Setkání radních města Lovosice s vedením chomutovské správy ŘSD

Setkání radních města Lovosice s vedením chomutovské správy ŘSD přineslo řadu podnětů na zvýšení kvality provozu na komunikacích spravovaných ŘSD a na vylepšení problémových bezpečnostních prvků.

Starosta Lovosic Milan Dian na úvod poděkoval zástupcům ŘSD Správy Chomutov za dosavadní spolupráci, která je podle něj v mnoha ohledech příkladná. Zastoupení na koordinační schůzce v Lovosicích měla také policie ČR.

Ředitel chomutovské správy Martin Vidimský na úvod stručně představil chystané investiční projekty ve městě a okolí. Z pohledu investic jsou pro Lovosice zásadní úpravy dvou nebezpečných křižovatek na silnici I/15. O průběhu přípravy následně informoval vedoucí úseku výstavby Marek Sotona. „Naším cílem je přípravu co nejvíce uspíšit, abychom mohli tyto akce do dvou let zrealizovat,“ ujistil vedoucí úseku výstavby. „Podpora města je v tomto směru samozřejmá,“ doplnil avizovaný termín starosta Lovosic.

Zastupitelům města byly následně zodpovězeny také otázky týkající se přípravy investičních akcí v sousedních Litoměřicích. Zájem byl také o informace k přípravě dálnice D7, která z velké části zasahuje do dopravy v Ústeckém kraji.

Převážná část schůzky byla věnována informacím o údržbě a správě komunikací. Plánované i výhledové opravy ve městě a okolí představil vedoucí provozního úseku Vít Plechatý. „Ročně opravíme v kraji přibližně 50 kilometrů velmi špatných komunikací ve správě státu. K tomu, abychom docílili dobrého stavu musíme v následujících pěti letech opravit ještě asi 250 kilometrů,“ seznámil přítomné s aktuálním staveb vedoucí provozního úseku. Radní následně zaujala prezentace přípravy oprav asfaltových povrchů i nastavený cyklus plánování a oprav komunikací. „Škoda, že veřejnost nezná, jak je proces oprav komunikací propracovaný. Lidé jsou pak dezinformovaní a z oprav frustrovaní,“ posteskl si starosta Lovosic.

Zástupce policie ČR vnesl do debaty několik případů nevyhovujících bezpečnostních prvků a bodových závad. Zároveň poukázal na jejich laxní řešení. „Jsem rád, že jsem si zde vyslechl i negativní reakce. To je přesně smyslem těchto schůzek. Je potřeba o problémech mluvit a následně je řešit,“ přijal kritiku ředitel Správy Chomutov Martin Vidimský. Na druhou stranu zazněla od policie ČR i pochvala za současný přístup ŘSD k řešení problematiky.

Výsledkem koordinační schůzky byla shoda na řadě úkolů, které je nutné řešit vzájemně. Padla rovněž shoda na další schůzce ve výhledu tří měsíců, kde dojde na rekapitulaci plnění zadaných úkolů.

Publikováno: 12. September 2019, přímý odkaz


Zařazenočt 12.09.2019 15:09:00
ZdrojŘSD
Originálrsd.cz/tiskova-zprava/67b08f36-5450-4841-8ac5-ad2c82a62153
KategorieNepublikovat
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.