Nálada Čechů ohledně ekonomiky padá nejníže za deset let. Drtí je strach z inflace a pasivita Fialovy vlády, které tak zvoní „alarm“ - Diskuze, názory, doporučení a hodnocení

 Hodnocení:      0 1 2 3      
Diskutující:
Návod    
 

Výpis příspěvků 1 až 5 (5)
 
spíše nečíst (7) 24.05.22 13:21  pamětník  (234173)

Fiala s tím může dělat hodně. Ale on se bojí.

Je třeba lehce zvýšit příjmy do rozpočtu lehce progresívním zdaněním jak vysoce příjmových občanů, Ono % se docela blbě čte jak generální ředitelé v KB (17 milionů) a Monetě (29 milionů) z toho zaplatí jen směšných 15% a nebo 22% nad 4 násobek. Taktéž by bylo třeba stanovit firmám přiměřený zisk podle základního jmění a nad tento danit ne 19% ale 29%. Copak to vláda nevidí jak ČNB krmí banky a ty pak 20 mld. zisky vyvádějí za hranice jako Česká spořitelna ale zejména ČSOB a KB. Také je třeba sledovat jak s maržemi manipulují řetězce a podle průměrné marže pak stanovit jim  přiměřený zisk a ten nad tuto hranici pořádně dodanit, zpočátku i 90% daní aby je nanapadlo to vydírat  na občanech. Měla by se zapojit i ČNB a alespoň udržovat kurz koruny kolem 25 Kč/€, to aby neponičila exportéry. Ovšem jednočtvrtletí by mohl intervenovat více aby zastavila dováženou inflaci, to je kolem těch 10%, to je 22,5 za €. A konečně to nejdůležitější! Přestat válčit s Ruskem a požádat je opět o navázání normálních vztahů. Ukrajina byla, je a bude vždy ležet vedle Ruska a bude opět jeho součástí. Jejich válka je vnitřní problém oblasti, která se vymkla kontrole a dnes musí být za obrovských obětí dobývaná zpátky.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (7)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (4) 24.05.22 11:32  Pepa  pepca.bzavinaccentrum.cz  (244024)

jenom by mě zajímalo co s tím Fiala jako může dělat??????

Takže se hlot každy bude muest uskromnit. Lidi mají úspory ve výši 3 biliony Kč. Představa, že budeme dotovat plyn, energie, PHM, drahý jídlo je utopie.....to když Babiš zbytečně rozhazoval, peníze byly zadarmo, každý investoval do nemovitostí, akcií... to byli všichni spokojeni....ale Babiš rozhazoval inflační peníze a nyní se lid diví a žádá opět rozhazovat. Tohle krizí musí skončit, jiné řešení není

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (4)
Vaše doporučení:
přečíst (2) 24.05.22 17:53  Hana  (244040)

jenom by mě zajímalo co s tím Fiala jako může dělat??????

Už měla vláda premiera Fialy reagovat hned z počátku.Ale to je bohužel zajímala pouze válka na Ukrajině. Okolní státy a státy EU ponižovali DPH a někde až na 0. Spotřební daň v 0 . A to byla první pomoc ve  23 státech. U nás se řešila Ukrajina na úkor našich lidí. Proto stoupá mezi lidmi nervozita a zloba až někdy přerůstá v nenávist. Ale vláda premiera Fialy  si zlevní obědy ve sněmovně jelikož 52 Kč se jim zdá mnoho. Kdo tedy otevírá nůžky  - opravdu zato může p.Babiš? 

    V době COVIDU - se zadlužovala každá zem. ČR byla v zadluženosti na 6. pozici s inflací,5,6 %.Podotýkám při předání vlády . 

    Na pomoc Ukrajině bylo zasláno několik miiard z kapes daňových poplatníků a pokračujeme dále zmrazení platů po nástupu vlády premiera Fialy zrušeny. Pomoc občanům žádná - přes birokracii nedosažitelná.Dešník pomoci samá díra. Ukrajinští uprchlíci čerpají dávky a odchází do další země čerpat dávky dále - opět špatná a nekontrolovatelná pomoc. A nejlépe lidé z Ukrajiny kde se neválčí jezdí do ČR jen k čerpání dávek - dobrá placená dovolená se tomu říká a s usměvem se Vám smějí.

 Ráda pomohu,o to nejde.Ale jak pomáhá ČR další zbraně do války. Sjednání míru nikoho nezajímá. Naopak začíná se  prohlubovat agrese a nenávist. Vláda se chová arogantně - pokud někdo vyřkne jiný názor než ona  - upadá v nemilost. Jakoukoliv spolupráci odmítá. To není vláda - to je diktatura.

  Vláda vyzývá lid k šetření,ale obnovuje se vozový park ministrů,přijímají se další a další úředníci. Ale stále zato může p.Baboiš.Při reportážích v ČT z války na Ukrajině jsou použity fotky z tornáda v moravském kraji.Je to opravdu vše jak nám tato vláda říká? Dále se ojevují projevy Petra Fialy před volbymi a po nich. Konfrontace jak si tento pán protiřečí - zato táké může p.Babiš?

Ale jasně chudák Fiala!!!!!!!!!!!

Dosavadní doporučení: přečíst (2)
Vaše doporučení:
přečíst (6) 24.05.22 12:16  Gvoz  (244028)

jenom by mě zajímalo co s tím Fiala jako může dělat??????

Co takhle, aby se stal více českým premiérem než tím ukrajinským? Přestat dělat jenom to, co sám považuje za správné, ale dělat i to, co je správné pro naše občany? Co takhle třeba vystoupit z energetické burzy v Lipsku a poradit si tak s drahými cenami energií? Nenechat zisk z jejich výroby 300% v kapsách obchodníků? Nějaký pán Mile, bývalý generální ředitel ČEZ provedl logickou analýzu toho, jak zajistit levnou energií pro občany ČR a stát by to nestalo ani korunu navíc. Jenže pán Fiala nepovažuje za správné odejít z evropské burzy energií, protože nepovažuje za správné nabourávat evropskou solidaritu. Kterou zaplatí chudý Východ. Příkladů je mnoho. Další nepatrný je ten, že si nedovede poradit s Romy, jež mají maďarské občanství. Je to jednoduché. Maďaři je odmítli přijmout a Fiala považoval za správné poskytnout jim ochranu. Protože je to tak správné. Takže Fialu chce jenom ten, kdo nemá hluboko do kapsy. A chce pro sebe a své děti lepší budoucnost. 

Dosavadní doporučení: přečíst (6)
Vaše doporučení:
přečíst (5) 24.05.22 11:58  xxx  (241641)

jenom by mě zajímalo co s tím Fiala jako může dělat??????

Jo to víš, když je brejlatý potomek patolízalů a vlezdoprdelků co se dostal na vysokou za komoušů zvyklí "ze švěstičkami z naší zahrádky" si dělat oko u nadřízených aby přehlíželi jeho neschopnost, tak je zcela pochopitelné že když musí udělat své vlastní rozhodnutí sám za sebe tak je ... To je lemplům vlastní.

Dosavadní doporučení: přečíst (5)
Vaše doporučení:


Diskuze Nálada Čechů ohledně ekonomiky padá nejníže za deset let. Drtí je strach z inflace a pasivita Fialovy vlády, které tak zvoní „alarm“, další stránky: 1

Odkazy k diskuzi Nálada Čechů ohledně ekonomiky padá nejníže za deset let. Drtí je strach z inflace a pasivita Fialovy vlády, které tak zvoní „alarm“

Nálada Čechů ohledně ekonomiky padá nejníže za deset let. Drtí je strach z inflace a pasivita Fialovy vlády, které tak zvoní „alarm“ - zdrojová stránka k tématu diskuze Nálada Čechů ohledně ekonomiky padá nejníže za deset let. Drtí je strach z inflace a pasivita Fialovy vlády, které tak zvoní „alarm“.

Zasílání Denního souhrnu názorů na Nálada Čechů ohledně ekonomiky padá nejníže za deset let. Drtí je strach z inflace a pasivita Fialovy vlády, které tak zvoní „alarm“ e-mailem.

Přidat názor - vložte vlastní názor, doporučení, hodnocení nebo zkušenost k tématu Nálada Čechů ohledně ekonomiky padá nejníže za deset let. Drtí je strach z inflace a pasivita Fialovy vlády, které tak zvoní „alarm“.

 Burza Prime 16:14 
Název Kurz Změna
 COLT(CZG)  684.00  +0.15% 
 ČEZ  914.50  +2.58% 
 ERSTE  1 131.00  -0.83% 
 GEN(NORTON)  478.00  0.00% 
 GEVORKYAN  252.00  -2.33% 
 KB  795.50  -0.31% 
 KOFOLA  273.00  +0.37% 
 MONETA  97.50  0.00% 
 PHOTON  43.40  0.00% 
 PILULKA  178.00  +0.56% 
 PM  14 820.00  -6.08% 
 PRIMOCO   860.00  +0.58% 
 VIG  746.00  +0.81% 
Komodity online
 Ropa 84.47 USD 08:18   
 Zlato 2360.89 USD 08:18   
 Stříbro 28.57 USD 08:18   
 Káva 200.43 USD 09.05   
 Cukr 19.58 USD 09.05   
 Bavlna 78.16 USD 08:18   
Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.