Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Investice  |  19.09.2017 12:44:50

10 nejbizarnějších kryptoměn

Rostoucí zájem o kryptoměny vede k rychlému růstu jejich počtu. Je otázka, zda se jejich autoři pouze chtějí přiživit na silném trendu, nebo mají s novými měnami nějaký skutečný záměr. V každém případě v poslední době vznikají i měny, jejichž využití v reálném životě je přinejmenším diskutabilní a jejichž větší rozšíření jen sotva bude na pořadu dne.

Následujících deset kryptoměn patří mezi nejbizarnější a nejzbytečnější z dnes již více než tisícovky existujících. Některé z nich se možná tváří vážně, jiné vznikly pouze jako recese a výyměch trhu s těmito platidly.

1. Dentacoin

Tato měna vznikla jako iniciativa lidí ze stomatologického průmyslu. Vznikla letos 14. února, maximální tržní kapitalizace 9,5 milionu dolarů dosáhla v srpnu. Je listována na několika burzách a na začátku října je v plánu její ICO (initial coin offering - něco jako IPO u akcií, tedy veřejná nabídka digitální měny, ale neregulovaná). Cena, podobně jako u většiny podobných měn, se pohybuje v desetitisícinách dolaru a kapitalizace kolísá mezi dvěma a třemi miliony dolarů. V oběhu je něco přes 16 miliard dentacoinů, maximum je stanoveno na 8 bilionů. Tvůrci měny to podle svého webu myslí vážně a prezentují měnu jako investici do zdravotnictví. Otázkou zůstává, zda ji budou brát vážně také potenciální uživatelé.

2. Titcoin

Již podle názvu je jasné, že to bude legrace. Autoři nicméně tvrdí, že jde o nejoblíbenější kryptoměnu využitelnou v zábavním průmyslu pro dospělé. Tržní hodnota je 228 000 dolarů a v oběhu je bezmála 50 milionů jednotek, takže tato měna asi díru do světa neudělá.

3. Dogecoin

Další sranda založená na internetovém memu Doge, obrázku se psem plemena Šiba inu a s krátkým textem. Je tedy s podivem, že tržní kapitalizace se pohybuje nad 200 miliony dolarů (maximum z června je 416 milionů). V oběhu je 111 miliard jednotek.

4. Monacoin

Když může být psí mem základem pro měnu, proč by nemohl být základem mem kočičí. Tato měna, která je populární zejména v Japonsku, má tržní kapitalizaci kolem 28 milionů dolarů a v oběhu je téměř 54 milionů jejích jednotek.

PROČ TRH S KRYPTOMĚNAMI NENÍ VYSPĚLÝ?

5. Trumpcoin

Bez prezidenta USA by to nešlo, zejména pro ty, kteří chtějí Ameriku opět skvělou. Tržní kapitalizace ani ne 400 000 dolarů ale není nic moc, stejně jako 6,5 milionu jednotek v oběhu. Ještě hůře na tom je měna President Trump, u níž stejně jako u měn President Johnson, President Clinton nebo President Sanders nejsou známé kapitalizace ani počet jednotek.

6. PotCoin

Ani průmysl s konopím nezůstává pozadu, přičemž PotCoin není jedinou podobnou měnou (k nalezení jsou například CannabisCoin, HempCoin, Growers International, GanjaCoin, KushCoin, Smoke a další). Zajímavostí PotCoinu je, že sponzoroval cestu Dennise Rodmana do Severní Koreje. Tržní kapitalizace je okolo 20 milionů dolarů a v oběhu je téměř 218 milionů jednotek.

DALŠÍ BIZARNÍ KRYPTOMĚNY NAJDETE V POKRAČOVÁNÍ ČLÁNKU.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Út 10:10  Nvidia: Zveřejnění nových AI čipů Research (J&T BANKA)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688