BHS (BH Securities a.s.)
Akcie v ČR  |  21.11.2012 12:17:17

TELEFÓNICA O2 - odkup se chýlí ke konci

Akciím TELEFÓNICA O2 se i přes nadprůměrné odkupy vlastních akcií příliš nedaří. Včera zaznamenaly již sedmou seanci v řadě ztráty a po 4letech se dostaly zpět pod hladinu 350 . Také dnes se obchodují pod zmiňovanou hladinou, resp. zaznamenávají nová „minima“.

Jen v minulém týdnu společnost prostřednictvím obchodníka získala přes 343 tis. vlastních akcií. Za první jen dva dny tohoto týdne pak dalších téměř 165 tis. Jedná se tedy o nadprůměrnou aktivitu, která má za následek blížící se konec představenstvem schváleného odkupu 2 % akcií. Firma totiž ke včerejšku již získala cca 5,962 mil. akcií, tj. 1,85 %. Zbývá tak odkoupit vlastně jen necelých 480 tis. akcií. Pokud bude odkup pokračovat tempem z posledních dní, do týdne je „hotovo“. Dosud TELEFÓNICA O2, od květnového zahájení programu odkupu, investovala do vlastních akcií přes 2,3 mld. . Průměrná cena dosahuje necelých 388 .

Současný pokles ceny lze jistě právě přičítat spekulacím na blížící se konec odkupu a tedy příp. další tlak na cenu. Informace tedy trhu známé a je tedy možné, že okamžikem ukončování odkupu může dojít naopak na trhu k obratu. Pro tento vývoj může hovořit např. očekávaný dividendový výnos. Hospodaření společnosti za letošní rok sice bude dávat prostor pro nižší výplatu dividendy, nicméně trh spekuluje, že v o to větší míře společnost opět přistoupí i k výplatě formou snížení základního jmění. Dle přehledu Bloomberg, tak koncensus trhu v příštím roce počítá opět s celkovou „dividendou“ ve výši 40 /akcii. V tom případě se akcie společnosti v současné době stávají s výraznou převahou nejzajímavějším dividendovým titulem na BCPP. Při aktuální ceně 347,50 se tak teoretický dividendový výnos pohybuje na úrovni 11,5 %. Dalším argumentem pro možný kurzový obrat může být příp. rozhodnutí o dalším odkupu vlastních akcií. Jak známo představenstvo má valnou hromadou posvěcen odkup až do výše 10 % základního jmění. Není tak nereálné, že se v brzké době můžeme i dočkat rozhodnutí o rozjetí nové várky odkupu.

Společnost BH Securities na daný titul v minulém týdnu vydala i tzv. Trade Idea, která na základě především technických indikací doporučuje titul právě pod hladinou 350 k nákupu s cílem 372-380 .

J.Zendulka

Tyto zprávy pro vás vytváří BH Securities a.s..
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688