.00% 
 PHOTON ENERGY  44.90  +0.90% 
 PILULKA LÉKÁRNY  180.00  +0.84% 
 PRIMOCO UAV SE  920.00  -2.65% 
 VIG  734.00  -0.81% 
Komodity online
 Ropa 86.04 USD 30.04   
 Zlato 2292.55 USD 30.04   
 Stříbro 26.28 USD 30.04   
 Káva 213.55 USD 30.04   
 Cukr 19.44 USD 30.04   
 Bavlna 78.51 USD 30.04   



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.