Důchodová reforma míří na vládu - Diskuze, názory, doporučení a hodnocení

 Hodnocení:      0 1 2 3      
Diskutující:
Návod    
 

Výpis příspěvků 1 až 19 (19)
 
přečíst (1) 28.02.23 21:30  Ivana  (256927)

Pracuji už 44let

Do důchodu jsem odešla po 43 letech prace a pořád pracuju.co si vlastně ta vláda dovoluje?
Dosavadní doporučení: přečíst (1)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (1) 18.05.21 16:36  Hana Kasalová  (227907)

Kasalka

Počínaje lednem 2023 po zavedení 10000 Kč pevné částky dojde zákonitě ke snížení vdovských důchodů. Jak se to bude řešit?

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (1)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (7) 10.05.21 09:19  Majlant Jméno 'Majlant' používá stále stejný uživatel  (227536)

šílené návrhy šílené komise

Tohle samozřejmě není žádná reforma, jen další zaplevelení systému. Nastavení parametrů musí být jednoduché, což je pravý opak. Každý občan má celý život na to, aby se připravil na důchod. I v případě "státního" průběžného systému by tedy měl platit hlavně parametr toho, kolik člověk do systému odvedl peněz a jak dlouho pracoval. Vše ostatní je balast vedoucí jen k nižšímu náhradovému poměru pro slušně vydělávající lidi a je naprosto demotivační pro vyšší příjmové vrstvy. Systém je vše jiného než "spravedlivý". Proč zvýhodňovat za "vychované" děti, když lidé měli již přídavky na děti? A ty "těžké" profese je to samé (měli to zohledněné ve vyšší mzdě). Šíleností jsou výsluhy u policistů, které zavedl tuším ministr Gross. Už aby ČSSD nadobro skončila ve vládě a zbankrotovala při výplatě dluhu za Lidový dům potomkům právníka Altnera.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (7)
Vaše doporučení:
určitě nečíst (2) 11.05.21 10:06  Ježíšek  (208402)

šílené návrhy šílené komise

Spravedlnost- vyšší příjmové skupiny: trošku se vám to pokusím nabourat- vyššé příjmové skupiny mají během života sposutu příležitostí jak se na důchod zajistit, kdežto ty nižžší rejou držkou v zemi a to i přesto, že většinou doopravdy museli pracovat ( a třeba i těžce fyzicky). Takže taková ta spravedlnost kolik jsi odváděl tolik by jsi měl mít důchod....( je něco jako hypotetická spravedlnost - ,,není odvod jako odvod". Jen když si vemu  Poslance, Soudce atd, a potažmo celý státní sektor- tabulkové platy doslova nadstandart odměny i v době krize a neskutečný bordel - a přesto, že tam kolikrát už dávno sedět nemusí tak se tam udržují i v důchodu, aby uřad nepřišel o tabulkovou pozici o proti některým lidem, kteří makají v soukromém sektoru, někdy i v nadnárodních korporacích za směšnou mzdu a nehoráznou buzeraci , nebo někde v soukromém sektoru. Ten systém nikdy spravedlivý nebude... ( vemte si třeba paušál pro doktory na pacienta atd. - neznám chudého doktora ( citlivé téma- vždyť přece zacharňují životy) podívejte se do historie, nikdo neche aby doktor živořil, zrovna tak policie, hasiči ( renta- proč místo renty není - zajištění rodiny v okamžiku, kdy se doopravdy něco stane, ale on odejde od policie a jde k celníkům s rentou tj. na palici, atd. bylo by to na hodně dlouho a hodně choulostivé a každá vláda se do toho bude bát říznout. Přijdou mi hodně zvláštně nastavené odměny - mzdy ve státních a polostátních- vzniklých ze zákona atd. všichni tam jen držkují v soukromém sektoru nikdy nebyli a někteří by tam ani nevydrželi rok.... a vyhodíte je dveřma a oknem se rádi vrátí z5

 

Dosavadní doporučení: určitě nečíst (2)
Vaše doporučení:
přečíst (2) 11.05.21 11:19  Majlant Jméno 'Majlant' používá stále stejný uživatel  (227582)

šílené návrhy šílené komise

Tak bez obav, váš pokus o nabourání se nezdařil. Váš příspěvek totiž obsahoval všechny možné obecné stesky á la "vysoké platy poslanců" apod., ale k penzijní problematice vlastně nic. Právě dlouhodobost přípravy na důchod (placení důchodového pojištění) je faktorem, proč by měla být zásluhovost (tedy přímá úměra k výši životních příspěvků do systému) na prvním místě! Různé jiné "sociální" faktory jsou totiž zohledněny v průběhu života lidí jinak: podpora v nezaměstnanosti, příspěvky na děti, doplatek za bydlení a různé další možné (i nemožné) dávky. Náročnost, rizikovost zaměstnání má být zohledněna ve výši mzdy, jak správně píše v jiném příspěvku Bejvoč (to, že řada horníků své kdysi enormní platy propila, je jiná věc, ale já je podruhé vyplácet nechci). To znamená, že se tímto nemá zaplevelovat důchodový systém. Ten se tak totiž stává nedůvěryhodným, což vede k tomu, že některé (výše příjmové) skupiny do systému přispívají pouze minimální částkou (dříve dokonce nemusely platit vůbec nic). To samo o sobě může být v budoucnu problém, až budou svým politickým tlakem voličů "jakožto chudáci bývalí živnostníci a podnikatelé" s minimálními důchody požadovat další příspěvek od státu - z peněz těch ostatních, zhusta zaměstnanců, kteří jako jediní platí "jako mourovatí kudy chodí", nemají možnosti daňové optimalizace, úlev apod.  Je to smutné, ale stávající systém je nejvíce nespravedlivý vůči pracujícím zaměstnancům, ti všechny tyto vládní kejkle musí zaplatit. 

Dosavadní doporučení: přečíst (2)
Vaše doporučení:
přečíst (5) 10.05.21 11:00  Radim  (227539)

šílené návrhy šílené komise

Máte pravdu- bohužel. A pokud z téhle reformy na nás vyhlíží bezprecedentní rozdávačka veřejných peněz p. Maláčová nelze uvažovat o tom, že by byla chystaná reforma spravedlivá pro skutečně dlouhodobě pracující občany !!!

Dosavadní doporučení: přečíst (5)
Vaše doporučení:

přečíst (1) 09.05.21 22:44  Miloslav  (227521)

Důchodová reforma

Co chcete udělat,aby firmy dělaly zápisy o pracovních úrazech, doktoři psaly pravdu do zpráv a nekaslalo se na základní lidská práva!!!Ptám se z vlastní zkušenosti, protože jsem za takovýto jednání jsem přišel o živnost,dvě rodiny včetně dětí!!! Prošel jsem díky tomu i vydíráním!!!Za vše se mi omlouvá i EU komise a podle poslankyně EU parlamentu mám dát žalobu na ČR k evropskýmu soudu pro lidská práva!!!!

Dosavadní doporučení: přečíst (1)
Vaše doporučení:

přečíst (2) 09.05.21 22:26  Miloslav  (227521)

Důchodová reforma

Co chcete udělat,aby firmy dělaly zápisy o pracovních úrazech, doktoři psaly pravdu do zpráv a nekaslalo se na základní lidská práva!!!Ptám se z vlastní zkušenosti, protože jsem za takovýto jednání jsem přišel o živnost,dvě rodiny včetně dětí!!! Prošel jsem díky tomu i vydíráním!!!Za vše se mi omlouvá i EU komise a podle poslankyně EU parlamentu mám dát žalobu na ČR k evropskýmu soudu pro lidská práva!!!!

Dosavadní doporučení: přečíst (2)
Vaše doporučení:

přečíst (2) 09.05.21 19:26  Bazala  (227065)

500 Kč za každé vychované dítě

což znamená dítě které není na dávkách, nefetuje a pracuje? 

Dosavadní doporučení: přečíst (2)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (12) 07.05.21 15:31  Karel  (227438)

Jiný názor

Proč má mít vyšší důchod ten, kdo vychová děti? Není výchova, jako výchova. Proč má mít lepší důchod člověk, který dělá jakousi těžší práci? Není snad taková práce tedy i správně ceněna vyšší mzdou nebo platem? Pokud ne, tak je ovšem problém jinde a socialistova spravedlnost přerozdělování až při odchodu do důchodu mi nějak nefunguje! Ať žije centrální plánování!

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (12)
Vaše doporučení:
přečíst (0) 11.05.21 10:14  Ježíšek  (208402)

Jiný názor

máte pocit, že tvrdší a fyzická práce je lépe placená... ( a problém je že jste po 50, nebo většina zdr. v ... a kapitalismus  EU fakt není socialistické rozdělování ?....fakt ne? ( co jsou dotace, kde máte dneska doopravdy kapitalismu- možná v Číně , v Rusku a USA- rozhodně ne v EU). Nevím dělal jsem v soukormém, ve státním, vzniklém ze zákona i podnikal a když vidím ten bordel...škoda mluvit

Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (2) 11.05.21 10:51  Bejvoč Jméno 'Bejvoč' používá stále stejný uživatel  bejvoczavinacseznam.cz  (201373)

Jiný názor

Pokud není lépe placená tak ji nedělám, tečka. Pokud si horník myslí, že sedět celý den u telefonu a vnucovat lidem půjčky je lepší práce, může ji jít hned dělat. Nebo jestli si myslí, že sedět za kasou je lepší práce, může ji také jít hned dělat. Tyhle nesmysli s milionem vyjímek vedou do pekel. To se taky dostaneme do stavu jako maj žabožrouti, kdy železničáři jdou do důchodu v 55 nebo v kolika. Výsledkem reformy má být jednoduchý, přehledný a udržitelný systém. Přehlednost a jednoduchost zajistí naprostá absence vyjímek. Prostě do důchodu po 35 letech práce, nejdříve v 65. Rodičovská se započítává do 3 let dítěte, škola se započítává jen jedna, max do 26.let věku, nezapočítávají se opakované ročníky. Debatovat lze nad případy, kdy se někdo stará o nemohoucího apod. Tam asi nějaké vyjímky ano, ale to by jistě šlo udělat na základě stupňů nemohoucnosti, které jsou 4 a v důsledku to ani nebudou vyjímky, jen další pravidlo alá rodičovská.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (2)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (7) 07.05.21 14:59  Dávič  (227436)

Paráda

Paráda.  V mých 44 (za 7 let) budu mít 25 let účast na pojištění a pak už to smrti či důchodu těch 20 let (64) doklepu z úspor. Takže posledních 7 let v práci :-)   Jen aby to snížení prošlo. Dožiju někde v zahraničí. V podstatě tady trdluju jen abych "odsloužil" těch 25 let jinak bych už tady nebyl. Desetník od státu mi bude stačit k tomu co mám. Za mě dobrý.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (7)
Vaše doporučení:
přečíst (1) 07.05.21 15:26  Kurz  (206336)

Paráda

Taky nad něčím podobným uvažuji, jen váhám, zda zvážit i variantu, že se dožiju důchodu.

Dosavadní doporučení: přečíst (1)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (5) 07.05.21 17:43  Dávič  (227436)

Paráda

Vždycky mě bude strašit, že když budu žít z úspor 20 let tak pak v 64 stát otočí a nedá mi nic. Na stát nikdy nebyl spoleh. Já to risknu a budu dělat tak, abych si kdyžtak poradil jinak.  Rozhodně však nebudu makat do 64. K čemu jsou všechny ty vymoženosti, stroje, průmyslové revoluce apod. když pracovní doba a odchod do důchodu je stejný nebo se prodlužuje. Není pokrok k tomu, aby lidi měli víc času pro sebe a vše bylo jednodušší? Zřejmě asi ne.  

Jen ať tu účast na spoření zkrátí na 25 let. Pro mě to bude jak výhra ve sportce :D

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (5)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (3) 07.05.21 17:54   (190978)

Paráda

Tyhle zrůdy udělaj nějakej neudržitelnej paskvil.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (3)
Vaše doporučení:
přečíst (12) 08.05.21 22:30  riki  (227488)

Paráda

Nechtějte vědět, kolikrát jsem v životě tohle chvástání slyšel, od cizích i dokonce v rodině, a teď po mnoha letech ty samé lidí potkávám a mohu tedy srovnat jejich sny s realitou. Vysledky jsou tristní u těch i u oněch. Příčiny? Ekonomika, krachy firem i bank, zločin, podrazy v rodině, zdraví, smrt, těžké hříchy a špatné osobnostní nastavení. Neplést si život s bankovním marketingem. Jinak ale přeji mnoho úspěchů.Treba zrovna Vám to vyjde.

Dosavadní doporučení: přečíst (12)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (8) 07.05.21 13:38  Bejvoč Jméno 'Bejvoč' používá stále stejný uživatel  bejvoczavinacseznam.cz  (201373)

Co je na tom za reformu????

To je jen přihození dalších peněz, nic víc...

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (8)
Vaše doporučení:
přečíst (6) 09.05.21 10:09  mirek  (227503)

Co je na tom za reformu????

Však Maláčová nedělá nic jiného, Že aby toto prišlo se budou muset zvýšiť dane vsem pracujicim.. to už nikde nepíšou... Misto zajisteni udrzitelnostti systému jen rozhazuji penize.. jen slysim/ctu jeji jmeno a zveda se mi tlak ...

Dosavadní doporučení: přečíst (6)
Vaše doporučení:


Diskuze Důchodová reforma míří na vládu, další stránky: 1
stránkovat diskuzi po 10 | 20 | 50

Odkazy k diskuzi Důchodová reforma míří na vládu

Důchodová reforma míří na vládu - zdrojová stránka k tématu diskuze Důchodová reforma míří na vládu.

Zasílání Denního souhrnu názorů na Důchodová reforma míří na vládu e-mailem.

Přidat názor - vložte vlastní názor, doporučení, hodnocení nebo zkušenost k tématu Důchodová reforma míří na vládu.

 Burza Prime 16:29 
Název Kurz Změna
 COLT CZ GROUP SE  640.00  +0.79% 
 ČEZ  864.50  +1.17% 
 ERSTE GROUP BANK A  1 107.50  -0.76% 
 GEN DIGITAL  491.00  0.00% 
 GEVORKYAN  252.00  0.00% 
 KOFOLA CS  270.00  -0.74% 
 KOMERČNÍ BANKA  865.00  +0.35% 
 MONETA MONEY BANK  97.40  +0.41% 
 PHILIP MORRIS ČR A  16 000.00  +0.25% 
 PHOTON ENERGY  44.50  +0.23% 
 PILULKA LÉKÁRNY  178.50  -1.11% 
 PRIMOCO UAV SE  945.00  +5.00% 
 VIG  740.00  +1.65% 
Komodity online
 Ropa 87.26 USD 29.04   
 Zlato 2336.27 USD 29.04   
 Stříbro 27.16 USD 29.04   
 Káva 227.50 USD 29.04   
 Cukr 19.77 USD 29.04   
 Bavlna 81.34 USD 29.04   


Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.