Věra Stárová (GfK-Praha)
Akcie ve světě  |  16.08.2000 11:08:19

Valná hromada GfK AG rozhoduje o zvýšení hodnoty dividend z 0,08 na 0,13 eur

Norimberk, 6. července 2000 - U příležitosti dnešní valné hromady  odsouhlasili akcionáři GfK více než 99,9 procenty rozhodnutí navržené její správou. Celkově se 11. řádné valné hromady zúčastnilo 382 akcionářů a jejich zástupců vlastnících 71,23 procent všech akcií.

Přítomní  jednomyslně přivítali pozitivní vývoj kurzu akcií. Hodnota akcií GfK tak od vstupu na burzu zaznamenala nárůst asi o 125 % a důležité indexy DAX 30 (+31,3 %) a M-DAX (+11,3 %) nechala daleko za sebou.

„Z podnikatelského úspěchu budou mít i v budoucnu  akcionáři prospěch v podobě dividend, odrážejících ekonomické výsledky,“ odpověděl Dr., Klaus L. Wübbenhorst, předseda představenstva GfK AG, na otázku, jaká bude výše dividend.

V diskusi hrály rozhodující roli kroky GfK Gruppe, podporující další vývoj. Posledním zvýšením kapitálových účastí, např. na společnosti pro direkt marketing bwv AG ve Švýcarsku na 61 %, na francouzském ústavu pro výzkum sledovanosti TV Audimedia na 95 procent a dále vstupem do oblasti výzkumu trhu na Blízkém a Středním východě prostřednictvím sdružení GfK-MEMRB, „Czech Index“ do České republiky a „Sporttracking Europe“ do pěti evropských zemí, GfK cílevědomě rozšiřuje svou mezinárodní síť.

Další těžiště mezinárodní expanze leží v USA, Latinské Americe a Asii, kde především v oblasti „Non-Food Tracking“ a výzkumu ad hoc pohánějí vpřed její globalizaci.

Doplněk představují aktivity v internetu a e-commerce, které jsou intenzivně rozvíjeny např. prostřednictvím společnosti MMXI Latin America, která zkoumá využití internetu v tomto regionu, dále informačním servisem k trhům s technickým spotřebním zbožím na webové stránce www.gfkms.com a internetovým panelem Web*Scope. V roce 2000 zde GfK očekává obrat ve výši asi 30 mil. DEM, v předchozím roce činil 7,5 mil. DEM.

Pro stávající obchodní rok předpovídá GfK Gruppe konsolidovaný celkový výkon ve výši minimálně 880 mil. DEM a hospodářský výsledek před zdaněním a odpisy včetně výnosů z kapitálových účastí ve výši 70 mil. DEM. Skutečné hodnoty v loňském roce činily 744 mil. DEM a 52,3 mil. DEM před odvodem daní.

Více informací: www.gfk.de

 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688