Vrah z Vegas masakr dlouho plánoval. V hotelu připravil kamery

Policie odhalila, že masový vrah Stephen Paddock namontoval v hotelovém pokoji v Las Vegas i mimo něj kamery, aby mohl sledovat příchod policie. Jednu dal do i jídelního vozíku před svým pokojem. Na účastníky koncertu pálil v sériích po dobu jedenácti minut.

Paddock podle vyšetřovatelů svůj útok plánoval. Vrah umístil jednu kameru do kukátka svého hotelového pokoje a další dvě kamery instaloval do chodby, pravděpodobně aby viděl přicházet zásahovou jednotku.

 

Jednu z kamer umístil na pojízdný servírovací stolek.  "Věděl, co chce udělat. Věděl, jak to chce udělat a nezdá se, že by měl vůbec nějaký plán útěku," řekl někdejší psycholog FBI Clint Van Zandt.
 

Stephen Paddock při svém řádění postřelil také 12 hasičů, kteří nebyli ve službě, ale byli na místě a začali hned pomáhat. Dva hasiče zasáhl, když se snažili oběti zachránit masáží srdce.

 

 

Při střelbě na nedělním koncertě v Las Vegas zemřelo 59 lidí a dalších 527 bylo zraněno. Zdravotníci nevylučují, že počet obětí se bude zvyšovat.  V nemocnicích amerického státu Nevada bojuje o život nejméně 45 lidí, kteří jsou po masakru v Las Vegas v kritickém stavu.

 

Paddock měl dvě zařízení, která umožňují upravit poloautomatickou zbraň na plně automatickou zajišťující rychlejší střelbu. Na rozdíl od poloautomatické zbraně s ní není nutné pro každý výstřel mačkat spoušť, kterou lze pouze držet a vystřelit i více než 400 nábojů za minutu.

 

"Představte si počet mrtvých, kdyby měl střelec tlumič, které se snaží zpřístupnit Národní asociace držitelů zbraní (NRA)!" varovala loňská prezidentská kandidátka Hillary Clintonová. "Můžeme a musíme odložit politiku stranou a povstat proti NRA!" vyzvala.

 

Získat skutečnou plně automatickou zbraň je v USA krajně obtížné a je k tomu potřeba zvláštní povolení od ministerstva financí. K tomu musí žadatel mít prověrku od FBI a také povolení od místní policie.

 

Policisté prohledali i druhý Paddockův dům v nevadském městě Reno, kde žil, než se přestěhoval do Mesquite vzdáleného 120 kilometrů od místa činu. Nic, co by objasnilo dosud neznámý motiv střelby, však policisté neobjevili.

 

Vrahlv bratr médiím řekl, že Paddock byl milionářem, který jmění vydělal investicemi do nemovitostí a vášnivě se věnoval hazardním hrám. Násilné sklony podle sourozence neprojevoval a o politiku či náboženství se nezajímal. Policisté se nedomnívají, že by šlo o čin spjatý s teroristickou organizací Islámský stát, která se k útoku přihlásila.

 
Policie pátrá po motivu střelce z Las Vegas


Zařazenost 04.10.2017 07:10:00
Zdrojtn.cz Mediafax Nova
Origináltn.nova.cz/ext/vrah-z-vegas-masakr-dlouho-planoval-v-hotelu-pripravil-kamery.html
Přílohy

Související témata

'las Vegas' | Razie ve vládě

Zprávy k cestování




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.