Patria (Patria Finance)
Makroekonomika  |  28.07.2016 08:37:26

Výsledky O2 CR v 2Q16

Počet zákazníků sledujících digitální televizi O2 TV přes internet a mobilní aplikaci se meziročně zvýšil dva a půl krát na téměř 300 tisíc. Dohromady s tradičním sledováním přes set top box tak počet sledujících O2 TV poprvé přesáhl půl milionu

V nedávno skončené aukci frekvencí O2 investovalo nejvíce ze všech operátorů. Pro své zákazníky nakoupilo více než polovinu dostupného spektra, aby pokrylo rostoucí spotřebu dat (meziročně o 80 % více).

Díky rostoucímu zájmu zákazníků o nové služby a jejich historicky nejvyšší loajalitě vzrostl čistý zisk meziročně o 10 % na 2,552 miliard .

I přes pokračující tlak zejména v segmentu firemních zákazníků a od května též dopad nové regulace roamingu se O2 podařilo udržet výnosy na úrovni loňského roku a mírně zvýšit provozní zisk. Svou pozici společnost posílila v segmentu digitální televize O2 TV, mobilních dat a také na Slovensku. Pozitivní odezvu mezi zákazníky zaznamenala O2 u nového neomezeného tarifu pro volání z pevných linek.



Neomezené volání z pevných linek do všech sítí, které nabízíme od začátku roku, si naši zákazníci oblíbili. Svědčí o tom skutečnost, že s novým tarifem volají o 40 % více, počet odchozích minut do mobilních sítí vzrostl dokonce o 210 %,“ říká předseda představenstva a generální ředitel O2 Czech Republic Tomáš Budník a dodává: Roste také obliba digitální televize O2 TV, kterou si za poslední rok pořídilo 35 tisíc nových zákazníků. Počet těch, kteří se na televizi dívají přes internet nebo na mobilních zařízeních, se meziročně zvýšil dva a půl krát.“

„Rostoucí zájem zákazníků se pozitivně projevil i v našich finančních výsledcích. Proto jsme mohli investovat do oblastí, které zákazníkům přinesou nové zážitky. Nakoupili jsme další exkluzivní sportovní práva a na začátku srpna tak spustíme nový kanál O2 TV Fotbal. Abychom mohli zákazníkům nabídnout rychlejší mobilní datové připojení, koupili jsme v nedávno skončené aukci frekvencí více než polovinu dostupného spektra,“ doplňuje Tomáš Kouřil, místopředseda představenstva a finanční ředitel společnosti.“

Názor Patria

Výsledky O2 CR v zásadě naplnily očekávání, solidní čísla společnost představila také díky striktní kontrole svých provozních nákladů (-3,8 % y/y). Pokračující tlak na segment fixních služeb byl alespoň částečně kompenzován mobilní divizi, resp. mobilními daty a dodatečnými službami jako O2TV a novými tarify. Celkově jsou 2Q16 výsledky solidní, reakce cenných papírů by měla být neutrální.


Zdroj: O2 CR

Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Výsledky firem - tržby, zisk


Poslední zprávy z rubriky Makroekonomika:

Po 11:09  Ceny v průmyslu i zemědělství klesají Moore Czech Republic (Moore Czech Republic)
Po 10:29  Únorový růst průmyslových cen byl tažen dražšími energiemi (Komentář) Investiční bankovnictví (Komerční banka)
Po 10:13  Ceny v průmyslu mírně nad očekáváním trhu Raiffeisenbank a.s. (Raiffeisenbank a.s.)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688