Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Akcie ve světě  |  10.08.2015 23:50:31

10. srpna: Tohle potřebujete vědět nejen o pondělním obchodování na amerických burzách

Americké akciové trhy zahájily týden růstem, k němuž jim pomohly optimismus ohledně Číny a Řecka a zpráva, že Warren Buffett kupuje velký průmyslový podnik. V polovině obchodování hlavní indexy přidávaly přes procento a do konce seance zisky dále navyšovaly.

Index Dow posílil o 1,39 % na 17 615,17 bodu, S&P 500 zpevnil o 1,28 % na 2 104,18 bodu a Nasdaq Composite vzrostl o 1,16 % na 5 101,80 bodu. Dařilo se akciím ve všech hlavních sektorech, nejvíce odvětvím energetiky a základních materiálů, přes procento a půl zpevnily i tituly technologických a průmyslových firem, jen těsně nad nulou zakončil pondělní seanci sektor veřejných služeb. Index volatility VIX klesl o 8,66 % na 12,23 bodu a výnos 10letých vládních dluhopisů USA stoupl o sedm bazických bodů na 2,23 %.

Index S&P 500 na konci minulého týdne sestoupil do pásma podpory těsně nad 200denním klouzavým průměrem. Pokud tedy někdo sázel na další odraz benchmarku od této důležité technické hranice, byl v pondělí odměněn. Dow svým růstem ukončil sedmidenní sérii denních poklesů.

Americké akcie (10. srpna 2015)

Po skončení obchodování oznámila společnost Google změnu korporátní provozní struktury. Vznikne společnost Alphabet, pro niž bude celý Google dceřinou firmou. Nová firma bude také veřejně obchodovanou entitou Googlu. Všechny akcie Googlu budou převedeny na akcie Alphabet, nadále se ale budou obchodovat pod tickety GOOGL a GOOG. Sundar Pichai, dosavadní viceprezident firmy, který stál za projekty internetového prohlížeče Chrome a operačního systému Android, se stane ředitelem Googlu, jeden ze zakladatelů a dosavadní ředitel Googlu Larry Page nově povede celou Alphabet. Page uvedl, že Alphabet umožní lepší organizaci činností firmy, která se v současnosti zabývá řadou vzájemně ne vždy úplně souvisejících projektů v mnoha odvětvích. Firmy zastřešené Alphabet mají být nezávislé a mají vytvářet vlastní značky.

Hlavní pondělní události na amerických trzích

Výsledková sezóna

Pokračování shrnutí pondělního obchodování v USA najdete na Investičním webu.

--------

 

 Výsledková sezóna v Praze vstupuje do vrcholné fáze. Co může podpořit, nebo naopak podkopat akcie ČEZ?

Výsledky ČEZ za druhý kvartál podle analytiků zatíží nižší ceny elektřiny i problémy s výrobou energie z jádra, celoroční výhled by ale firma měla potvrdit

Energetická skupina ČEZ v úterý vykáže meziročně nižší čistý zisk. Shodují se na tom čeští analytici. Loni vykázala společnost za prvních šest měsíců roku čistý zisk 17,2 miliardy korun, v letošním roce ho analytici za stejné období očekávají mezi 14 a 15 miliardami . Pololetní tržby by pak měly meziročně stagnovat kolem loňské hodnoty 101,7 miliardy korun, případně mírně poklesnout. Analytici z České spořitelny očekávají upravený čistý zisk za první pololetí 14,15 miliardy korun.

 


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688