TNBiz (TN.cz)
Volby  |  20.10.2017 07:05:57, aktualizováno 09:01:44

Volby startují. Jaké jsou hlavní priority stran, kandidáti, jaké byly výsledky stran v minulosti?

Dnes ve 14 hodin se otevřou volební místnosti a voliči budou moci hlasovat o tom, kdo by měl příští čtyři roky vést Českou republiku. V pátek zůstanou otevřené až do 22. hodin, znovu se otevřou i v sobotu. Už v pátek mají odvolit všichni volební lídři i prezident Miloš Zeman.

S rozhodováním vám mohou pomoci také velká srovnání programových priorit, které jsme vám přinesli na stránkách volby.kurzy.cz. Redakce oslovila devět politických stran a ptala se jich na jejich priority v oblasti dopravy, zdravotnictví, školství, rozvoje venkova, zemědělství, politického systému, bezpečnosti, zahraniční politiky, vztahu k Evropské unii, vztahu k migraci a politice EUrodinné politiky, kultury nebo sociální politiky, důchodůvědy a výzkumu. Dozvíte se také co udělají jednotlivé strany po volbách s EET. Politické strany odpověděly také na otázku jejich hlavních priorit.

Na našich stránkách naleznete také seznamy kandidátů politických stran a jejich výsledky v předchozích volbách, poslední volební preference STEMMedian a starší průzkum volebních preferencí CVVM.

Volební místnosti se otevřou ve 14 hodin a v pátek bude možné volit do 22 hodinV sobotu budou volební místnosti otevřeny od 8 do 14 hodin.  

 Ve volebních místnostech je zakázaná politická agitace, takže třeba s odznakem oblíbené strany vás komise nenechá hlasovat. 

K urnám by měli už v pátek zamířit všichni volební lídři. Předseda hnutí ANO Andrej Babiš bude hlasovat v Průhonicích, volební lídr ČSSD Lubomír Zaorálek v Ostravě, předseda KSČM Vojtěch Filip v Českých Budějovicích.

Předseda ODS Petr Fiala vhodí hlas do urny v Brně, předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek pak v Náchodě. Předseda TOP 09 Miroslav Kalousek volí v jihočeské Bechyni. Šéf SPD Tomio Okamura v pražské Hostivaři a v Praze volí také lídr Pirátů Ivan Bartoš. Hned po návratu z návštěvy Plzeňského kraje zamíří v pátek odpoledne k volební urně v pražských Stodůlkách také prezident Miloš Zeman.

Na volby se připravují také velké firmy.

Například ČEZ zrušil odstávky elektřiny a posílil pohotovost čet a dispečinku. Volební komise budou muset také řešit tisíce zmizelých volebních průkazů. Na jabloneckém magistrátu se jich ztratilo 890. Úřednice je tam po minulých volbách skartovala, jenže šlo o nové, univerzální. Komise mají seznamy ztracených průkazů a hlídají, aby je nikdo nezneužil. Tomu, kdo by se o to pokusil, hrozí až 3 roky ve vězení. 


TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688