Šatník Olga Medlíková (Šatník Olga Medlíková)
Práce  |  17.01.2015 17:10:57

Osobnostní typologie: Sebepoznání, benefit i pomocník

Potřebujete lépe pochopit, proč vám něco jde dobře a něco vůbec ne a proč se vám s některými lidmi tak těžko jedná? Nebo se chcete lépe orientovat ve vzájemných vztazích ve vašem týmu? Hledáte zajímavou formu nefinanční odměny pro výborného pracovníka?

K tomu všemu můžete využít osobnostní typologii GPOP. Může posloužit přímo vám nebo její výsledky použijete pro lepší poznání lidí v týmu a posílení zdravé komunikace.

Zázemí GPOP

GPOP - Golden Profiler of Personality je evropská typologie vytvořená panem Johnem P. Goldenem v roce 2000 a vychází z evropských měřítek a mentality. Má slavné předchůdce - inovuje americkou typologii MBTI – název je zkratkou jmen jejích tvůrkyň, amerických psycholožek Katharine Cook Briggs a Isabel Briggs Myers, které navázaly a doplnily poznatky psychologů C.G.Junga a G. W. Allporta.

 

GPOP vychází z následujících předpokladů:

  • rozdíly v osobnosti se projevují různými sklony, resp. preferencemi.
  • různé sklony se dají přiřadit globálním škálám, které jsou kombinovány do následujících dvojic, které popisují:

  1. extraverze (E) a introverze (I) – kde je náš zdroj psychické energie (př.: lidé s preferencí extraverze jsou spíše vstřícní, kontaktní, v zájmech jdou do šíře, lidé s preferencí 
  2. introverze jsou více rezervovaní, uzavření, v zájmech jdou do hloubky)
  3. smysly (S) a intuice (N) – způsob, jak vnímáme skutečnost (př. lidé s preferencí smyslového vnímání jsou spíš praktičtí, metodičtí a konkrétní, lidé s preferencí intuice jdou více po kontextu, zobecnění, spontánnosti)
  4. myšlení (T) a cítění (F) – způsob, jak se rozhodujeme (př. lidé s preferencí myšlení jsou více strukturovaní, rozumoví, věcní, lidé s preferencí cítění jdou více po harmonii, dopadu na lidi, empatii)
  5. orientace na rozhodování (J) a orientace na vnímání (P) – jaký je náš životní styl (př. lidé orientovaní na rozhodování jsou více systematičtí, plánovití, zaměření na výsledek, lidé orientovaní na vnímání jdou více po improvizaci, neformálnosti, zaměření na proces)
  6. napětí a uvolnění – naše forma reagování na stres (př. lidé s preferencí napětí v sobě mají více opatrnosti či nejistoty, lidé s preferencí uvolnění v sobě mají více vyrovnanosti či smělosti).

Každému člověku vyjde jeho osobnostní typ - kombinace čtyř dvojic písmen, které popisují šestnáct různých typů osobnosti (např. ISTJ, ENFP...) a k této konkrétní kombinaci se ještě přidává škála týkající se stresové stability osobnosti.

Průběh testování

Zájemce si vyplní test buď přímo před svým testerem (člověkem, který s ním pak uskuteční následný pohovor) nebo pohodlnější formou – dostane test mailem, vyplní a přepošle zpět. Tester jeho test zpracuje a před pohovorem ho testovanému v písemné formě předá, aby se s výsledky mohl testovaný seznámit. Poté probíhá cca hodinový poradenský pohovor, kdy tester s probandem (klientem) hovoří o výsledcích testu a jak s nimi dál pracovat. Vyplněné testy vyhodnocuje Hogrefe Verlag Göttingen v Německu, které je vlastníkem licence, a obratem je posílá svým českým partnerům (testerům). Celý proces probíhá přes internet a je zabezpečen a chráněn.

Proč projít GPOP, co vám může přinést?

Například:

  • zvážit, co je pro vás charakteristické, co je cenné a na čem byste měli pracovat;
  • uvědomit si, proč se vám s některými typy lidí obtížně jedná a jak s nimi zacházet lépe;
  • nabourat stereotypy v chování a jednání;
  • přehodnotit rozsah své práce, vyhnout se úkolům, které jsou mimo vaše možnosti;
  • pochopit důvod opakujících se chyb; 
  • posílit poznání sebe sama.


Slovníček pojmů

preference – zde míněno jako přednost, něco člověk ve svém chování a jednání upřednostňuje;

proband – klient, testovaný člověk;

tester – vyškolený odborník, který provádí s probandem následný pohovor;

typologie - zobecňující vědecká metoda, která se pokouší setřídit vybrané jevy podle podobných znaků, zde osobnostní typologie, pracuje s výše uvedenými škálami.


 

PaedDr. Olga Medlíková

 PaedDr. Olga Medlíková pracuje jako samostatná lektorka pro byznys, neziskové organizace a státní správu od roku 1996. Zaměřuje se na vzdělávání dospělých v oblastech: prezentační dovednosti, sociální dovednosti (komunikaci, řešení konfliktů, vyjednávání), manažerské dovednosti, společenský a protokolární kontakt. Specializuje se na trénink mluvčích, argumentaci, rétoriku a lektorské dovednosti. Olga spolupracuje s organizací Neziskovky.cz, o.p.s., kde je členkou správní rady, členkou Aliance lektorů a konzultantů ICN a mentorkou organizace Business and Professional Women. Píše populárně naučné knihy o tématech, které učí (prezentace, řešení konfliktů, založení a provoz neziskových organizací, lobbing, lektorské dovednosti). V roce 2012 získala cenu Osobnost roku v oblasti praktické aplikace vzdělávání dospělých a andragogiky. Vystudovala Pedagogickou fakultu v Ústí nad Labem a mnoho kurzů a stáží v Čechách i v Německu. 

Více informací naleznete na:
http://satnik.net/

 
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688