Vstřícná banka (Vstřícná banka)
Investice  |  10.11.2010 19:56:40

OVB Vstřícná banka – odborná porota: Komerční banka předběhla ČS

U odborné poroty projektu klientského ratingu OVB Vstřícná banka se jednoznačným favoritem třetího čtvrtletí stala Komerční banka. Tato banka v hodnocení jedenáctičlenné odborné poroty nahradila dosud vedoucí Českou spořitelnu. Zisk Komerční banky dosáhl hodnoty 69,55 %, zatímco hodnocení České spořitelny skončilo na 68,5 %. Na třetím místě se u odborníků umístila GE Money Bank se ziskem 67,32 %.

Odborná porota je, kromě veřejnosti a serveru www.bankovnipoplatky.com, jedním z hodnotitelů v projektu klientského ratingu OVB Vstřícná banka. Její podíl na celkovém hodnocení je 58 procent. Odborná porota má tak v celém hodnocení jednoznačně nejsilnější váhu.

Komerční banka je u odborníků nejvstřícnější bankou

Komerční banka zaujala odbornou porotou především velmi vysokou aktivitou a inovativností, kterou ve třetím čtvrtletí předváděla. Velký podíl na dobrém výsledku měla také poplatková politika banky, kdy Komerční banka na rozdíl od svého největšího konkurenta ČS své postavení posílila. Své hodnocení u odborníků tak Komerční banka zlepšila ze 69,22 % na aktuálních 69,55 procent ve třetím čtvrtletí. Naopak Česká spořitelna si pohoršila za uvedené období ze 71 % na 68,5 %.

„Komerčka ukázala, že férový úrok na spotřebáku nemusí být jen sci-fi a začala prodávat Premium půjčku, která umí nahradit i téměř hypotéku,“ hodnotí porotce, šéfredaktor serveru www.mesec.cz Dalibor Z. Chvátal.

Vojtěch Janda, redaktor Deníku oceňuje pozitivně mimo jiné i hospodářské výsledky banky. Komerční banka se může pochlubit velice slušným hospodářským výsledkem. Meziročně zvýšila svůj zisk o 12,5 procenta, což je sice zhruba poloviční nárůst než u ČSOB, ale když se na toto číslo díváme prizmatem krize, nelze dělat nic jiného než tleskat.“

Bedřich Danda, náměstek ministra průmyslu a obchodu a předseda Sdružení podnikatelů a živnostníků ČR hodnotí Komerční banku ve třetím čtvrtletí takto: „I v oblasti hypoték se Komerční banka vydala pozitivním směrem snižování úroků a zmírňování podmínek pro poskytnutí hypotečního úvěru. Škoda jen, že obdobně pozitivně banka nepostupuje v oblasti úvěrů pro podnikatele.“

Česká spořitelna u odborníků stále oblíbená

Česká spořitelna, která se v minulých dvou čtvrtletích stala suverénně nejlépe hodnocenou bankou ze strany odborné poroty, ve třetím čtvrtletí výrazně ztratila, což se okamžitě projevilo na pořadí. Hodnocení ČS negativně ovlivnila především úprava poplatků a mírné snížení aktivity v zavádění novinek a jiných vstřícných opatřeních vůči klientům.

Jako největší přínos ČS ve III. kvartálu 2010 bych hodnotila zpřehlednění webových stránek, kde jsou přehlednější informace o produktech, především sazebník ČS. Přes zpřehlednění sazebníku nedošlo k výraznějšímu poklesu cenové hladiny bankovních poplatků. Některé poplatky se sice snížily či zrušily, jiné naopak zvýšily,“ hodnotí ČS Martina Hedvičáková

„V průběhu III. čtvrtletí vstoupil v platnost nový sazebník. Bylo zaznamenáno okolo 50 změn v oblasti platebních karet, přímého bankovnictví, hotovostního a bezhotovostního platebního styku. Ve většině případů se jednalo o zvýšení cen, což je pro klienty negativní informace,“ hodnotí změnu poplatkové politiky ČS Helena Kadlecová ze společnosti Scott and Rose.

GE Money Bank je dynamická banka

GE Money se postupně stala stálicí v první trojce nejlépe hodnocených bank ze strany odborné poroty. Porotci hodnotí pozitivně zajímavé nápady, se kterými GE Money Bank pravidelně přichází. Oceňován je také způsob jakým banka své nové produkty a služby propaguje.

Kompletní výsledky hodnocení odborné poroty naleznete zde:

http://www.vstricnabanka.cz/h/hodnoceni.html?b=1&l=3

Veřejnost může banky hodnotit zde:

www.vstricnabanka.cz



Přečtěte si také:

26.06.2013OVB Vstřícná banka: Česká spořitelna se o klienty OZP stará Vstřícná banka (Vstřícná banka)
24.01.2012OVB Nejvstřícnější bankou za 4Q se stala UniCredit bank Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688