BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  22.04.2014 10:27:14

Ranní přehled událostí s analýzou EUR/USD, USD/JPY, EUR/GBP a GBP/CHF

Americký ekonomický index společnosti Conference Board vykázal v březnu 0,8 procentní růst na 100,9 bodu a úspěšně navázal na únorový zisk 0,5 procent. Šlo tak již o třetí měsíc v řadě, kdy index dokázal posílit a americká ekonomika může věřit v lepší zítřky. Březnové zlepšení naznačuje akcelerační růst, který je v současnosti podpořen i zlepšující se situací na pracovním trhu.

Japonská obchodní bilance se v březnu propadla do hlubšího deficitu, než se očekávalo. Exportu se meziročně podařilo posílit o pouhých 1,8 procent, což nejméně od loňského března. Například vývoz do Číny posílil jen o 4,3 procenta a znatelně ubral z únorového tempa +27,6 procent. Import si naproti tomu polepšil o 18,1 procenta a překonal bez problémů 16,0 procentní odhad. Deficit pro fiskální rok končící březnem se tak dostal na rekordních 13,75 bilionu jenů. Samotný březen pak vytvořil deficit 1,446 bilionu jenů. Jen na tato data oslabil. V Japonsku prochází největší vládní penzijní fond renovací (GPIF). Do čela byli vyjmenováni nový členové rady, aby se fond připravil na novu reformu, která má fondu umožnit agresivněji investovat.

Americké akcie začaly nový týden výborně.S&P 500 se poprvé od října podařilo uzavřít pátou seanci v řadě v zelených číslech, v mezidenním srovnání dosáhlo na 0,38 procent. Dow Jones posílil o 0,25 procent a Nasdaq opět kraloval s 0,64 procenty. Tento týden budou americkému akciovému trhu dominovat hospodářské výsledky právě technologických a biotechnologických společností, které byly v poslední době pod největším prodejním tlakem.

Situace na Ukrajině se nezklidnila ani po ženevské dohodě. O víkendu se na východě státu střílelo. Evropa a Rusko jsou připravené zvyšovat sankce vůči Rusku.

Dnešní seanci ovlivní tyto zprávy:

·         14:30 Kanadské velkoobchodní prodeje

·         16:00 Spotřebitelská důvěraeurozóně

·         16:00 Počet prodaných existujících domůUSA

·         16:00 Richmondský výrobní index

EUR/USD zkorigovalo již 50,0 procent předchozího posílení. Na hodinovém grafu lze vidět zformovaný klesající kanál, který ohraničuje negativní sentiment.  V dnešní seanci se bude sledovat reakce na podporu 1,3788, která drží prodávající zpátky. Její prolomení by mohlo přinést hlubší propad.

eu

USD/JPY roste uvnitř klínové formace, což znamená, že býkům by mohla co nevidět dojít síla. Trh díky tomu diverguje s MACD a ztráta momenta se promítá i na stochastickém oscilátoru. Situaci by prospělo proražení a pohyb zpět k Fibonacciho úrovni 23,6.

EUR/GBP se drží u dna trendového kanálu, které je v těsně blízkosti supportu a kulatého čísla 0,82. To by mohla v krátké době změnit býčí divergence na MACD, která by mohla dostat cenu zpět do zóny 0,8260. Výhled by negovalo uzavření pod 0,82.

GBP/CHF se obchoduje v přeprodaných hodnotách a oscilátor volá po korekci. Rostoucí snahy by mohla na chvíli zastavit rezistenční trendová linie společně s odporem na ceně 1,4864. Cílem případného oslabení by byla podpora 1,4744.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688