Jiřina Kavková (Kurzy.cz)
Osobní finance  |  05.01.2017 09:13:54REKLAMA

5 možností, jak financovat vybavení domácnosti, když hypotéka nestačí

Vybavení domácnosti bez hypotéky

Hypotéka mnohdy na vybavení bydlení nestačí. Koupě nemovitosti, výstavba domu i rekonstrukce bytu něco stojí, a tak peníze na konečné úpravy a zabydlení v novém mohou chybět. Jaké se v takové situaci nabízí řešení?

Nedostatečná hypotéka nemusí vždy značit jen špatně spočítaný plán. Často žadatel na vyšší výši ani nedosáhne, a tak se spokojí s financemi pouze na pořízení nemovitosti. Nové vybavení totiž není nezbytně nutné, a jako provizorium postačí starší nábytek od rodiny či přátel.

Pokud ale tuto možnost nemáte, nedisponujete ani vlastními úsporami nebo prostě a jednoduše chcete nové vybavení, pak vám nezbývá nic jiného, než zažádat o další půjčku.

 

Jaké druhy půjček můžeme využít

Není půjčka jako půjčka, a tak je na vás, zda budete preferovat neúčelový úvěr nebo ten účelový. Využít můžete také úvěr ze stavebního spoření. V neposlední řadě je tu možnost i zažádat o americkou hypotéku nebo se spokojit se splátkovým prodejem.

1. Půjčka na bydlení

Půjčka na bydlení se řadí mezi účelové spotřebitelské úvěry. Oproti těm neúčelovým nabízí výhodnější úrokové sazby. Pro některé značnou nevýhodou je, že banka po vás bude vyžadovat doklady o koupi, a to ať už nábytku či elektrospotřebičů. Zároveň je zapotřebí dodat také faktury za zaplacení stavebních a jiných prací.

Účelové půjčky lze nyní sjednat s ročním úrokem pod 8,00 %. Úvěry nabízí jak bankovní, tak i nebankovní společnosti. Při výběru je vhodné využít výhod online kalkulačky či internetového porovnání.

2. Neúčelový úvěr

Neúčelový úvěr je skvělou volbou pro všechny, kteří potřebují půjčit peníze, ale zároveň neví, co vše budou z úvěru financovat. Nejenže si díky této půjčce můžete pořídit vybavení domu, ale zároveň vám poslouží i na zaplacení energií, nenadálé opravy automobilu nebo jako finanční rezerva do budoucna.

Nevýhodou neúčelových úvěru je jejich vyšší roční úroková sazba a nižší půjčená suma. Úrok nad 10,00 % rozhodně není výjimkou u neúčelových spotřebitelských půjček.

3. Americká hypotéka

Tak trochu jiným neúčelovým úvěrem je americká hypotéka. Ta je alternativou mezi klasickou hypotékou a neúčelovou půjčkou. U americké hypotéky po vás banka nebude vyžadovat doklady o koupi vybavení. Využít ji můžete na cokoliv.

Na druhou stranu lze s tímto typem úvěru získat výhodnější úrokovou sazbu oproti klasickým spotřebitelským půjčkám a zároveň zažádat i o milionovou částku. Americké hypotéky nabízí roční úrok v průměru od 2,09 až do 7,59 %.

4. Úvěr ze stavebního spoření

Na pořízení vybavení domácnosti skvěle poslouží i úvěr ze stavebního spoření. Ten je také k tomuto typu financování primárně určen.

Stačí jen vybrat stavební spoření a využívat veškerých jeho výhod, kterou je nejen výhodná půjčka na bydlení. Stavební spoření zároveň totiž slouží jako spořicí produkt. Díky pravidelnému spoření můžete získat roční výnos až 4 %.

5. Vybavení na splátky

V neposlední řadě je možné vybavení domácnosti koupit na splátky. Nejen elektrospotřebiče, ale i nábytek či rovnou celou kuchyň dnes pořídíte v obchodech v rámci splátkového prodeje.

Většina obchodů spolupracuje s nebankovními společnostmi , které poskytují úvěry na pořízení zboží jejich zákazníkům. Některé velké obchodní domy navíc nabízí splátkový prodej bez akontace.


Zprávy a články k hypotékám



Přečtěte si také:

07.09.20215 tipů, jak na snadné vyřízení hypotéky Iva Grácová (Bezvafinance)






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688