BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  21.03.2013 08:45:00

Ranní přehled událostí - FOMC, QE, Kypr

iPoint.czAmerické akcie včera dokázaly umazat své ztráty z předchozích dnů, když trh reagoval na slova šéfa americké centrální banky (Fed) Ben Bernankeho, který potvrdil stávající monetární politiku. Index S&P 500 posílil o 10,37 bodu a uzavřel na 1 558,71. Nasdaq získal 25,09 bodu a dosáhl až na 3 254,19 bodu.

Bankovní rada Fedu (FOMC) včera nenaznačila, že nechystá změnu, a tak ve hře nadále zůstává měsíční nákup dluhopisů za 85 miliard dolarů, alespoň do té doby dokud se nepodaří snížit nezaměstnanost na 6,5 procenta. „Situace na trhu práce se zlepšuje, nicméně míru nezaměstnanosti se zatím nedaří snižovat," řekl Ben Bernake. Podle jeho předpovědi by se mělo dařit držet inflaci pod 2,5 procenty a tak není důvod pro ukončování kvantitativního uvolňování. Fed očekává od domácí ekonomiky v tomto roce růst o 2,3 – 2,8 procenta, v roce 2014 expanzi až 3,4 procenta a v roce 2015 dokonce 3,7 procenta.

Nový japonský guvernér tamní centrální banky Haruhiko Kuroda by měl dnes poprvé promluvit na oficiální tiskové konferenci. Tiskem již proběhla informace, že Kuroda potvrdí všechny plánované akce a veřejně podpoří agresivně rozvolněnou monetární politiku.

Evropa se plně soustředí na Kypr. Kyperský ministr financí Michael Sarris se nadále pokouší dohodnout s Ruskem podmínky nové půjčky. Prezident Nicos Anastasiades se dnes dopoledne setká s opozičními politiky a pokusí se vymyslet nový postup. Novou možností se jeví znárodnění penzijních fondů a uvalení daně na vklady vyšší než 100 000 eur. Zbytek prostředků by si Kypr mohl půjčit od Ruska. Banky zůstávají zavřeny do příštího úterý.

Eurodolar se již podruhé zastavil u rezistence 1,2946. Zde by také mohl najít svůj dnešní vrchol a pokračovat ve směru střednědobého trendu. Důležitý support se nachází u hladin 1,2850 a Fibonacciho úrovně 50,0. Cestu nahoru by mu mohly otevřít výsledky PMI indexů z Německa v 9:30. Eurodolaru budou stát v cestě k významnějšímu posílení klouzavé průměry 50 a100 společně s klesající trendovou linií.
 

 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688