TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  23.06.2011 08:00:58

Očekávané události na čtvrtek 23. června - DOMÁCÍ (23.6.2011)

Mediafax

PRAHA (MEDIAFAX) - Přehled očekávaných událostí

09:00 - Hlavní líčení s šéfem Nejvyššího kontrolního úřadu (NKÚ) Františkem Dohnalem obžalovaným ze zneužití pravomoci úřední osoby. Dohnal loni odmítl umožnit kontrolu hospodaření NKÚ, kterou chtěla provést Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR. Za to mu hrozí v případě odsouzení až deset let vězení. 39 T 47 / 2011 (PRAHA - Obvodní soud Praha 7, Ovocný trh, č.409)

09:00 - Městský soud v Praze vynese rozsudek v případu tří mladíků, které žalobci viní z upálení bezdomovce a útoku na dalšího člověka. Tragédie se odehrála loni v srpnu v Bohdaleckém lese v Praze 10, oběť uhořela při požáru zahradní chatky. (PRAHA - Městský soud v Praze, Spálená 2)

09:00 - Zasedání Koalice dopravních odborových svazů. (PRAHA - Náměstí Winstona Churchilla 2, Praha 3)

09:00 - Zasedání Zastupitelstva Hlavního města Prahy. (PRAHA - Nová radnice, Mariánské náměstí 2, Praha 1)

09:00 - Seminář na téma Vize v rehabilitaci a sociálním začleňování lidí po poškození mozku. (PRAHA - Poslanecká sněmovna, místnost 205, Sněmovní 1, Praha 1)

10:00 - TK společnosti 3M na téma bezpečnost práce. (PRAHA - Café Louvre, Národní 22, Praha 1)

10:00 - TK k novému muzikálu Osmý světadíl. (PRAHA - Divadlo Kalich)

10:00 - Slavnostní vyhlášení titulů Ekoškola. Akci pořádá Výbor pro vzdělávání, vědu, kulturu, lidská práva a petice. (PRAHA - Hlavní sál, Zaháňský salonek, Senát)

10:00 - TK Českého statistického úřadu na téma výdaje českých domácností. (PRAHA - Český statistický úřad, Na Padesátém 81, Praha 10)

10:00 - Snídaně s novináři na téma Návrat divokých koní. Setkání s organizátory a účastníky transportu koní Převalského do Mongolska. (PRAHA - Zoo Praha, Vzdělávací centrum, U Trojského zámku)

10:00 - TK Transparency International - Česká republika, o.p.s. Témata: informaci k prvnímu roku projektu watchdog, výsledcích našich investigativních aktivit a dalších plánech, nové případy zneužití EU fondů, plánované aktivity TI k EU fondům a novému finanční období čerpání EU fondů, machinace při komunálních volbách - poznatky vyplývající z našeho monitoringu a naše návrhy legislativních opatření, informace ke spolupráci TIC s Lesy ČR. (PRAHA - hotel Ibis, Kateřinská 36, Praha 2)

10:00 - TK k výstavě Andreas Feininger/That´s photography. (PRAHA - Dům U Kamenného zvonu, Praha 1)

10:30 - Diskusní stůl na téma Kurikulární reforma na gymnáziích. (PRAHA - Velký sál Pedagogické fakulty UK, M.D.Rettigové 4, Praha 1)

10:30 - Speciální komentovaná prohlídka výstavy Antonín Dvořák pro novináře. (PRAHA - České muzeum hudby, Karmelitská 2/4, Praha 1)

11:00 - TK Sdružení železničních společností k záměru ministerstva dopravy blokovat vytvoření rovných podmínek na železničním trhu odkladem oživení dopravní cesty a záměrem vytvoření tzv. železničního holdingu. (PRAHA - Café Louvre, Národní třída 22, Praha 1)

11:00 - Zahajovací TK kongresu věnovaného nefrologii a náhradě funkce ledvin. TK se věnuje tématu: Lze snížit vysoké kardiovaskulární riziko lepší prevencí onemocnění ledvin?. (PRAHA - hotel Corinthia, Kongresová 1655/1, Praha 4)

11:00 - TK na téma Vyhlášení bezpečnostních cílů a slavnostní podpis mezinárodního příslibu zdravotnické organizaci v oblasti kontroly infekcí. (PRAHA - ministerstvo zdravotnictví, zasedací místnost 355, Palackého nám. 4)

11:20 - Předseda vlády ČR Petr Nečas se setká s ministerským předsedou Spojeného království Velké Británie a Severního Irska Davidem Cameronem. Tématem jednání bude zejména spolupráce ČR a Velké Británie na obnově růstu a inovacích. Předsedové vlád projednají také témata zasedání Evropské rady v Bruselu, které se následně uskuteční ve dnech 23. a 24. června tohoto roku, a další aktuální zahraničně politické otázky. (11.20 fototermín při uvítání delegací; 11.40 fototermín před jednáním delegací; 12.30 společné prohlášení) (PRAHA - Úřad vlády ČR, nábřeží Edvarda Beneše 4, Praha 1)

11:30 - TK v rámci konference Evropské fondy v poločase nové výzvy. Budou na ní mimo jiných prezentovány i priority České republiky při vyjednávání o budoucí podobě kohezní politiky po roce 2013. TK se zúčastní i vrcholný zástupce Evropské komise Jack Engwegen. (PRAHA - Salonek Kaiserštejnského paláce, Malostranské náměstí 23/37, Praha 1)

13:30 - TK ministerstva školství na téma: Detailní výsledky státních maturit. (PRAHA - Velký zrcadlový sál MŠMT, Karmelitská 8, Praha 1)

14:00 - Mimi den. Na programu budou sportovní závody a další soutěže pro děti. (PRAHA - Thomayerovy sady, Praha 8)

14:00 - Slavnostní vyhlášení 20. ročníku soutěže Cena zdraví a životního prostředí 2011. Pozvání na akci přijali také velvyslankyně Velké Británie Sian MacLeodová a ministr životního prostředí Tomáš Chalupa. (PRAHA - hotel Atlantic, Na Poříčí 9, Praha 1)

15:00 - Prezentace nových nahrávek Supraphonu a Českého rozhlasu za přítomnosti violoncellisty Tomáše Jamníka, dirigenta Tomáše Netopila, dirigenta a uměleckého vedoucího souboru Musica Florea Marka Štryncla. (PRAHA - Český rozhlas, Atrium Studiového domu, Římská 13, Praha 2)

16:00 - Prezident republiky Václav Klaus přijme předsedu vlády Spojeného království Velké Británie a Severního Irska Davida Camerona, který do České republiky přicestuje na pracovní návštěvu (16 hodin - fototermín). (PRAHA - Pražský hrad)

16:00 - Zasedání ZastupitelstvaPraha 4. (PRAHA - budova ÚMČ Praha 4, Táborská 350/32, Praha 4)

16:00 - Interpelace, scénické diskuse na aktuální témata s ekonomem Tomášem Sedláčkem v roli moderátora, tentokrát na téma Umění grilovat. (PRAHA - Voršilská zahrada ve vnitrobloku za Novou scénou ND, Praha 1)

17:00 - Slavnost Těla a Krve Páně bude celebrovat pražský arcibiskup Mons. Dominik Duka.Po mši svaté v katedrále sv. Víta, Václava a Vojtěcha vyjde eucharistický průvod přes hradní nádvoří a Hradčanské náměstí ke klášteru sester karmelitek (Karmel sv. Josefa), kde bude druhé zastavení. Třetí zastavení je potom u kláštera bratří kapucínů na Loretánském náměstí. Odtud se bude průvod ubírat do baziliky Nanebevzetí Panny Marie na Strahově, kde slavnost vyvrcholí eucharistickým požehnáním a zpěvem Te Deum. (PRAHA)

17:00 - Koncert dechového orchestru mladých ZUŠ Chotěboř a vystoupení mažoretek ZŠ Slovanka z České Lípy, pořádaný pod záštitou místopředsedy Senátu Petra Pitharta. (PRAHA - Valdštejnská zahrada, Letenská 118/1, Praha 1)

17:00 - Oslava narozenin herečky Terezy Kostkové. (PRAHA - salon Vali, Soukenická 13, Praha 1)

17:00 - Kulturní léto - koncert Dechového orchestru mladých ZUŠ Chotěboř a Mažoretky ZŠ Slovanka Česká Lípa. (PRAHA - Valdštejnská zahrada, Sala terrena)

17:00 - Seminář na téma japonská jaderná elektrárna Fukušima. (PRAHA - Klub techniků, místnost č. 217, Novotného lávka 5, Praha 1)

18:00 - Slavnostní křest knihy Pavla Veselého s názvem S Kristianem Kodetem o Kristianu Kodetovi. (PRAHA - Galerie Petra Brandla, Jungmannovo náměstí, Praha 1)

18:00 - Přednáška rakouského historika Gerharda Oberkoflera věnovaná Životu a dílu Samuela Steinherze. (PRAHA - Vzdělávací a kulturní centrum Židovského muzea, Maiselova 15, Praha 1)

18:00 - Beseda s Michaelem Kimmelmanem, hlavním uměleckým kritikem deníku The New York Times, na téma O jaké změně mluvíme? Kultura města v globální soutěži. (PRAHA - Centrum současného umění DOX, Poupětova 1, Praha 7)

19:00 - Night shoping, akce pořádaná v rámci Arcolor - festival mladé módy 2011. (PRAHA - Julius Fashion Shop, Ostrovní 20, Praha 1)

19:30 - Recitál Olgy Romankové. Hostem bude Zdeněk Plech, sólista opery Národního divadla. (PRAHA - Pražský hrad, Španělský sál)

19:30 - Závěrečný koncert sezóny FOK. Vrcholem večera bude kantáta Carmina burana německého skladatele Carla Orffa, pražský filharmonický sbor povede sbormistr Lukáš Vasilek. (PRAHA - Obecní dům, Smetanova síň, náměstí Republiky 1090/5)

19:30 - Koncert kytaristy Peppina D'Agostino, který tak podpoří projekt vicemiss České republiky roku 2008 Evy Čerešňákové s názvem 4U2 na pomoc dětem v Bangladéši. (PRAHA - Písecká brána, K Brusce 5, Praha 6)

20:00 - Koncert britského kytaristy Jeffa Becka, jako předskokanka zahraje kanadská písničkářka NEeMA. (PRAHA - Tesla Arena, Za elektrárnou 1082/1, Praha 7-Bubeneč)

20:30 - Letní Shakespearovské slavnosti hra Zkrocení zlé ženy. Účastní se první dáma Livia Klausová. (PRAHA - Nejvyšší purkrabství Pražského hradu, Jiřská 7, Praha 1)

Další události

- Filmfest 2, vzdělávací akce pro studenty, která zahrnuje promítání dokumentu Homo Scientist jr. Cílem je představit studentům zábavnou a přitom naučnou formou jak si čeští vědci stojí v porovnání se světovými vědci a především jaké jsou přínosy českých vědeckých kapacit celosvětové vědě. Filmové pásmo bude k promítání nabídnuto všem středním školám v Praze. (1. červen - 30. červen, PRAHA)

- 23. Mezinárodní festival současného tance a pohybového divadla Tanec Praha 2011. Uskuteční se v Praze a dalších devíti městech. (6. červen - 29. červen, ČESKÁ REPUBLIKA)

- Výstava fotografií agentury Mediafax s názvem 88, pořádaná k třetímu výročí vstupu agentury na tuzemský trh. K vidění bude 11 reportážních velkoformátových fotografií. (13. červen - 1. červenec, PRAHA - Národní knihovna, Mariánské náměstí 190/5)

- 12. ročník Mezinárodního festivalu česko-německo-židovské kultury Devět bran 2011. (13. červen - 26. červen, PRAHA)

- 4. ročník letní filmové produkce v Kinobuse. Během 81 promítacích večerů navštíví pojízdné kino celkem 23 stanovišť, kde nabídne divákům filmy výhradně z tuzemské produkce. (13. červen - 4. září, ČESKÁ REPUBLIKA)

- Pražské Quadriennale 2011 - mezinárodní přehlídka, která spojuje divadelní akce a performance s veřejným prostorem a scénografie s architekturou, módou, výtvarným uměním, designem i filmem. (16. červen - 26. červen, PRAHA - Veletržní palác, Dukelských hrdinů 530/45, Praha 7)

- Jarmark českých pochoutek a zručnosti. K vidění bude několik staročeských řemeslníků a k zakoupení budou ručně vyráběné dobroty. Atmosféru tržiště dokreslí doprovodný program, každý den v duchu jiné historické doby a stylu. K poslechu zahrají české kapely staropražské písně, folklór, středověkou hudbu i kabaretní melodie. (20. červen - 27. červen, PRAHA - Staroměstské náměstí, Praha 1)

- Akce s názvem Týden svobody u příležitosti 20. výročí odchodu sovětských vojsk z tehdejšího Československa a 20. výročí rozpuštění Varšavské smlouvy. (20. červen - 1. červenec, PRAHA)

- Festival Prague Proms. (21. červen - 23. červenec, PRAHA)

- Českou republiku navštíví zástupce velitele Národní gardy státu Nebraska brigádní generál Michael D. Navrkal s delegací. V rámci svého programu v ČR navštíví ve VVP Libavá cvičící jednotky 53. brigády průzkumu a elektronického boje a 102. průzkumného praporu a ve Staré Boleslavi jedno z velitelství Vojenské policie. (21. červen - 25. červen, ČESKÁ REPUBLIKA)

- Letní škola soudobých dějin 2011. (22. červen - 24. červen, PRAHA - Akademie věd ČR, Národní 3, Praha 1)

- Pokračuje výstava Láska a svoboda pro uvězněné v severokorejských koncentračních táborech. Akce probíhá v rámci pražského Týdne svobody. (22. červen - 2. červenec, PRAHA - pasáž Lucerna, Štěpánská 61, Praha 2)

- 48. kongres ERA-EDTA - Evropský kongres věnovaný nefrologii a náhradě ledvin. (23. červen - 26. červen, PRAHA - Kongresové centrum Praha)

- Hudební festival United Islands 2011. Na festivalu se představí 150 kapel z 20 zemí, návštěvníkům bude k dispozici devět scén na čtyřech ostrovech (Slovanský, Dětský, Střelecký, Kampa), jeden pontonový ostrov a několik vedlejších hudebních a nehudebních scén na Janáčkově nábřeží, Mostě Legií, na Kampě a dalších místech, dále také 20 klubů a chystají se i dvě oficiální afterparty festivalu (v pátek v klubu Rock Café a v sobotu v klubu Lávka). (23. červen - 25. červen, PRAHA - ostrovy a prostranství při řece Vltavě)

- Letní shakespearovské slavnosti. (23. červen - 4. září, PRAHA, BRNO, OSTRAVA)

- Preventivní akce pražské policie s názvem Chraňte svůj majetek. (23. červen, PRAHA - před poštou v Olšanské ulici)

- Balkánská taneční party: Besh o´droM. (23. červen, PRAHA - KC Vlatvská, Bubenská 1477/1, Praha 7)

- Do českých kin vstupuje snímek Past. (23. červen, ČESKÁ REPUBLKA)

- Speciální slavnostní představení k 15. výročí inscenace Prodaná nevěsta aneb Pojď domů, ona brečí. (23. červen, PRAHA - Studio Ypsilon, Spálená 16, Praha 1)

- Prague City Festival - účinkují Hadouken, Goggol Bordello, House Of Pain a další. (23. červen, PRAHA - Výstaviště Holešovice, Praha 7)

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688